Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

Novice Slovensko društvo Ajda v Umagu deluje 11 let

Ob dnevih mesta Umag so včeraj slovesno obeležili 11 let delovanja Slovenskega kulturnega društva Ajda in deseti jubilej njihovega pevskega zbora. Ob tem so odprli tudi razstavo posvečeno umetniku Janezu Pirnatu.

Dunaj Kaj pripravljajo v Burgtheatru, na čelu katerega je koroški Slovenec Martin Kušej

Burgtheater na Dunaju, direktor katerega je gledališki in operni režiser, koroški Slovenec Martin Kušej, bo imel v sezoni 2022/2023 25 uprizoritev. Med drugim bodo na ogled krstne izvedbe del Petra Handkeja, Yasmine Reza in Daniela Kehlmanna.

1

Avstrija Premiera dvojezičnega filma o zgodovini Plajberka

Pod vodstvom Oskarja Müllerja, učitelja na Ljudski šoli Čajna, je nastal 40-minutni dvojezični film Kje je maček v žaklju?/Wo ist die Katz im Sack?. Film pripoveduje o zgodovini Plajberka ter sobivanju nemško in slovensko govorečih na Zili.

1

Milanović odpovedal srečanje Pahor vročil zahvalo Zvezi slovenskih društev na Hrvaškem

Predsednik Borut Pahor je na Reki ob 30. obletnici izročil zahvalo Zvezi slovenskih društev na Hrvaškem. Hrvaški predsednik Milanović je medtem zaradi "nenačrtovanih obveznosti v Zagrebu" odpovedal srečanje s Pahorjem.

19

Novice Društvo mladih Slovencev v Italiji z izobraževanji spodbuja kreativnost

V vseh treh pokrajinah Furlanije Julijske krajine je v zadnjih letih dejavno Društvo mladih Slovencev v Italiji. Mladim omogočajo različna izobraževanja in spoznavanja delovanja društev, obenem pa spodbujajo participacijo mladih.

Avstrija "Vojna me je naučila lagati"

Oče na fronti, stric v Dachauu, mama v zaporu, na podstrešju pa ranjen partizan. Rezi Valentinitsch nam je pripovedovala o vojnih doživetjih.

Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov