Na 1. programu Radia Slovenija informiramo poslušalce o aktualnih razmerah v informativnih oddajah in krajših novicah.

5.30 Prva jutranja kronika
7.00 Druga jutranja kronika

13.00 Danes do trinajstih
15.30 Dogodki in odmevi
19.00 Radijski dnevnik
22.00 Zrcalo dneva

Oddaje o epidemiji koronavirusa na 1. programu Radia Slovenija

14.30 Labirinti sveta: Revizija učinkovitosti protivirusnih programov
Po tednih strogih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa prihaja čas za prve revizije učinkovitosti ukrepov, številne države se ob podaljšanju ukrepov odločajo tudi za njihovo delno omilitev. Medtem so številke potrjenih okužb presegle mejo dveh milijonov, znaten delež jih prispevajo Združene države Amerike, katerih prvi mož je pod kritikami domače javnosti odprl fronto s Svetovno zdravstveno organizacijo in jih napovedal zamrznitev finančnih sredstev.
Studio ob 17.00: Umetniška produkcija v obdobju epidemije
Ker je javno kulturno življenje povsem zamrlo, so umetniki in kulturne institucije v težkem finančnem položaju. Ob tem se v negotovosti sprašujejo, kako bo z umetniško produkcijo, ter razmišljajo o ukrepih in možnih rešitvah. Poseben izziv predstavlja tudi prekinitev študijskega procesa, ki na primer pri študiju dramske igre temelji na fizični navzočnosti in bližini. V tokratnem Studiu ob 17ih o vprašanju, kaj bo z umetniško produkcijo v obdobju pandemije in po njej, voditelj Miha Žorž ter igralci in drugi delavci v kulturi: Uršula Cetinski, Inga Remeta, Branko Jordan in Primož Bezjak.

Ravnanje družbe

Ravnanje družbe je v teh zaostrenih razmerah v marsičem odvisno od hitrih, relevantnih in verodostojnih informacij. RTV Slovenija bo tudi v prihodnjih tednih zagotavljala aktualne in zanesljive informacije o epidemiji in z njo povezanih vladnih ukrepih. Programska shema pa bo v prihodnjih dneh nekoliko spremenjena in prilagojena trenutni situaciji v državi.

Aktualne informacije

Verodostojne informacije so temeljne za pravilno ravnanje, če sumite, da ste se okužili. Vse potrebne informacije dobite v naših radijskih in televizijskih informativnih oddajah, na portalu MMC v posebni rubriki Koronavirus https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus in na Teletekstu na strani 350.

Klicni center

Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro. Klicateljem na vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov medicinske fakultete pod mentorstvom strokovnjakov.

Spremljajte aktualne informacije v informativnih oddajah Radia in Televizije Slovenija in na portalu MMC.