Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Aktualno

101-letnica še ne namerava nehati loviti jastogov

Virginia Oliver se je z lovljenjem jastogov začela ukvarjati pri osmih letih, več kot 90 let pozneje pa o upokojitvi še ne razmišlja. 101 leto stara Američanka je tako najstarejša lovka jastogov v zvezni državi Maine, najverjetneje pa tudi na svetu.

5

Slovenija

18° / 25°

16° / 21°

14° / 21°

Več novic

Poklukar: Porast povpraševanja po cepljenju so sladke skrbi, ki jih bomo zmogli

Na terenu dejansko opažajo velik porast povpraševanja po cepljenju, do te mere, da je v nekaterih cepilnih centrih začelo zmanjkovati cepiv, je potrdil zdravstveni minister Janez Poklukar. Opozoril je, da se vrh epidemičnega vala bliža.

363

Umrl je dirigent Loris Voltolini

V 67. letu starosti se je poslovil Loris Voltolini, dirigent SNG-ja Opera in balet Ljubljana, ki je v svojem bogatem repertoarju poustvaril več kot 60 oper, dirigiral je številne koncerte v Sloveniji in v tujini.

3

Gradnja po 11. septembru: "Nebotičnik danes je morda bolj varen od bloka"

Gradnja nebotičnikov se po napadu na dvojčka v ZDA ni ustavila, doživela je celo svojevrstno renesanso. So prestiž držav, zaradi ekstremne gradnje pa preizkus za sodobno tehnologijo, gradbene inženirje in arhitekte.

62
Več

Dobro počutje

Domač energijski napitek

Sestavine: sok 5 granatnih jabolk, sok 2 pomaranč, 1 dl kuhane ohlajene kave (lahko zamrznjena v kocke), 3 žlice sirupa granatnih jabolk, sladkor po želji, 0,5 dl borovničevega likerja.

Rezultati izrednega nadzora: etilenoksid v vegetarijanski pečenici

Med 58 vzorci, ki jih je uprava za varno hrano odvzela v okviru poostrenega nadzora v začetku avgusta, so samo v enem našli rakotvorni etilenoksid: v vegetarijanski pečenici blagovne znamke Just Veg.

47

"Če je Pogačar dobil bronasto, jo moram tudi jaz"

Zadnji bodo prvi, nekako tako biblijsko je rekreativni športnik Miro Duc doživljal Triatlon Bled. Zaradi cenenega neoprena je skoraj utonil, nato pa se je, kot nam je povedal, kot "sneto kladivo" bližal Bohinju.

3

Poletna pena s figami

Sestavine: 10 zrelih fig, 7 žlic agavinega sladila ali medu, sok štirih pomaranč, 1 žlica masla, pest lističev poprove mete, 250 g sira maskarpone, 450 ml kisle smetane, sok ene limone, 2 žlici sladkorja v prahu, dve pesti nasekljanih pistacij.

Več

Prosti čas

Novi film Ridleyja Scotta podoživlja zaostalost Evrope v srednjem veku

Beneški filmski festival je v izdihljajih ponudil še zadnjo veliko premiero letošnje izvedbe. Pod film Zadnji dvoboj (The Last Duel) se je podpisal legendarni britanski režiser Ridley Scott.

68

Glas ljudstva je izbral – zmagovalka Popevke 2021 je Raiven s skladbo Volkovi

Na festivalu Popevka 2021 je največ glasov na telefonskem glasovanju dobila Raiven in tako postala prejemnica velike nagrade občinstva. Tudi strokovna komisija je podelila pet nagrad, najpomembnejša je šla v roke Gregorju Ravniku.

66

Bevkovo nagrado bo prejel Jože Dolmark

Številne prireditve ob občinskem prazniku Mestne občine Nova Gorica so se začele že pred dnevi, nocoj pa bo slavnostna seja mestnega sveta. Podelili bodo tudi občinske nagrade, najvišjo bo prejel pionir filmske kulture na Goriškem Jože Dolmark.

Sedmerica novih spotikavcev v Ljubljani kot večen spomin na norost druge svetovne vojne

Angelo Hajmann, Theodor Kron, Ivan Roth, Artur Silberstein, Pavla Silberstein (roj. Weiss), Stevan Savić in Đuro Savić so bili judovski meščani Ljubljane, odpeljani med holokavstom. Nanje zdaj spominjajo novi spotikavci pred njihovimi nekdanjimi domovi.

20
Več

Prometno poročilo, četrtek 16.september 2021 ob 19:17

Nesreče

Na pomurski avtocesti oviran promet pred Vučjo vasjo proti Mariboru.

Opozorila

Zaradi izrednega prevoza je na primorski avtocesti med Koprom in Ljubljano, proti Ljubljano, občasno lahko upočasnjen promet.

Zastoji

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, 2 kilometra. Za Kranjsko Goro je možen izvoz Jesenice vzhod.

Ovire

Okvara vozila na dolenjski avtocesti na prehitevalnem pasu pred Bičem proti Novem mestu.

Okvara vozila na primorski avtocesti med predorom Kastelec in počivališčem Ravne proti Ljubljani ter med Postojno in Razdrtim proti Kopru.

Mejni prehodi

Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje.

Dela

V Ljubljani poteka obnova Celovške ceste. Dela bodo potekala v več fazah med severno obvoznico in predorom Šentvid, najprej proti Medvodam, zaprt bo en prometni pas. V času prometnih konic so možni zastoji.

Na primorski avtocesti sta na priključku Vrhnika zaprta uvoz proti Kopru ter izvoz iz smeri Kopra, obvoz je preko priključka Logatec. Med Gabrkom in Fernetiči sta zaprta izvoz in uvoz Sežana zahod iz smeri Italije proti Gabrku.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno.

Vreme

Danes in jutri so za večji del Slovenije napovedane krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Hitrost prilagodite razmeram, povečajte varnostno razdaljo in ročno prižgite luči.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov