Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

Novice Jezik in kultura še vedno povezujeta Slovence v Labinu

Pred 17. leti so Slovenci v Labinu ustanovili kulturno društvo. Večina je potomcev druge ali tretje generacije Slovencev, ki so se v hrvaško Istro preselili predvsem zaradi premogovnika v bližnji Raši. Zadnje čase jih pesti pomanjkanje podmladka.

Novice EPK je nadnacionalni projekt zato ga bosta promovirali obe državi

Novo Gorico sta v ponedeljek obiskala italijanski minister za kulturo Genarro Sangiuliano in slovenska ministrica Asta Vrečko. Osrednji temi pogovora sta bili priprava in izvedba Evropske prestolnice kulture, ki je skupni projekt obeh Goric.

Avstrija Koroški Slovenci na nogah zaradi novega učnega načrta z manj urami slovenščine

Na avstrijskem Koroškem so ta mesec predstavili nov učni načrt z urnikom za osnovne šole, ki ne predvideva enakega števila ur pouka nemščine in slovenščine. Gre za kršitev zakona o manjšinskem šolstvu, opozarjajo predstavniki slovenske manjšine.

4

Italija Predstavniki manjšine v Italiji ministroma predstavili probleme zastopstva

Zunanja ministrica Tanja Fajon in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon sta se pred petkovim obiskom italijanskega zunanjega ministra Antonia Tajanija v Sloveniji sestala s predstavniki slovenske manjšine v Italiji.

1

Avstrija V Celovcu po grožnji z bombo evakuirali slovensko gimnazijo

Na slovenski gimnaziji v Celovcu so prejeli grožnjo z bombo, zato so šolo s 500 dijaki evakuirali. Policija je šolo preiskala, a eksploziva niso našli.

6

Gorica in Nova Gorica Jubilejni trojezični festival komičnega gledališča Komigo

Letošnji festival Komigo je 20. po vrsti in prinaša sedem abonmajskih večerov ter vrsto drugih dogodkov, kot so srečanje z avtorji in koncerti.

Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov