Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

Verpuppt Zabubljena, s kritiškim sitom nagrajeni roman Ane Marwan, zdaj tudi v nemškem jeziku

Pod naslovom Verpuppt je v nemškem prevodu Klausa Detlefa Olofa izšel roman Zabubljena, za katerega je bila na Dunaju živeča slovenska književnica Ana Marwan nagrajena s kritiškim sitom za najboljšo knjigo leta 2021 v Sloveniji. 

Avstrija Zamejski gospodarstveniki bodo tesneje sodelovali

Kar dva slovenska ministra sta bila navzoča, ko je bil v torek, 13. decembra 2022, v Lipici bil podpisan sporazum o ustanovitvi Zamejske gospodarske koordinacije. Sodelovala bo tudi Slovenska gospodarska zveza.

Novice "Medij je tudi pripomoček za utrjevanje narodne pripadnosti"

Bogata knjižna in publicistična dejavnost Slovencev v Italiji je predstavljena v nedavno izdanem zborniku. Ta je izšel ob podpori Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu v okviru posvetov, ki jih je organizirala Slovenska matica.

Film in TV Slovenski filmi, ki se potegujejo za nagrade Tržaškega filmskega festivala

V Trstu se danes začenja Tržaški filmski festival, v tekmovalnem programu katerega se predstavlja tudi slovenski celovečerec Zbudi me v režiji Marka Šantića.

1

Novice Prvič za slovenske šole v Italiji razpisanih skoraj 90 učiteljskih mest

Za slovenske šole v Italiji je razpisanih skoraj 90 mest za učiteljice in učitelje. Potreba po kadrih na nižjih in višjih srednjih šolah je na različnih področjih.

Avstrija Stranpoti uradne koroške samopripovedi o 20. stoletju

V prostorih Knjižnega centra Haček je bila v sredo, 14. decembra 2022 predstavitev knjige Koroška/Kärnten – Wege zu einer befreienden Erinnerungskultur. Avtorice knjige so v živo predstavile svoje predloge za prenovo spominske kulture na Koroškem.

Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov