Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

Avstrija Samostojno gibanje na pretresu

Regionalna lista SGS Gemeinsam – Skupno iz Šentjakoba se zaradi nezadovoljstva s SPÖ, ki ima večino v šentjakobskem občinskem svetu, odpoveduje trem mandatom in nepreklicno izstopa iz občinskega sveta.

Italija Predstavniki manjšine o prihodnosti slovenskega zastopstva v parlamentu v Rimu

Na razpravi o prihodnosti slovenskega zastopstva v italijanskem parlamentu so se vsi predstavniki slovenske manjšine v Italiji zavezali, da si bodo prizadevali zagotoviti stalno mesto za slovenskega predstavnika v Rimu.

3

Avstrija Letošnji Farant s partnerjema iz regije

Po dveh letih prisilnega odmora vabi občina Globasnica 15. avgusta zopet na priljubljeno veselico Farant na cesti. Župan Bernard Sadovnik je javnosti minuli torek predstavil dva nova kooperacijska partnerja: Zadrugo in pivovarno Hirter.

Oder Burka Anarhist, hudomušna kritika sodobne družbe z arhetipom prihoda tujca

Slovensko stalno gledališče iz Trsta je pripravilo svežo uprizoritev predstave Anarhist, ki jo je režirala in priredila Jasmin Kovic. Burko je leta 1912 ustvaril komediograf, režiser, igralec in založnik Jaka Štoka.

Avstrija Kmetje so lahko zgled tudi politiki

Kmečka medmanjšinska koordinacija AGROSLOMAK je na Ptuju slovesno obeležila 10-letnico. Ob jubileju je izdala pregleden in informativen zbornik o kmetijstvu v zamejstvu v Italiji, Porabju, na Koroškem in Hrvaškem.

Avstrija Celovška univerza zaradi upada zanimanja študentov ukinila magistrski študij slavistike

Na univerzi Alpe-Jadran v Celovcu so ukinili magistrski študij slavistike, ki je med drugim ponujal tudi študij slovenskega jezika, čeprav je znanje slovenskega jezika ključnega pomena za ohranitev avtohtone slovenske narodne skupnosti v Avstriji.

44
Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov