Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnji prispevki

Slovenija Senatorko Tatjano Rojc zanima, zakaj se ukinjajo šole s slovenskim jezikom

Sprejeli so odlok, po katerem bodo v Furlaniji - Julijski krajini med letoma 2024 in 2027 ukinili tri ravnateljstva šol s slovenskim učnim jezikom. Senatorka Tatjana Rojc je poslansko vprašanje v zvezi s tem naslovila na pristojni italijanski ministrstvi.

8

Novice Na letošnjem Slofestu več kot 60 dogodkov

Slofest, festival, ki predstavlja društveno, kulturno in družbeno dejavnost Slovencev v Italiji, je nastal pred desetimi leti z željo, da bi širši skupnosti predstavili bogato kulturno in društveno dejavnost Slovencev v Italiji.

Slovenija Vpis na dvojezični pouk v srednjih šolah na avstrijskem Koroškem upada

V ljudskih šolah na avstrijskem Koroškem so z vpisom zadovoljni, na višjih stopnjah pa vpis otrok k dvojezičnemu pouku upada. Na deželni izobraževalni direkciji so se zato odločili, da bodo opravili podrobnejše analize o vzrokih za manjše zanimanje.

2

SVSD Han ob obisku avstrijske Koroške tudi o možnostih skupne organizacije zimskih olimpijskih iger

Minister za gospodarstvo Matjaž Han se je na avstrijskem Koroškem med drugim sešel z več gospodarstveniki in s koroškim deželnim glavarjem Petrom Kaiserjem, s katerim sta govorila o možnostih še tesnejšega gospodarskega in turističnega sodelovanja.

3

Bazovica: Sirovich: Italijanski režim, ne samo fašizem, je poskušal izpeljati kulturni genocid

Ob spomeniku v Bazovici pri Trstu so se spomnili Ferda Bidovca, Zvonimirja Miloša, Franja Marušiča in Alojza Valenčiča, ki so jih tam po odločitvi fašističnega posebnega sodišča ustrelili leta 1930.

5

Po poplavah Slovenci v Italiji zbrali 170.000 evrov za pomoč prizadetim v poplavah

Predstavniki Slovencev v Italiji so danes na uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu ministru Mateju Arčonu simbolično predali ček za 170.000 evrov, zbranih v solidarnostni akciji za prizadete v poplavah v Sloveniji.

9
Več

Oddaje

Za mlade

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov