Letošnja sezona se je končala zgodaj: zadnja Tarča je bila na sporedu 23. junija, posvečena pa je bila dogajanju v Luki Koper. V sezoni 2015/2016 smo pripravili 39 oddaj. Do sredine januarja je bil Tarčin voditelj Boštjan Anžin, zadnjih 22 Tarč pa je vodila Jasmina Jamnik. Stalnica miniaturne ekipe sta bila še urednica oddaje Ilinka Todrovski in novinar Jure Brankovič.


Tema tedna

To je bila Tarča 2015/2016

Pri pripravi novinarskih vsebin so občasno sodelovali Borut Janc, Tjaša Potisk, Viki Twrdy, Petra Prešeren, Rajka Pupovac, Aleksandra Trupej, Vanja Kovač, Jelena Aščić, Elen Batista, Anja Hlača Ferjančič, Erika Štular. Nepogrešljiv člen so bili snemalec Žiga Trnkoczy, asistent Grega Kontestabile, grafik Matic Poropatič, montažerki Lea Krmelj in Sabina Černe ter montažer promocijskih spotov Boštjan Strojan. Oddajo je režiral Peter Juratovec, tajnica režija je bila Neva Rupnik, producent Matija Vidic pa se je ekipi pridružil po nenadnem slovesu Danice Filač spomladi 2016. Nekaj mesecev je kot raziskovalka s Tarčo sodelovala študentka Neža Steiner.

Vabilu v studio se je odzvalo 197 gostov. Oddaje so presegle pričakovano gledanost, kot jo je določil programski svet. Prek spleta smo zabeležili 90 tisoč ogledov.


V dozdajšnjih oddajah

Več oddaj si lahko ogledate na RTV4D
Navedki Zadetki
  • Priporočam vsem, ki majo pomisleke o beguncih ogled oddaje #tarca zdaj na TVSLO1...Odličen prikaz, da begunci niso nek bavbav ampak LJUDJE!

    Matic Matjašič, twitter
  • Teorija o tem, zakaj se mladi sirijski moški ne borijo v Siriji pade, ko se vprašaš na kateri strani.

    Andrej Albreht, twitter, Tarča, 17.9.2015
  • @DMeterc Vsak dan gledamo nestrpnost med samimi begunci In ti ostajajo v EU #pabodivesel

    Denis Meterc, twitter, Tarča 22.10.2015
Twitter