Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

Italija Senatorka Tatjana Rojc skuša Slovencem zagotoviti stalno zastopstvo v Rimu

Slovenska senatorka v Rimu Tatjana Rojc je vložila predlog za spremembo ustave, s katero bi Slovenci v Italiji pridobili zagotovljeno mesto v parlamentu, tako kot to velja za italijansko in madžarsko narodno skupnost v Sloveniji.

9

Vizualna umetnost Umrl je eden vodilnih slovenskih slikarjev v tržaškem okolju Klavdij Palčič

V 82. letu starosti je umrl Klavdij Palčič, ki po Avgustu Černigoju in Lojzetu Spacalu velja za enega vodilnih slovenskih slikarjev v tržaškem kulturnem okolju. Med številnimi priznanji, ki jih je prejel, je tudi Prešernova nagrada leta 1984.

2

SVSD Popis prebivalstva na Hrvaškem - od števila Slovencev odvisne tudi možnosti manjšine

Na Hrvaškem se je ta teden začel popis prebivalstva, gospodinjstev in stanovanj. Po popisu prebivalstva pred 30 leti se je za Slovence opredelilo več kot 22 tisoč ljudi, na popisu pred desetimi leti pa nekaj čez 10.500.

9

Bazoviški junaki Jaklitsch: Bazovica bi morala postati spomenik evropskega pomena

Pri spomeniku bazoviškim junakom na gmajni pri Bazovici je potekala tradicionalna slovesnost v spomin na prve žrtve fašizma. Štirje bazoviški junaki veljajo za simbol upora fašističnemu režimu in ideologiji.

8

Slovenija Na 30. obletnici Zveze Slovencev na Madžarskem predsednika obeh držav

Predsednika Slovenije in Madžarske Borut Pahor in Janoš Ader sta danes skupaj v Monoštru počastila 30-letnico delovanja Zveze Slovencev na Madžarskem. Narodne manjšine so več kot le most med državami, je poudaril Pahor.

4

SVSD Na Hrvaškem srečanje Slovencev - a tokrat kar na prostem

Zveza slovenskih društev na Hrvaškem znova organizira tradicionalno srečanje članov slovenskih društev na Hrvaškem, v okviru katerega za udeležence pripravljajo številne ktivnosti v naravi in bogat zabavni program.

1
Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov