Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zadnji prispevki

SVSD 15 porabskih Slovencev je na poti iz Andovcev na Triglav

Porabski Slovenci so se znova - tako kot to zdaj počno že vsako poletje od leta 2014 - odpravili na okoli 300 kilometrov dolg pohod na Triglav. Pohod, ki je za mnoge med njimi izjemno čustven dogodek, so začeli v najmanjši porabski vasici Andovci.

2

SVSD Predsednik Borut Pahor sprejel predsednika in podpredsednika Fundacije Narodni dom

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel predsednika in podpredsednika Fundacije Narodni dom, Rada Raceta in Iva Corva. Seznanila sta ga s postopkom vračanja Narodnega doma v Trstu slovenski skupnosti.

1

Novice Obeležili 101. obletnico požiga Narodnega doma v Trstu

Sinoči je v tržaškem Narodnem domu potekal osrednji dogodek ob 101. obletnici fašističnega požiga simbola slovenstva v mestu.

1

Dediščina Postopek vračanja Narodnega doma v Trstu poteka počasneje od pričakovanega

13. julija mineva leto dni od podpisa memoranduma za vrnitev tržaškega Narodnega doma slovenski narodni skupnosti v Italiji. Datum ima simbolni pomen, saj so tržaške fašistične in nacionalistične sile na ta dan leta 1920 požgale stavbo.

7

Trst nagradil Pahorja Le še nekaj "formalnih preprek" za vrnitev Narodnega doma v Trstu

Predsednik Borut Pahor se je ob prejetju najvišjega mestnega priznanja Trsta, treh grbov Trsta, ki ga mesto podeljuje najzaslužnejšim posameznikom, zavzel, da bi Narodni dom v Trstu čim prej dejansko prešel v last slovenske narodne skupnosti v Italiji.

14

SVSD V Celovcu so se spomnili desete obletnice kompromisa o dvojezičnih krajevnih napisih

Na avstrijskem Koroškem so se spomnili desete obletnice kompromisa o dvojezičnih krajevnih napisih. V Celovcu so se zbrali politični predstavniki ter nekateri botri dogovora, ki so v govorih izpostavili pomen dvojezičnosti.

Več

Oddaje

Za mlade

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov