Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Aktualno

Petkovo popoldne v znamenju močnejših nalivov, meteorna voda ponekod zaliva stanovanjske objekte

Petkovo popoldne je zaradi prehoda izrazite hladne fronte minilo v znamenju močnih padavin, ki so se razširile nad večji del države. Meteorna voda je ponekod zalivala prostore stanovanjskih objektov, veter pa je podiral drevesa in odkrival strehe.

3

Slovenija

4° / 17°

6° / 23°

9° / 24°

Več novic

Bojana Beović: Tudi od ponedeljka bodo prednostno cepljeni starejši, ranljivi, lahko pa tudi mlajši

Po 4228 PCR-testih je bilo v sredo potrjenih 774 okužb z novim koronavirusom. Delež potrjenih testov je znašal 18,3 %. Inšpektorji obravnavajo nepravilnosti v cepilnih centrih ZD Maribor, Ljubljana in Celje. Na vidiku so spremembe sistema cepljenja.

192

"Kakor koli tiranski se vam zdim, nisem Ludvik XVIII., zagotavljam enakost"

Mineva natanko 200 let od smrti francoskega cesarja Napoleona v izgnanstvu na otoku Svete Helene. Njegova največja zapuščina je gotovo napoleonski civilni zakonik, ki se je uveljavil po celotni celinski Evropi, je dejal profesor Michael Broers.

30

"Ni pomembno, koliko si star." Japonske navijaške babice navdušujejo.

Svetleča minikrila, srebrni copati, ličila, lasulja in, seveda, navijaški cofi. To je obvezna oprema nenavadne japonske akrobatsko-plesne skupine, poimenovane Japan Pom Pom. Njihova posebnost? Članice so stare od 60 do 89 let.

5
Več

Dobro počutje

Bogat kolač iz mandljev, mlečne čokolade in datljev

175 g masla, 250 g mlečne čokolade brez sladkorja, 3 jajca, 3 rumenjaki, 125 g nadomestka sladkorja sukrin, 275 drobljenih mandljev, 150 g dobrih datljev, prej namočenih v vodo, razkoščičenih in narezanih.

1

Slovenska potica uradno zaščitena na ravni EU-ja

Evropska komisija je v Uradnem listu objavila izvedbeno uredbo, s katero je slovensko potico zaščitila kot zajamčeno tradicionalno posebnost. Proizvodnja te ni zemljepisno omejena, pogoj je le certifikat, da je izdelana skladno s specifikacijo.

29

Krompirjeva pita z radičem in gobami

Sestavine: 2 manjša krompirja, 80 g riževe moke, 80 g pirine moke, 300 g treviškega radiča, 300 g ostrigarjev, 3 stroki česna, 3 žlice mleka, 1 žlička sladkorja, 2 žlici olivnega olja, sol, poper, timijan.

Zakaj večina shujševalnih diet deluje, a žal le na kratek rok?

Sedim na robu postelje. Predklonjen se gledam v nekoliko izrazitejšo trebušno gubo. Kaj mi je tega res treba? Kaj naj naredim?

22
Več

Prosti čas

Pet preprostih pravil: kratice, okrajšave in simboli

To sezono Jezikovnega spletovalca končujemo na kratko: s kraticami, okrajšavami in simboli. Krajšave nam olajšajo pisanje, saj so nastale prav zaradi potrebe po čim krajšem izražanju. Kako dobro poznate krajšave, preverite v spodnjih primerih.

16

Ker je motilo njegov traktor, kmet Belgijo "povečal" dva metra v Francijo

Ko se je lokalni navdušenec nad zgodovino sprehajal po polju na meji med Francijo in Belgijo, je presenečen opazil, da z državama ni vse tako, kot bi moralo biti.

7

Umrl je flavtist Fedja Rupel, zaslužni profesor ljubljanske akademije za glasbo

V 85. letu starosti je v nedeljo umrl flavtist in pedagog Fedja Rupel, zaslužni profesor ljubljanske akademije za glasbo, ki je bil dolgoletni član Orkestra Slovenske filharmonije, predtem pa tudi član Simfoničnega orkestra RTV Ljubljana.

2

S spletno peticijo v boj za ohranitev Plečnikovega stadiona

"Stadion mora spet postati del Plečnikove Ljubljane, hkrati pa tudi kvaliteten, intenzivno ozelenjen, odprt, vsem dostopen prostor skupnosti, namenjen rekreaciji, športnim treningom in različnim prireditvam," je zapisano v peticiji za ohranitev stadiona.

60
Več

Prometno poročilo, sobota 8.maj 2021 ob 09:36

Zastoji, delovne zapore:
- Na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, 3 km. Potovalni čas se podaljša za 15 minut.
- Na štajerski avtocesti pred Blagovico proti Mariboru, 2 km. Potovalni čas do Vranskega se podaljša za 20 minut.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane in Gruškovje.

Zaradi popravila vozišča bo do nedelje, predvidoma do 15. ure, zaprt vozni pas na primorski avtocesti pred Brezovico proti Ljubljani.

Popolne zapore zaradi del:
- Do ponedeljka do 5. ure zjutraj bo zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru. Zaprt je tudi uvoz Trojane, tako proti Mariboru, kot tudi proti Ljubljani. Promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.
- Na dolenjski avtocesti razcep Malence iz smeri Dolenjske proti Golovcu predvidoma do 23. ure.
- Do 21. ure, bo zaprta vipavska hitra cesta med Selom in Vogrskim proti Vrtojbi, Italiji. Obvoz bo po regionalni cesti med obema priključkoma.
- Do 20. ure, Dolge Njive - Spodnji Duplek, v Zgornji Koreni.
- Zaradi testiranja elektrostrojne opreme bo predor Golovec zaprt v obe smeri v noči na torek, 10. in 11. 5., med 22. in 5. uro. Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici.
- Mejni prehod Sečovlje bo zaradi obnove zaprt med 10. in 31. 5. Obvoz bo preko mejnega prehoda Dragonja.
- Regionalna cesta Podtabor - Zvirče bo zaprta od ponedeljka, 10. 5. od 8. ure, do predvidoma 27. 5. Obvoz bo po gorenjski avtocesti med priključkoma Naklo in Brezje, tudi za vozila brez vinjete.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici potekata obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta in obnova predora Golovec. Izvoz Ljubljana vzhod na Zaloško cesto je iz smeri Zadobrove proti Bizoviku zaprt. Skozi predor Golovec je v obe smeri promet prepovedan za vsa vozila z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov