Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Aktualno

Prva dama slovenskega rodoljubnega Olimpa: poklon 190-letnici rojstva Josipine Turnograjske

Josipina Urbančič Turnograjska: Prva dama slovenskega rodoljubnega Olimpa je naslov zbornika, ki je izšel ob 190-letnici rojstva prve slovenske pesnice, pisateljice in skladateljice. 

3

Slovenija

15° / 25°

16° / 24°

14° / 24°

Več novic

Slovo Astrud Gilberto, ki je svet osvojila s pesmijo The Girl from Ipanema

Astrud Gilberto, brazilska pevka bossa nove, je umrla v starosti 83 let. Najbolj znana je bila po pesmi The Girl From Ipanema, njena različica je bila prodana v več kot petih milijonih izvodih.

7

Znan vrstni red nastopajočih na 42. festivalu Melodije morja in sonca

Znani so nastopajoči na 42. festivalu Melodije morja in sonca. Komisija je med 70 prispelimi skladbami izbrala 14 skladb, ki se bodo 8. julija v Portorožu potegovale za najboljšo.

3

Umrla je slikarka Françoise Gilot, edina "muza", ki je zapustila Picassa

Čeprav je bila priznana slikarka, je bila ustvarjalnost Françoise Gilot v javnem diskurzu obsojena na to, da je vedno ostajala v senci umetničinega dolgoletnega, viharnega razmerja s štiri desetletja starejšim Pablom Picassom.

1
Več

Dobro počutje

Pohod ob žici: lepo vreme privabilo več tisoč rekreativcev

V Ljubljani je potekal osrednji del tradicionalnega Pohoda ob žici, tek trojk in 35-kilometrski pohod. Pohoda se je udeležilo okoli 13.000 ljudi, teka pa skoraj 4000 oziroma kar 1256 trojk.

15

Največja športno-rekreativna prireditev v Sloveniji bo potekala med 4. in 6. majem

65. pohod Pot ob žici bo potekal med 4. in 6. majem. Kot po navadi se bo prireditev začela s krajšimi pohodi vrtčevskih otrok, končala pa se bo v soboto z rekreativnim 35-kilometrskim pohodom in teki trojk.

Ah, ta leta: Starši oseb s posebnimi potrebami

Kako bi bilo, če bi imeli otroka s posebnimi potrebami? Imeli bi ga radi, skrbeli bi zanj, mu pomagali, da se razvija in napreduje. Preprosto, bili bi starši. Posebne moči niso potrebne.

Ah, ta leta!: Življenje s stomo

Beseda stoma v stari grščini pomeni usta, v medicini pa je to umetno ustvarjen izhod iz telesa, ki ima lahko različne funkcije. Poznamo dihalne, hranilne in izločalne stome. V oddaji smo tokrat govorili o izločalnih stomah.

Več

Prosti čas

Muzej umetnosti na Bledu, delo arhitekta Davida Chipperfielda, se odpira jeseni 2024

Pod Blejskim gradom raste muzej sodobne umetnosti Lah Contemporary, ki bo poseben že zaradi arhitekturne zasnove: ta je delo slovitega arhitekta Davida Chipperfielda. V muzeju, ki se odpira prihodnje leto, bodo na ogled dela iz zbirke Igorja in Mojce Lah.

27

Maribor bo prihodnja dva tedna središče gledališkega dogajanja

V Mariboru se z uprizoritvami gledaliških predstav začenja osrednji del 58. Festivala Borštnikovo srečanje, ki se bo zaključil s podelitvijo nagrad najboljšim predstavam, Borštnikov prstan pa si bo nadela Nataša Matjašec Rošker.

Potonike znova postajajo priljubljene

Potonike so nekoč krasile skoraj vsak vrt, nato so nekoliko utonile v pozabo, danes pa so te cvetlice ene izmed najbolj priljubljenih rastlin na družbenih omrežjih.

5

Putin krepi svoje vezi s Cerkvijo: najslavnejšo rusko ikono seli iz muzeja v katedralo

Odločitev predsednika Putina, da bodo eno najsvetejših ruskih ikon iz moskovskega muzeja preselili v katedralo, je dober pokazatelj vse večjega opiranja države na Cerkev v času vojne z Ukrajino. Stroka opozarja, da se krhki artefakt lahko poškoduje.

3
Več

Ah, ta leta

Življenje pri stotih: Antonija še vedno sama obdeluje vrt in kuha, Leo pa vsak dan telovadi

Po podatkih statističnega urada je v Sloveniji na začetku leta 2023 živelo 363 ljudi, starih sto ali več let.

Koža ne pozabi

"Koža je največji organ, ki nas ščiti pred zunanjim svetom, hkrati pa je koža, kar se redkeje ve, tudi zelo aktiven organ. Brez nje ne moremo živeti," pojasnjuje dermatovenerolog in dermatohistopatolog Borut Žgavec.

7

Ah, ta leta: Motoristove skrivnosti

"So vozniki dvoslednih vozil in so motoristi. Razlika med njimi je ta, da motorist na motor sede zaradi strasti in užitka in mu ni pomembno, na čem sedi, kakšno opremo ima, ker motorja nima zaradi dokazovanja, ampak zaradi užitka," pravi Irma Žuman.

Za 45 gramov medu mora 1150 čebel preleteti 180.250 kilometrov in obiskati 4,5 milijona cvetov

20. maja je svetovni dan čebel. Pobuda za razglasitev svetovnega dne, ob katerem se spomnimo povezanosti ljudi s temi žuželkami, je prišla iz Slovenije.

10
Več

Prometno poročilo, sobota 10.junij 2023 ob 05:00

Delo na cesti

Regionalna cesta Sneberje - Nove Jarše bo na Šmartinski cesti med križiščem za Šmartno in Snebersko cesto zaradi rekonstrukcije zaprta od 13. junija do 31. avgusta. Obvoz bo po avtocesti med Novimi Jaršami in Sneberjem, tudi za vozila brez vinjete.

Cesta Ljubljana, Šentvid - Vodice bo v Tacnu na Cesti vstaje zaprta do 11. 6. 2023. Obvoz je po gorenjski avtocesti tudi za vozila brez vinjete, vendar samo med priključkoma Brod in Šmartno v obe smeri.

Cesta Trate - Gornja Radgona bo zaprta med Žiberci in Črnci do nedelje do 8. ure.

Cesta Lipnica - Gobovce bo v Podnartu zaprta v soboto, 10. 6. 2023, med 5. in 19. uro.

Regionalna cesta Kubed - Gračišče bo v ponedeljek, 12. 6. 2023, zaprta med 7. do 19. ure. Obvoz: Galantiči - Sv. Anton - Bertoki - Srmin - Rižana in obratno.

Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.

Prireditve

Kolesarski maraton Franja bo ta konec tedna. V osrednji Sloveniji in na Gorenjskem bodo zapore nekaterih cest 10. in 11. junija.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov