Foto: MMC
Foto: MMC

Kaj je uporabniški račun RTVSLO.si
Uporabniški račun vam omogoča prijavo na platformah RTV Slovenija, spletnem mestu RTVSLO.si, mobilnih in TV-aplikacijah, ter uporabo različnih storitev.
Uporabniški račun ustvarite z registracijo na RTVSLO.si.

Zakaj registrirati uporabniški račun?
Z uporabniškim računom pridobite možnost uporabe naslednjih storitev:

  • Shranjevanje oddaj in prispevkov na spletu, vključno z možnostjo oblikovanja lastnih seznamov na spletnem mestu RTV 365.
  • Dodatne storitve in vsebine za zavezance za plačilo RTV-prispevka: ogled vseh TV-programov in vsebin na območju celotne Evropske unije (vključno z Norveško, Islandijo in Lihtenštajnom) ter ogled dodatnih vsebin po uredniški presoji. Postopek aktivacije si lahko ogledate tukaj.
  • Komentiranje novic: na spletnem mestu RTVSLO.si lahko komentirate novice, kadar je to omogočeno.
  • Naročanje na prejemanje e-časopisov.
  • Naročanje na oddaje na spletnem mestu RTV 365.
  • Sodelovanje v spletnih igrah in drugih akcijah, ki jih prirejamo na spletnih straneh in kjer je potrebna prijava (na primer športna igra Nostradamus).
  • Beleženje zgodovine ogledov oz. poslušanj oddaj in prispevkov na spletnem mestu RTV 365 (beleženje zgodovine morate posebej aktivirati; zgodovino lahko kadarkoli izbrišete).
Imate težave z registracijo ali prijavo?

V primeru težav z registracijo ali prijavo nam pišite na MMC@rtvslo.si ali pokličite telefonsko številko 01/475-45-00 (od ponedeljka do petka od 9:00 do 14:00).

Katere podatke moram posredovati ob registraciji
Registracijo uporabniškega računa opravite tukaj.
Ob registraciji si izberete uporabniško ime in geslo ter nam zaupate svoj elektronski naslov in potrdite, da ste starejši od 16 let.
Informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov so na voljo tukaj.

Strinjanje s pogoji uporabe
Ob registraciji od vas zahtevamo, da se strinjate s Pogoji uporabe - s posredovanjem podatkov zahtevanih za registracijo in s Standardi in pravili komuniciranja na spletnem mestu RTVSLO.si, ki ste jih dolžni spoštovati, če uporabljate storitve komentiranja in objave vsebin.
Če želite uporabljati dodatne storitve kot zavezanec za plačilo RTV-prispevka se vaš e-naslov posreduje Službi za obračun RTV-prispevka za primere reševanja zahtevkov glede dodatnih storitev.

Postopek registracije uporabniškega računa na rtvslo.si

Urejanje uporabniškega računa
Podatke uporabniškega računa lahko urejate tukaj. Poleg podatkov, ki ste jih navedli ob registraciji, lahko vnesete tudi druge podatke in naložite fotografijo, ki se prikazuje ob vašem uporabniškem imenu.

Imate težave z aktivacijo dodatnih storitev?

V primeru težav z aktivacijo dodatnih storitev za RTV-zavezance se obrnite na Službo za obračun RTV-prispevka.

Aktivacija dodatnih storitev za RTV-zavezance
Aktivacija je na voljo tukaj (predhodno morate biti registrirani in prijavljeni).
Za aktivacijo dodatnih storitev za zavezance za plačilo RTV prispevka morate vnesti davčno in sklicno številko zavezanca.

Aktivacija vam omogoča ogled geoblokiranih vsebin v vseh državah EU.

Dodatne storitve se lahko na enega zavezanca za plačilo RTV-prispevka aktivirajo za največ štiri družinske člane, ki imajo svoje uporabniške račune RTVSLO.si. V primeru večjih družin se za možnost aktivacije večjega števila uporabniških računov obrnite na Službo za obračun RTV-prispevka.

Ogled vsebin TV Slovenija za RTV zavezance

Izbris osebnih podatkov
Na voljo vam je tudi možnost izbrisa osebnih podatkov. Za izbris osebnih podatkov morate biti prijavljeni. Izbris je dokončen. Z izbrisom osebnih podatkov deaktivirate uporabniški račun. Vnovična registracija z enakim uporabniškim imenom in/ali elektronskim naslovom ni več mogoča.
Svojih komentarjev pod novicami ne morete izbrisati, se pa ob izbrisu uporabniškega računa vaše uporabniško ime ne prikazuje več ob komentarjih, ki ste jih objavili.

Težave z registracijo, prijavo ali uporabo storitev
Če ste pozabili geslo, lahko na spletni strani za prijavo vnesete elektronski naslov, ki ste ga uporabili ob registraciji. Na ta naslov vam bo poslano uporabniško ime in potrditveni ključ za zamenjave gesla. Če niste aktivirali uporabniškega imena, boste vnovič prejeli potrditveno e-pošto.

V primeru težav z registracijo ali prijavo nam pišite na MMC@rtvslo.si ali pokličite telefonsko številko 01 475 4500 (od ponedeljka do petka od 9:00 do 14:00).

V primeru težav z aktivacijo dodatnih storitev za RTV-zavezance se obrnite na Službo za obračun RTV-prispevka.