Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Obsežno zbiranje biometričnih podatkov utegne ostati tudi po pandemiji

Epidemija je močno spremenila rabo novih tehnologij in tako razkrila prednosti, pomanjkljivosti in nevarnosti digitalizacije vsakdanjih življenj. Da bi ustavile širjenje novega koronavirusa, so države po svetu omejile srečevanje ljudi.

81

Slovenija

3° / 14°

-2° / 6°

-5° / 9°

Več novic

Pet preprostih pravil: zapisovanje besed skupaj ali narazen

Danes spletujemo o (ne)pravilnem zapisovanju besed skupaj ali narazen, ki težave povzroča tistim, ki še ne uporabljajo jezikovnih priročnikov. Kako pa to gre vam? Presodite, ali so krepko zapisane besede zapisane pravilno – skupaj ali narazen.

54

Dolly Parton cepljena s cepivom Moderne, za katero je donirala milijon dolarjev

Ameriška kantrizvezdnica Dolly Parton je ob petju priredbe svoje uspešnice Jolene v Vaccine (Cepivo) dobila odmerek cepiva Moderne proti covidu-19.

10

"Nobenega razloga ni, da bi se novinar spustil na raven politikov in čivkal"

Tone Hočevar velja za starosto slovenskega novinarstva. Ob njegov bok smo postavili prejemnika debitantske nagrade za dosežke mladih novinarjev Žana Dolajša.

1
Več

Dobro počutje

Kipnik z regratom

Sestavine: 2 jajci, 100 g regrata, 70 g moke, 50 g ocvirkov, 1/2 vrečke pecilnega praška.

Bo odkritje morskega žita, novega superživila, spremenilo svet?

Retorično vprašanje v naslovu je malce prevelikopotezno, a tak je Angel Leon, ribič, kuharski mojster, raziskovalec morskih globin, inovator z juga Španije. Zdaj je njegovi ekipi uspelo kot prvi na svetu vzgojiti morsko žito, novo superživilo.

56

Izbranih osem najbolj inovativnih živil leta 2021

Kljub koronačasu je Inštitut za nutricionistiko zadovoljen z odzivom proizvajalcev na razpis za najbolj inovativna živila leta 2021. Nagradili so osem izdelkov, ki so izstopali v posamičnih kategorijah.

6

Krofi: nekoč nepravilnih oblik s kremplji, danes okrogla popolnost z različnimi polnili

Pustni čas je bil vedno čas veselja, druženja, spoznavanja in družabnih plesov. To je bil v preteklosti tudi najpogostejši čas ženitovanj. Tudi zato se je takrat na mizi tradicionalno znašla dobra, mastna in nasitna hrana, pravi Lea Kužnik.

21
Več

Prosti čas

Churchillova slika marakeške mošeje prodana za rekordnih 9,6 milijona evrov

Platno, ki ga je Winston Churchill naslikal v Marakešu po konferenci v Casablanci januarja 1943 in jo pozneje podaril tedanjemu ameriškemu predsedniku Franklinu Rooseveltu, so na dražbi prodali za 9,6 milijona evrov.

3

Dostavljavec ujel otroka, ki je padel iz 12. nadstropja

Med čakanjem na dostavo je 31-letni Hanojčan zaslišal kričanje ‒ izkazalo se je, da kriki prihajajo od dveletne deklice, ki je visela z balkona, kakšnih 50 metrov nad tlemi. Moški je takoj ukrepal, iztegnil roke in dekletce ujel naravnost v naročje.

18

95 let Ignacija Vojeta: "Potrebna je ljubezen do problema, ki ga raziskuješ."

95 let je dopolnil zaslužni profesor in Zoisov nagrajenec Ignacij Voje. Starosta med slovenskimi zgodovinarji je še vedno aktiven, saj je zadnjo knjigo Vodnik po starodavnem Dubrovniku izdal lani, leta 2016 pa Pisma Gregorja Čremošnika.

8

V Pompejih izkopali redko paradno kočijo z erotičnim okrasjem

Pompejske arheologe je razveselila še ena najdba na območju vile Civita Giuliana, saj so se dokopali do izjemne paradne kočije z erotičnim okrasjem, ki je bila najbrž namenjena kultu Cerere in Venere ali bolj verjetno plemiškemu poročnemu obredu.

4
Več

Prometno poročilo, petek 5.marec 2021 ob 14:02

Zaradi okvare tovornega vozila je na primorski avtocesti med Razdrtim in počivališčem Studenec proti Ljubljani zaprt vozni pas.

Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 6 km. Vozila so na odstavnem pasu.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Gruškovje ter Obrežje.

V noči na nedeljo, od 21. do 6. ure, bo zaradi pripravljalnih del v predoru Golovec, zaprta vzhodna ljubljanska obvoznica med priključkom Bizovik in razcepom Malence iz smeri Zadobrove proti Dolenjski in južni obvoznici. Obvoz za vsa vozila, tudi tovorna, bo po severni obvoznici.

Predor Karavanke:
- V noči na nedeljo bo predor zaprt med 22. in 5. uro zjutraj. Tovorna vozila se lahko preusmerijo preko Šentilja, obvoz za ostala vozila bo urejen preko Ljubelja in Korenskega sedla.
- Občasno so možne kratkotrajne popolne zapore zaradi miniranja na avstrijski strani.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta zaradi zimskih razmer.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov