Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnji prispevki

Krstna uprizoritev Merjenje moči med umetniškim ugledom in ekonomskim položajem na tržaškem odru

Na oder Slovenskega stalnega gledališča Trst prihaja uprizoritev še neizdanega besedila znanega tržaškega intelektualca Giorgia Pressburgerja z začetka stoletja, naslovljenega V gradu, ki ponuja sugestivne in skrivnostne metafore.

Avstrija Koroški Slovenci s peticijo v Evropskem parlamentu opozorili na kršitev načel pravne države

Predstavniki organizacij slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem so pri odboru za peticije Evropskega parlamenta (PETI) vložili peticijo o pomanjkljivem izvajanju manjšinskih pravic ter kršitvi načel pravne države v Avstriji.

1

Knjige Pesnica Andreina Trusgnach iz Beneške Slovenije prejela nagrado bertacchi

V Rimu so podelili literarne nagrade, poimenovane po lokalnem italijanskem pesniku Giovanniju Bertacchiju. Posebno pozornost so namenili naši beneški rojakinji Andreini Trusgnach.

Evropa Povečuje se število učencev na Hrvaškem, ki se učijo slovenščino

Predstavniki slovenske skupnosti na Hrvaškem so sporočili, da se število učencev slovenščine na šolah povečuje kljub težavam, ki jih imajo. Ravnatelji osnovnih in srednjih šolah sicer opozarjajo, da je največja težava neustrezna izobrazba učiteljev.

3

Razstave Iz domovine v domovino: o slovenskih izseljencih, njihovih potomcih in vračanju

Razstava Iz domovine v domovino: vračanje slovenskih izseljencev in njihovih potomcev v Slovenijo po letu 1990, ki so jo pripravili v Muzeju novejše in sodobne zgodovine Slovenije, v središče postavlja življenjske zgodbe "povratnikov" različnih generacij.

2

Knjige Nova knjiga pred pozabo rešuje "nevidne Slovence", žrtve taborišča Jasenovac

Slavko Alojz Kramar in Ilinka Todorovski sta po več letih zbiranja podatkov za novo knjigo sestavila do zdaj najobsežnejši seznam slovenskih internirancev v koncentracijskem taborišču Jasenovac. Na njem so imena 306 ubitih in 103 preživelih taboriščnikov.

40
Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov