Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Poslovil se je Lado Smrekar, galerist in kulturni ustvarjalec

V 93. letu starosti je umrl Lado Smrekar, ki je bil galerist, učitelj in vsestranski kulturni ustvarjalec. Med drugim je osnoval Gorjupovo galerijo in Galerijo Božidar Jakac v kostanjeviškem samostanu.

1

Slovenija

-1° / 0°

-1° / 1°

-1° / 3°

Več novic

LJ 10-IKL: Kako je yugo potoval od Kragujevca do Manhattna

Yugo, fenomen jugoslovanske avtomobilske industrije, je zaslovel tudi zato, ker so ga izvažali na ameriški trg. Več kot 30 let pozneje so se štirje prijatelji odločili, da ponovijo njegovo zgodbo – kupili so koral 55 in se odpravili čez ocean.

196

15 let Digitalne knjižnice Slovenije, ki se danes ponaša z več kot 900 tisoč enotami

"Ponosni smo, da je spletno mesto www.dlib.si v teh letih postalo nepogrešljiv vir za dostop do bogastva slovenske pisne kulturne dediščine ter sodobnih strokovnih in znanstvenih vsebin v digitalni obliki," so zapisali v NUK-u.

2

Zaradi epidemije letošnji advent drugačen kot po navadi

Z današnjo nedeljo se začenja adventni čas, ki predstavlja pripravo na božič – drugi največji krščanski praznik. Zaradi omejitvenih ukrepov v povezavi z epidemijo covida-19 bo letošnji adventni čas za vernike drugačen kot po navadi.

10
Več

Dobro počutje

Za 36.000 registriranih športnikov zelena, za rekreativce pa rdeča luč

Nove omejitve, ki jih je sprejela vlada ob naraščanju števila okužb z novim koronavirusom v državi, ne bodo vplivale na opravljanje športne dejavnosti v Sloveniji za registrirane športnike.

44

Prvi oreh je bilo težko streti, zdaj gre vse po principu kopiraj-prilepi

Jesenske rekreativne prireditve kljub vsem težavam večinoma dobivajo zeleno luč za izvedbo, čeprav ne gre brez težav. Triatlon v Ankaranu je na primer šele v šestem poskusu prepričal NIJZ.

2

Zlata Tadejeva pogača

Sestavine: 0,4 kg mehke moke za kvašeno testo, 15 g svežega kvasa, 3,2 dl mlačne vode, 1 žlička sadnega sirupa (grozdni, bezgov, agavin, lahko tudi kar žlička sladkorja …), 1 žlička soli, za zlato barvo lahko dodamo v moko žličko kurkume ...

1

Nobeno živilo ni prepovedano, ključna je količina, ne izbor živil

"Dieta pomeni stroga, restriktivna pravila, kar za sladkorno bolezen tipa 2 ni ustrezno. V novih priporočilih ni nobeno živilo prepovedano, gre za prehransko terapijo, zdravljenje s pomočjo ustreznega življenjskega sloga," je za MMC pojasnila Jana Klavs.

39
Več

Prosti čas

Majice s podobo Primoža Rogliča za 100 zdravstvenih delavcev

Zaposlene v ljubljanskem kliničnem centru in trboveljski bolnišnici je razveselilo in motiviralo presenečenje iz Zagorja ob Savi, v katerem je sodeloval tudi kolesarski šampion Primož Roglič.

34

Umrl hrvaški igralec Špiro Guberina, najširše poznan po vlogi v nadaljevanki Veliko mesto

Umrl je hrvaški igralec Špiro Guberina, ki je v dolgoletni karieri upodobil vrsto opaženih gledaliških in filmskih vlog. Bil je karakterni komik, ki je s svojim gledališkim izrazom pritegnil pozornost na gledaliških festivalih na Hrvaškem in drugje.

15

"Naj živi!" V Ljubljani in ponekod drugje zasvetile praznične lučke.

V Ljubljani so zasvetile praznične lučke, a zaradi prepovedi zbiranja so jih delavci javne razsvetljave postopno prižigali ves dan. Tudi preostala slovenska mesta počasi dobivajo praznično podobo.

34

Šmarna gora polna izletnikov, ki pa tacajo po travi in gozdu

V času omejitve gibanja Ljubljančani pogosteje obiščejo katerega izmed hribov v občini, med najbolj priljubljenimi sta Šmarna gora in Grmada. A številni hodijo zunaj označenih poti, s tem pa - kot opozarjajo planinska društva - povzročajo škodo v naravi.

68
Več

Prometno poročilo, sreda 2.december 2020 ob 16:48

Zastoji zaradi povečanega prometa ter zimskih razmer nastajajo na primorski avtocesti od Ljubljane proti Kopru. Najbolj upočasnejn promet je na odsekih Brezovica - Vrhnika ter Logatec - Razdrto.

Izločanje tovornih vozil nad 7,5 ton:
- Na mejnih prehodih Starod in Jelšane je prepovedan vstop v Slovenijo za tovorna vozila nad 7,5 tone.

Burja v Vipavski dolini:
- Na hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, 1. stopnja.

Zimske, snežne razmere:
- Cesta čez prelaz Vršič je zaprta, na prelazih Ljubelj in Jezerski vrh pa so obvezne verige.
- Na primorski avtocesti je zaprt uvoz Nanos iz smeri Vipave proti Kopru.
- Na cestah Žaga - Kobarid, Col - Ajdovščina, Idrija - Godovič in Col - Črni Vrh - Godovič velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.
- Na cesti Unec - Bloška Polica - Babno Polje ter na mejnih prehodih Petrina, Babno Polje, Vinica in Metlika velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi razmer na hrvaški strani. Obvezne verige so na mejnih prehodih Podplanina in Metlika na hrvaški strani.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod, Obrežje in Gruškovje.

Po Sloveniji sneži in bo napovedih tudi še v prihodnjih dneh. Na cestah so posipne in plužne skupine, potovalni časi pa so daljši. Na pot se odpravite treba prej kot običajno. Ne odpravljajte se na pot, če ni res nujno in samo z ustrezno zimsko opremo! Že v noči na četrtek se ponekod obeta otoplitev, sneg bo prehajal v dež, obstajala bo velika nevarnost nastajanja žledu in poledice.

Od 1. 12. 2020 veljajo nekatere spremembe prometne ureditve skozi predor Karavanke za izredne prevoze.

Aktualne informacije o ukrepih glede koronavirusa.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov