Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Aktualno

Katere prireditve v slovenski Istri ostajajo in kaj bo odpadlo?

V slovenski Istri bodo to poletje vendarle izpeljali večino tradicionalnih kulturnih prireditev, med drugim Piranske glasbene večere, Folkest, MareziJazz, Etno Histeria in Primorski poletni festival.

Več novic

Nove brezplačne storitve, da bi starejši lahko ostali čim dlje doma

V Mariboru so danes slovesno odprli vstopno informacijsko točko projekta Usmerjena integrirana oskrba doma, katerega namen je nadgradnja storitev pomoči starejšim, da bi lahko ti ostali čim dlje v domačem okolju.

4

Izviren poklon feldmaršalu Borojeviću ob stoletnici smrti

23. maja je minilo sto let od smrti feldmaršala Svetozarja Borojevića pl. Bojne, vrhovnega poveljnika soške fronte med prvo svetovno vojno. Društvo Soška fronta 1915–1917 je ob tem pripravilo slovesnost v parkovnem spomeniku na Prevalu nad Solkanom.

40

Šestletnik po naključju naletel na starodaven artefakt

Šestletni Izraelec je med sprehodom z družino na jugu Izraela našel 3500 let staro glineno tablico, ki jo arheologi označujejo za edinstveno.

Več

Dobro počutje

Domovi ob ponovnem sprejemanju oskrbovancev opozarjajo na kadrovsko podhranjenost

V socialnovarstvenih zavodih znova začenjajo sprejemati uporabnike, ki so bili med epidemijo covida-19 v domači oskrbi, pa tudi nove oskrbovance. V skupnosti socialnih zavodov ob tem opozarjajo na ponekod nejasna navodila pristojnega ministrstva.

52

Iz ZDA prvi namigi o uspešnosti cepiva proti novemu koronavirusu

Ameriško podjetje Moderna sporoča, da imajo prve podatke o uspešnosti njihovega cepiva proti novemu koronavirusu. V prvih osmih ljudeh od 45, ki sodelujejo v preizkusih, so namreč odkrili protitelesa, sporočajo iz podjetja.

79

Delo zobozdravnikov po novem: največ sedem pacientov v šestih urah in pol

Vlada je v petek z odlokom dovolila, da se lahko izvajajo vse zdravstvene in zobozdravstvene storitve. A v praksi bo delo potekalo tako kot do zdaj: osebno naročanje ne bo mogoče, bolni v ambulante ne bodo smeli, čakalne dobe pa se bodo še podaljšale.

48

Na Nizozemskem odkrili tip protiteles proti covidu-19

Znanstveniki na Nizozemskem so odkrili človeški tip monoklonskih protiteles, ki preprečujejo okužbo v laboratoriju ustvarjenih celic z novim koronavirusom. To je prvi korak k razvoju protiteles za zdravljenje covida-19.

44
Več

Prosti čas

Stotine malih grotesknih bitij opaziš šele, ko je galerija zaprta

Od četrtka že lahko vstopate v čarobne vrtove Bobole, kmalu bo odprta tudi celotna galerija Uffizi. O galeriji, njenem vodenju in prihodnosti razstavljanja umetnosti nam je govoril direktor slavne firenške galerije Eike D. Schmidt.

7

Neznani francoski nogometaš prodal zlato medaljo iz Rusije 2018

Neznani francoski nogometaš je na dražbi v Los Angelesu prodal svojo zlato medaljo, ki jo je dobil pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Odličje najbolj žlahtnega leska je doseglo vrednost 66.000 evrov.

8

Italijanka na srečelovu osvojila milijon evrov vredno Picassovo sliko

Italijanka Claudia Borgogno je za darilo prejela srečko za dobrodelni srečelov dražebene hiše Christie's v Parizu in domov odšla z milijon evrov vredno Picassovo sliko.

1

Iz NUK-ovih arhivov: "Svetilnik naj bo, ki bo kazal našemu narodu vsikdar pot v lepšo bodočnost!"

"Borba za slovensko vseučiliško knjižnico je srečno končana; pričenja se končno uresničenje naše tako dolgo in tako vroče negovane želje," je dejal ban Marko Natlačen, ko je leta 1936 zasadil prvo lopato za vseučiliško knjižnico.

Več

Prometno poročilo, četrtek 28.maj 2020 ob 17:10

Dela:
- Zaprt izvoz in uvoz Podtabor na gorenjski avtocesti proti Ljubljani. Obvoz je možen preko priključkov Brezje in Naklo. Zaradi zahtev tehnološkega postopka na vozišču ostaja kamenje. Držite se varnostne razdalje in omejitev, saj vam sicer kamenje poškoduje vozilo.
- Na dolenjski avtocesti med priključkoma Trebnje zahod - vzhod promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste.
- Prenova predora Golovec.
- Do 11. 6. 2020 bo zaprta cesta Štanjel - Manče, v Večkotih in Čehovinih. Obvoz: Kobdilj - Štorje - Senožeče - Razdrto - Podnanos - Manče in obratno.

Še to nedeljo, 31. 5. 2020, ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t. Več na povezavi.

Omejitve zaradi epidemije: levo od zemljevida "Iz novic ukrepi".

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov