Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

Avstrija Slovesnost ob 101. obletnici koroškega plebiscita v znamenju sožitja

V Celovcu je bila osrednja slovesnost ob 101. obletnici koroškega plebiscita. Potekala je v znamenju dvojezičnosti in sožitja, udeležili so se je predstavniki vseh manjšinskih političnih organizacij.

12

Obletnica koroškega plebiscita Predstavniki slovenske manjšine v Avstriji pri predsedniku Pahorju

Predsednik republike Borut Pahor je pred obletnico koroškega plebiscita, ki bo v nedeljo, 10. oktobra, sprejel predstavnike slovenskih manjšinskih organizacij v Avstriji. Po mnenju udeležencev pogovora se je vzdušje na avstrijskem Koroškem izboljšalo.

2

Italija Narodni dom v Trstu po stotih letih spet v slovenskih rokah

Italijanska vlada je z dekretom slovenski narodni skupnosti vrnila Narodni dom v Trstu. To se je zgodilo dobro leto po podpisu memoranduma, s katerim je bilo ob stoletnici požiga dogovorjeno, da se Narodni dom vrne.

46

SVSD V Velikovcu odkrili spominsko ploščo padlim v koroških bojih

Na pokopališču v Velikovcu na avstrijskem Koroškem so odkrili spominsko ploščo za vse padle v koroških bojih v letih 1918 in 1919. Pokrovitelja dogodka sta predsednika Slovenije in Avstrije, Borut Pahor in Alexander Van der Bellen.

3

SVSD Skupni odbor Slovenija-avstrijska Koroška za nadaljnje sodelovanje na področjih skupnega interesa

V Celovcu je potekalo šesto zasedanje skupnega odbora Slovenija-avstrijska Koroška, ki sta ga vodila minister za zunanje zadeve Anže Logar in deželni glavar avstrijske Koroške Peter Kaiser.

Italija Senatorka Tatjana Rojc skuša Slovencem zagotoviti stalno zastopstvo v Rimu

Slovenska senatorka v Rimu Tatjana Rojc je vložila predlog za spremembo ustave, s katero bi Slovenci v Italiji pridobili zagotovljeno mesto v parlamentu, tako kot to velja za italijansko in madžarsko narodno skupnost v Sloveniji.

9
Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov