Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

Avstrija Koroški Slovenci na nogah zaradi novega učnega načrta z manj urami slovenščine

Na avstrijskem Koroškem so ta mesec predstavili nov učni načrt z urnikom za osnovne šole, ki ne predvideva enakega števila ur pouka nemščine in slovenščine. Gre za kršitev zakona o manjšinskem šolstvu, opozarjajo predstavniki slovenske manjšine.

4

Italija Predstavniki manjšine v Italiji ministroma predstavili probleme zastopstva

Zunanja ministrica Tanja Fajon in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon sta se pred petkovim obiskom italijanskega zunanjega ministra Antonia Tajanija v Sloveniji sestala s predstavniki slovenske manjšine v Italiji.

1

Avstrija V Celovcu po grožnji z bombo evakuirali slovensko gimnazijo

Na slovenski gimnaziji v Celovcu so prejeli grožnjo z bombo, zato so šolo s 500 dijaki evakuirali. Policija je šolo preiskala, a eksploziva niso našli.

6

Gorica in Nova Gorica Jubilejni trojezični festival komičnega gledališča Komigo

Letošnji festival Komigo je 20. po vrsti in prinaša sedem abonmajskih večerov ter vrsto drugih dogodkov, kot so srečanje z avtorji in koncerti.

Največja retrospektiva v Avstriji doslej Panorama avtorskih poetik: na Dunaju kopica žanrsko raznolikih slovenskih filmov

Kar 34 filmov različnih žanrov iz vseh obdobij zgodovine kinematografije na Slovenskem bo na ogled v dunajskem kinu Metro v okviru doslej največje retrospektive slovenskega filma v Avstriji. Na dogodkih bodo sodelovali tudi nekateri filmski ustvarjalci.

Izvoljen tudi Smrtnik Koroškim socialdemokratom zmaga, a z manj mandati kot na prejšnjih volitvah

Na deželnozborskih volitvah na avstrijskem Koroškem je zmagala socialdemokratska stranka, a je glede na prejšnje volitve utrpela padec podpore. Koroški Slovenec Franc Jožef Smrtnik (Ekipa Koroška-lista Köfer) je bil izvoljen, stranka Zelenih ostaja zunaj.

1
Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov