Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

Knjige Leto dni po smrti Borisa Pahorja: razmislek o dediščini in sporočilu, pa tudi priložnost za razstavo

Danes mineva leto dni od smrti Borisa Pahorja, ki se je v svetovno literaturo zapisal kot pričevalec grozot 20. stoletja ter glasnik usode Slovencev v Italiji. S pogovornim omizjem in razstavo se mu poklanjajo tudi v evropskem parlamentu.

2

Beremo Ur. Nadia Roncelli: Slovenski mediji v Italiji nekoč in danes

Vsebina simpozija o stanju in zgodovini slovenskih medijev v Italiji je poldrugo leto po simpoziju na Slovenski matici dobila knjižno obliko. Udeleženci so svoje takratne prispevke dopolnili, uredniško pa jih je za objavo pripravila Nadia Roncelli.

Madžarska Gospodarsko ministrstvo bo porabskim Slovencem namenilo dober milijon evrov

Gospodarski minister Matjaž Han je med obiskom slovenske narodne skupnosti v Porabju napovedal, da bo ministrstvo v mesecu dni v podporo skupnosti objavilo dva razpisa v skupni vrednosti 1,168 milijona evrov.

Svet Incident v Trstu: fašistični pozdravi v spomin na skrajno desničarskega politika

V petek se je v Trstu zbrala skupina in se s fašističnim pozdravom spomnila skrajno desničarskega politika Almeriga Grilza ob 36. obletnici njegove smrti. Dogodek je sprožil burne odzive, med drugim ga je obsodila predsednica Nataša Pirc Musar.

24

Avstrija Skupnost koroških Slovencev je Pahorju podelila Kugyjevo nagrado

Skupnost koroških Slovencev je nekdanjemu predsedniku republike Borutu Pahorju podelila Kugyjevo nagrado za zasluge pri krepitvi skupnega slovenskega kulturnega, čezmejnega in alpsko-jadranskega prostora.

Novice Nizka volilna udeležba med Slovenci na Hrvaškem

Na manjšinskih volitvah je slovenska narodna skupnost na Hrvaškem izbrala svoje predstavnike v županijah, mestih in občinah. Tudi tokrat je volitve zaznamovala pričakovana nizka volilna udeležba. 

Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov