Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zadnji prispevki

Slovenija Predstavniki manjšin pozdravili ponovno odprtje slovensko-italijanske meje

Predsednika Slovenske kulturno-gospodarske zveze (SKGZ) in Sveta slovenskih organizacij (SSO) Ksenija Dobrila in Walter Bandelj sta se s predsednikom Italijanske unije Mauriziom Tremulom srečala na mejnem prehodu Lazaret pri Miljah.

Drugo Umrl je Saša Rudolf, ugledni novinar in ambasador Muzeja novejše zgodovine Slovenije

V 82. letu starosti se je poslovil upokojeni novinar in publicist ter kulturni delavec Saša Rudolf, ki je bil krajše obdobje tudi tržaški pokrajinski odbornik Slovenske skupnosti, sicer pa se je veliko posvečal zgodovini in napisal več knjig.

1

Slovenija Pahor: Predaja Narodnega doma v Trstu naj poteka v duhu sprave

Predsednik Borut Pahor se je zavzel, da bi predaja Narodnega doma v Trstu iz rok Italije manjšinskima organizacijama Slovencev v Italiji potekala v duhu sprave. Predlagal je še, da bi z italijanskim kolegom obiskala fojbe in spomenik bazoviškim junakom.

19

Italija Praznik v Trstu razdvaja; Slovenci za skupno in strpno prihodnost

V Trstu in Gorici so prvič praznovali t. i. osvoboditev izpod jugoslovanske okupacije, s čimer se spominjajo 12. junija 1945, ko se je takratna jugoslovanska vojska umaknila iz Trsta, v katerega je pred tem vkorakala 1. maja istega leta.

146

Sporni tržaški praznik "Očitno se lahko s Slovenci dela, kakor se hoče"

Slovence na obeh straneh meje razburja nov občinski praznik v Trstu – dan osvoboditve mesta izpod jugoslovanske zasedbe. Zgodovinar Jože Pirjevec odgovornost pripisuje tudi matični domovini, slovenska vlada pa zadeve ne komentira.

193

Zgodbe Športniki, gasilci in drugi opozarjajo na težave, ki jih povzročajo zaprte meje

Kako tesna je čezmejna prepletenost med Gorico in Novo Gorico, se je pokazalo šele v obdobju koronavirusa. Obe mesti sta povezani na področjih gospodarstva, kulture, športa ter na številnih drugih, zato je zaprtje meja številnim povzročilo velike težave.

Več

Oddaje

Za mlade

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov