Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zadnji prispevki

Oder K(o)ronske zdrahe ali ko pandemija zakoncema prekriža ločitvene načrte

K(o)ronske zdrahe so resnična zgodba, ki je najprej zaživela kot radijska igra, drevi pa jo bo Slovensko stalno gledališče Trst premierno uprizorilo na dvorišču SKD Barkovlje. Predstavi bo sledila krajša slovesna podelitev nagrad tantadruj.

Evropa Italijanska notranja ministrica svari pred kolapsom Lampeduse

Italijanska vlada je zaskrbljena zaradi naraščajočega števila prihodov migrantov na Lampeduso, notranja ministrica je za prerazporeditev znotraj države. Vse več je tudi primerov, ko migranti brez dovoljenja zapuščajo namestitve, namenjene karanteni.

28

Avstrijska Koroška Več kot dvajset vasi bo dobilo dvojezične napise

Pred 100. obletnico koroškega plebiscita na avstrijskem Koroškem se v dveh občinah obeta postavitev dvojezičnih napisov. Dvojezični napis bo dobil kraj Sele. V Šentjakobu v Rožu pa bo dvojezično tablo dobilo 22 vasi.

18

Intervju Koroška Slovenka Olga Voglauer: "Plebiscit ni praznik"

Olga Voglauer – poslanka Zelenih v avstrijskem državnem zboru – je Koroške Zelene lansko jesen skupaj s sodelavci dvignila iz pepela. Politika ji je bila položena v zibelko, saj so se doma, pravi, vedno pogovarjali o njej.

22

Simbolni pohod Iz Porabja na Triglav: "Kar je Ararat za Armence in Olimp za Grke, je Triglav za Slovence"

Skupina porabskih Slovencev se je iz Andovcev, najmanjše vasi v Porabju tik ob madžarsko-slovenski meji, peš odpravila na štiridnevno pot proti Triglavu. To je sedmi tovrstni pohod, ki ima po navedbah organizatorjev za porabske Slovence simbolni pomen.

2

Avstrijska Koroška NSKS deželno vlado ob objavi poročila spomnil na neizpolnjene zahteve

Deželna vlada avstrijske Koroške je objavila letošnje poročilo o položaju slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Koroškem. Narodni svet koroških Slovencev (NSKS) je v odzivu pohvalil poročilo, a opozoril na neizpolnjene zahteve nekdanjih vlad.

Več

Oddaje

Za mlade

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov