Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Zadnji prispevki

Avstrija "Nahajamo se v demografski zimi"

Europeada še vedno odmeva kot izredno uspešna nogometna prireditev evropskih narodnih skupnosti, na kateri so prvič sodelovali Slovenci v Italiji. Pogovarjali smo se s predsednico SKGZ Ksenijo Dobrila in predsednikom SSO Walterjem Bandljem.

1

Knjige Pahorjev magnum opus, roman Nekropola, bo izšel še kot risoroman

Mladi tržaški Slovenec Jurij Devetak je dve leti ustvarjal roman v stripu po predlogi Nekropole Borisa Pahorja. Ustvarjalni proces je Devetak končal prav na majski dan, ko je eden najbolj prevajanih slovenskih avtorjev v zgodovini preminil.

1

Avstrija Aplikacija MyKoroška z dvojezičnimi imeni krajev na avstrijskem Koroškem

Dvojezična topografija je del kulturnega bogastva avstrijske Koroške, zato so se pri Krščanski kulturni zvezi v Celovcu odločili za posodobitev aplikacije o dvojezičnih krajih za pametne telefone, ki je na voljo brezplačno.

4

Avstrija Samostojno gibanje na pretresu

Regionalna lista SGS Gemeinsam – Skupno iz Šentjakoba se zaradi nezadovoljstva s SPÖ, ki ima večino v šentjakobskem občinskem svetu, odpoveduje trem mandatom in nepreklicno izstopa iz občinskega sveta.

Črni obroč Švicarska literarna nagrada Marija Čuka umešča v širši evropski prostor

Roman Marija Čuka Črni obroč – oziroma Fiamme nere, kot ga poznajo italijanski bralci – opozarja nase tudi mednarodno javnost. Pisatelj je dobitnik prestižne švicarske kritiške literarne nagrade.

2

Italija Predstavniki manjšine o prihodnosti slovenskega zastopstva v parlamentu v Rimu

Na razpravi o prihodnosti slovenskega zastopstva v italijanskem parlamentu so se vsi predstavniki slovenske manjšine v Italiji zavezali, da si bodo prizadevali zagotoviti stalno mesto za slovenskega predstavnika v Rimu.

3
Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov