Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Potres neznano kje

Prispevek z zanimivim naslovom "Potres neznano kje" je prinašal vest o močnem potresu, ki se je dogodil nekje med južno Afriko in osrednjo Azijo ali pa celo na Japonskem.

1

Slovenija

18° / 32°

19° / 33°

19° / 32°

Več novic

Olimpijska prvakinja bo srebrno Tino Trstenjak po igrah obiskala v Sloveniji

Slovenske judoistke so na petih zaporednih igrah osvojile olimpijsko kolajno, Tina Trstenjak pa je s srebrom v Tokiu, potem ko je bila zlata v Riu, postala najuspešnejša med njimi.

38

Mariborski mestni park

V današnjem sprehodu v leto 1931 si bomo ogledali, kako so v časopisju opisovali lepote mariborskega mestnega parka ter nekaj težav z neubogljivimi obiskovalci, s katerimi se je spoprijemal čuvaj mestnega parka.

14

Z mirnim značajem dokončno ukrotil divjo vodo

Benjamin Savšek bi si težko predstavljal popolnejši dan. Z izvrstno vožnjo v Tokiu je slovenskemu slalomu na divjih vodah priveslal prvo zlato kolajno na OI. Izročil mu jo je legenda tega športa, trikratni olimpijski zmagovalec Tony Estanguet.

9
Več

Dobro počutje

Bučkini dimniki nadevani s postrvjo, česnom, peteršiljem in sirom

Sestavine: 2 kosa bučk, 10 dag naribanega sira, 25 dag postrvinega fileja, 2 stroka česna, sol in poper, peteršilj in bazilika, 2 dcl paradižnikove omake, 1 žlica drobtin, 1 jajce.

Cerkljansko slovi po slanih čebulnih potičkah

V Cerknem so ta konec tedna pripravili drugi Pajtička fest, festival cerkljanskih potičk. Gre za eno od sedmih reprezentativnih jedi Idrijsko-Cerkljanskega.

2

Veganski hitri sadni sladoled

Zamrznjeno sadje po okusu in sezoni, narezano na čim manjše koščke (narežemo, preden zamrznemo): 2 banani (ali en in pol avokado, po okusu), to je vedno osnova, 2 breskvi, 2 pesti malin, 1 pest dišečih neškropljenih vrtničnih cvetov (lahko izpustite) ...

"Temperatura se bo približala junijskemu rekordu pri 37,5 stopinje Celzija"

K nam se je skupaj z afriškim zrakom, ki nam je prinesel prvi letošnji vročinski val, razširila tudi večja količina saharskega peska. V prihodnjih dneh bo nad naše kraje dotekal še bolj vroč zrak in temperature bodo marsikje presegle 35 stopinj Celzija.

37
Več

Prosti čas

Slovenija na velikih tekmovanjih ob polčasu prvič več kot 60 točk

Luka Dončić je dobro zagotovilo za napadalne predstave slovenske košarkarske reprezentance. Ta je v uvodu v olimpijski turnir ob polčasu Argentini nasula kar 62 točk, kar je največ v njeni zgodovini na velikih tekmovanjih.

4

Najstarejši olimpijec: Šved, ki si je odličje pristreljal pri 72-ih

Najstarejši olimpijec, ki je kadar koli nastopil na olimpijskih igrah, je bil Šved Oscar Swahn. Na igrah 1920 je bil star 72 let in 281 dni, a ga to ni ustavilo, da bi osvojil srebrno odličje v streljanju.

2

Armani oblikoval "najgrša" olimpijska oblačila

Olimpijske oprave so vedno predmet številnih razprav, in kot pravijo, imajo vsake oči svojega malarja, se pa da izluščiti nekatere sklepe glede letošnjih olimpijskih oblačil. Presenetljivo so najostrejših kritik deležna oblačila reprezentance Italije.

29

Leteči Holandec bo pod posebnimi pogoji ponesel občinstvo v festival v Bayreuthu

Po enoletnem premoru zaradi pandemije se letos vrača festival glasbenega gledališča Richarda Wagnerja, ki že 145 let zaznamuje nemško mesto Bayreuth. Tokratno dogajanje v nedeljo odpira Leteči Holandec, znamenita opera o ladji duhov.

Več

Prometno poročilo, četrtek 29.julij 2021 ob 10:56

Zastoji

Na štajerski avtocesti zaradi del med Dramljami in Celjem vzhod proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za 10 minut.

Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje smer Hrvaška, 2 kilometra in 500 metrov.

Na cesti Lesce - Bled.

Čakalne dobe na mejnih prehodih

Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Slovenska vas, Obrežje in Gruškovje.

Dela

Do 31. julija bo zaprta regionalna cesta Jereka - Jezero, med Bohinjsko Češnjico in Jereko. Obvoz je urejen preko Bohinjske Bistrice.

V Ljubljani bo med Langusovo ulico in Bleiweisovo cesto zaprta Tržaška cesta od danes, predvidoma od 20. ure, do 1. avgusta.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Podutika proti Novim Jaršam.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Prireditve

V soboto, 31. julija, bo med 9. in 12. uro zaprta regionalna cesta Erika - Vršič, Ruska cesta.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov