Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

SVSD Zanimanje za učenje slovenščine na Hrvaškem narašča, težave so z učitelji

Na Hrvaškem se na posameznih šolah šolarji in dijaki lahko učijo slovenščino kot izbirni predmet. V Istrski ter Primorsko-goranski županiji se zanimanje za jezik v zadnjih letih povečuje. Ob tem pa se spopadajo s pomanjkanjem pedagoškega kadra.

14

Slovenija SKGZ ob iztekanju mandata z zahvalo Mattarelli

Ob iztekanju mandata italijanskega predsednika Sergia Mattarelle se mu je Slovenska kulturno-gospodarska zveza, ena od krovnih organizacij Slovencev v Italiji, zahvalila.

2

Slovenija Za Slovence brez slovenskega državljanstva na univerzah uvedene ločene kvote za vpis

Ministrstvo za izobraževanje je uvedlo ločene kvote za vpis Slovencev brez slovenskega državljanstva na slovenske univerze. Za to si je prizadevala predvsem ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch, ki spremembo pozdravlja.

3

Italija Tržaško sodišče ustavilo bitje zvonov v Dolini pri Trstu

V Dolini pri Trstu so ta teden italijanski organi pregona zasegli župnijske zvonove, tako da ti ne zvonijo več. Župnijski upravitelj Klemen Zalar je sporočil, da so zvonove zasegli po pritožbi šestih vaščanov.

108

Ture avanture Italijanski par, ki že deset let promovira Slovenijo

Sara Terpin in Carlo Ghio živita v Gorici v Italiji in v svojem blogu Italijanom v njihovem jeziku odkrivata Slovenijo. Že skoraj 10 let sistematično obiskujeta in snemata slovenske naravne znamenitosti, skrite kotičke vasi in mest.

9

Dediščina Status kulturnega pomena za spomenik bazoviškim junakom

Spomenik bazoviškim junakom, štirim protifašističnim borcem, ki je umeščen na gmajni pri Bazovici pri Trstu, ima odslej status kulturnega pomena. Tako je na zasedanju v ponedeljek v aktu potrdila deželna komisija Furlanije - Julijske krajine.

2
Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov