Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Aktualno

Monumentalna predstavitev del našega najplodovitejšega impresionista Mateja Sternena

V Narodni galeriji odpirajo razstavo z naslovom Matej Sternen (1870–1949), nemara najplodovitejšega slikarja izmed četverice slovenskih impresionistov. S to novo monumentalno predstavitvijo je evidenca njegovih del bogatejša za skoraj sto naslovov.

1

Slovenija

3° / 4°

2° / 3°

2° / 3°

Več novic

Vlado Poredoš: Vsi prejemniki Ježkovih nagrad smo ogledalo naše družbe

"Razmere v Zasavju so idealne za rock glasbo, ki sem jo sam vedno razumel kot proletarsko. Nagrada me je presenetila, obenem pa sem ponosen, da sem se znašel v eminentni družbi," pravi Vlado Poredoš, letošnji prejemnik Ježkove nagrade.

12

Kijevčanke

Ko smo v četrtek zjutraj odhajali iz Ljubljane proti Kijevu, sem sestro Marto Meško vprašala, kaj lahko kijevskim Marijinim sestram čudodelne svetinje prinesem iz Slovenije, kaj potrebujejo.

60

Prikazal se je D10S in Argentina je preživela ... do Poljske.

Po najbolj dolgočasnem prvem polčasu na turnirju je močno dišalo po zgodnjem slovesu Argentine, a nato je prišla 64. minuta in "golazo" kapetana. "Za nas se začenja novo svetovno prvenstvo. Zdaj ne smemo odnehati, treba je odigrati še toliko finalov."

30
Več

Dobro počutje

Martinova pojedina: Mesna štruca s kostanji, zapečene artičoke s parmezanom in vinski šodo

Sestavine za mesno štruco s kostanjem: žlica olja, 2 šalotki, košček zelene, 700 g mletega mesa (goveje ali mešano), pest nastrganega sira, 100 g kuhanega kostanja, 2 kosa suhega kruha, 1 jajce ...

Suša vinskemu letniku '22 zadala hud udarec: rekordno majhne zaloge vina, kakovost odvisna od regije

Vinogradniki in vinarji danes praznujejo martinovo, ki simbolično predstavlja zaključek vinogradnikovega celoletnega dela. Letošnja letina je sicer po območjih različna, na splošno pa je pridelanega vina manj, zaradi česar so zaloge najmanjše do zdaj.

27

Hrustljava svinjska potrebuševina z aromatično zeljno solato

Sestavine: 1 kg svinjske potrebuševine s kožo, 1 žlička sladke paprike, 1 žlička popra, 1 žlička soli, ½ žličke sladkorja, ½ žličke cimeta.

3

Pohana piščančja jetrca na solati in krema iz piščančjih jeter s suhimi slivami

Sestavine za svilnato kremo iz piščančjih jetrc: 300 g piščančjih jetrc: 2 mali čebuli, 1 strok česna, oljčno olje sol, poper, muškatni orešček, suh timijan, 1dl hladne sladke smetane, 70 g masla.

Več

Prosti čas

Ljubljana se je odela v praznično podobo

Ljubljana je zasvetila v praznični okrasitvi. Staro mestno jedro je tako prepredeno s 50 kilometri lučk, nameščenih je do 900 svetlobnih teles, ki so letos zbrana pod naslovom Splošni um/duh skupnosti. Osvetlitev mesta bo letos čez dan ugasnjena.

49

Poslovil se je Hans Magnus Enzensberger, eden najvplivnejših evropskih političnih mislecev

Umrl je nemški pesnik in pisatelj Hans Magnus Enzensberger, ki je spadal med najvplivnejše evropske politične mislece ter najpomembnejše nemške lirike in intelektualce. Leta 2012 so ga v okviru Evropske prestolnice kulture gostili v Mariboru.

4

Baročni cikel Štirje letni časi, ki ga hrani ZRC SAZU, restavriran po celem desetletju

Sklenil se je celo desetletje trajajoč projekt konserviranja in restavriranja štirih baročnih slik neznanega avtorja, ki predstavljajo alegorijo jeseni, zime, pomladi in poletja. Slike, ki so bile zasnovane kot enotno okrasje, hrani ZRC SAZU.

Leto 2023 razglašeno za leto arhitekta Edvarda Ravnikarja in pisatelja Ivana Tavčarja

Prihodnje leto bo minilo 30 let od smrti arhitekta Edvarda Ravnikarja in 100 let od smrti pisatelja Ivana Tavčarja. Vlada je na pobudo ministrstva za kulturo leto 2023 zato razglasila za Ravnikarjevo in Tavčarjevo leto.

6
Več

Ah, ta leta

"Toliko, kolikor je izgub, toliko je obrazov žalosti"

Izgubi vedno sledi žalovanje. Pri tem ni pravega in nepravega načina. Kar koli čutite in kar koli počnete, ko žalujete, je v redu.

Brez rekreacije ne gre

Zdrav duh v zdravem telesu, pravi pregovor, Herman Berčič, upokojeni profesor s Fakultete za šport v Ljubljani, pa: "Duševno zdravje je povezano s telesnim in nasprotno!"

2

Upokojeni, a ne v pokoju

Upokojitev v službi ne pomeni nujno tudi upokojitve naše ustvarjalnosti, novih ciljev in priložnosti. Ima ustvarjalnost res administrativno, z leti določeno omejitev?

Slovenci smo planinski narod

Pohodništvo je po nekaterih podatkih najbolj priljubljena prostočasna dejavnost Slovencev. Slovenske gore na leto obišče med 1,4 in 1,6 milijona ljudi, redno naj bi se s pohodništvom in planinarjenjem ukvarjalo od 300 do 400.000 ljudi.

2
Več

Prometno poročilo, četrtek 1.december 2022 ob 00:05

Vreme

Burja:
- 2. stopnja, na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom je prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.
- Zaprta primorska avtocesta med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani. Obvoz po regionalni cesti.

Delo na cesti

Na vipavski hitri cesti je zaprt priključek Šempeter iz smeri Vrtojbe proti Nanosu predvidoma do 15. decembra.

Napoved popolnih zapor:
- Na cesti Brezovica - Podpeč bo popolna zapora od sobote, 3. decembra, od 6. ure pa do nedelje, 4. decembra, do 22. ure zaradi del na železniškem nadvozu.
- Regionalna cesta Grosuplje - Višnja Gora bo v Grosuplju zaprta od 1. 12. 2022 do predvidoma 31. 1. 2023.

Več o delovnih zaporah, prometna napoved.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov