Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Triglav je naš: boj v gorah za gore oz. kako se je začelo organizirano planinstvo na naših tleh

Ob 130. obletnici organiziranega planinstva pri nas je izšla nova knjiga Dušana Škodiča Triglav je naš, v katerem razkriva marsikatero zgodovinsko zanimivost iz prvega obdobja organiziranega planinstva pri nas, hkrati pa se knjiga bere kot napet roman.

8

Več novic

Guterres: Svet izgublja tla pod nogami. Svetina: Človek naj bo na prvem mestu.

Bolj kot kdaj koli je danes pomembno spodbujati in spoštovati vse vrste človekovih pravic, je pozval generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres. Varuh človekovih pravic Peter Svetina pa je poudaril solidarnost in preseganje delitev na naše in vaše.

69

V Rimu med več kot 120 jaslicami iz 22 držav tudi troje slovenskih jaslic

Trg svetega Petra v Vatikanu so v soboto zvečer razsvetlile božične luči. Na slovesnosti, ki se je je udeležila množica obiskovalcev, so prižgali luči na jelki, pod njo stojijo osrednje jaslice. Božična razsvetljava bo trg krasila do 7. januarja.

5

Umrl je Ryan O'Neal, igralec ganljive Ljubezenske zgodbe

V starosti 82 let je umrl ameriški igralec Ryan O'Neal, ki je zaslovel v Ljubezenski zgodbi. Priljubljeno dramo je Ameriški filmski inštitut uvrstil med deset najbolj romantičnih filmov v zgodovini. Vloga mu je leta 1971 prinesla nominacijo za oskarja.

21
Več

Dobro počutje

Toni "Maratoni" teče na pršut, panceto in piškote

60-letni belokranjski ultratekač Toni Perušič je na dobrodelnem osemdnevnem teku v Monaku spet dokazal svojo vzdržljivost in pretekel 724 km, s čimer je v skupnem seštevku osvojil 9. mesto, v svoji kategoriji (55–65) pa je zmagal.

2

Zadišalo bo po zimi: jutranje temperature precej pod ničlo, na vidiku (morda) tudi snežinke

Vremenoslovci napovedujejo prodor hladne polarne zračne mase, ki bo Slovenijo prešla v noči na soboto. Ohladitev bo najbolj občutna v gorah, kjer se bo ohladilo tudi do -15 °C. V noči na nedeljo lahko na severovzhodu zaplešejo prve snežinke.

3

Polajnar: Zjutraj in dopoldne bo vodnatost rek izjemna

Za severozahod države je Arso zaradi padavin in naraščanja vodotokov izdal rdeče opozorilo. Reke v zahodnem in osrednjem delu države bodo imele najvišje vodotoke v petek zjutraj in dopoldne, na vzhodu pa popoldne in zvečer.

66

Ah ta leta: Starost in vid

Človek je vizualno bitje, naš dominantni čut je vid. Več kot 70 odstotkov vseh informacij o svetu je vidnih. S starostjo pa se naša čut in čutilo za vid spreminjata.

Več

Prosti čas

Carpaccieva oltarna slika: še zadnje dejanje 13-letnega restavratorskega projekta

V delavnici Restavratorskega centra ZVKDS-ja je na slikarskem stojalu horizontalno nameščeno velikansko platno Vittoreja Carpaccia, ki je s svojimi 4,15 metra previsoko, da bi ga lahko pokončno postavili v prostor.

5

Jure Košir v Klammerjevem šovu zmago zgrešil za stotinko

Franz Klammer, legendarni "Kaiser", je s smučarskimi prijatelji praznoval 70. rojstni dan, na zabavo v sončnem Bad Kleinkircheimu pa povabil tudi Jureta Koširja, ki je svojo nalogo opravil odlično.

13

Peter Bratuša: Ne ustvarjam karikatur bogatih, bi pa rad, da se ironično zazremo v njihove "težave"

"Kdo je Tomaž Kajzer?" je bilo vprašanje, ki je pred desetimi leti prekinilo slovensko tradicijo situacijskih komedij ter naznanilo novo obdobje ambiciozne, "resnejše" televizije. Po Jezeru in nizu drugih kriminalk se vračamo tja, kjer se je vse začelo.

12

Previdno, razmere v gorah so zimske: "Hoja v gore pozimi je postala moda"

V gorah so že več tednov razmere zimske, zato so potrebne velika previdnost, primerna oprema in dobre priprave, saj je obisk gora pozimi zelo zahteven, opozarjajo v Planinski zvezi Slovenije.

35
Več

Ah, ta leta

Prijateljstvo pozitivno vpliva na počutje in zdravje

Raziskave kažejo, da dober prijateljski odnos pozitivno vpliva ne samo na počutje, ampak tudi na telesno zdravje.

V dnevnih centrih se ljudje družijo, pogovarjajo in za kratek čas pozabijo na skrbi

V tokratni oddaji Ah, ta leta! so govorili o dnevnih centrih, ki starejšim v mestih, pa tudi na podeželju ponujajo prostor druženja, izobraževanja in kakovostnega preživljanja prostega časa. Prvi dnevni center je bil ustanovljen pred 19 leti v Ljubljani.

"Ustvarjalnost brez meja"

Umetnost in ustvarjalnost sta del nas, pomagata nam pri izražanju sebe, razumevanju sveta okoli nas in povezovanju z drugimi na ravni, ki presega jezikovne omejitve.

Osteoporoza: Najpogostejši so zlomi nadlahtnice, zapestja, kolka in medenice

Osteoporoza prizadene eno od treh žensk in enega od petih moških po 50. letu starosti. Največje breme te bolezni so zlomi kosti.

Več

Prometno poročilo, ponedeljek 11.december 2023 ob 22:59

Delo na cesti

Na gorenjski avtocesti bo promet skozi predor Karavanke 13. in 14. decembra med 8. in 16. uro potekal izmenično enosmerno.

Na regionalni cesti Domžale - Želodnik bo do 24. decembra zaprt montažni most iz smeri Domžal proti Viru.

Cesta Sorica - Petrovo Brdo bo zaradi popravila vozišča zaprta do 31. decembra.

Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.

Vreme

Na primorski avtocesti je na nekaterih odsekih zaradi megle zmanjšana vidljivost.

Zaradi poledice je oviran promet na cesti Jesenice - Dovje ter Podljubelj - prelaz Ljubelj. Ceste so lahko poledenele tudi na ostalih izpostavljenih mestih in višjeležečih krajih, vozite previdno.

Voznike opozarjamo, da je na prelazih in ostalih višje ležečih cestah v primeru snega na vozišču obvezna uporaba verig, če tako določajo prometni znaki.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov