Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Glasba Na 52. festivalu Števerjan slavil Ansambel Gašperja Mirnika

Med borovci v Števerjanu je bil v nedeljo že 52. festival narodnozabavne glasbe Števerjan, na katerem je sodelovalo osem ansamblov. Na koncu je slavil Ansambel Gašperja Mirnika.

50. socialni teden katoličanov Papež Frančišek v nedeljo prihaja v Trst. Pri maši bodo sodelovali tudi Slovenci.

V Trstu se stopnjujejo priprave na obisk papeža Frančiška, ki bo v to mesto prišel v nedeljo. Tam namreč poteka 50. socialni teden katoličanov, geslo prireditve je "V osrčju demokracije".

4

Slovenska narodna skupnost v Italiji Kaj se dogaja in kako se živi od Milj do Trbiža? Slovenci v Italiji z novo spletno stranjo.

Zaživela je spletna stran slovita.info, namenjena vsem, ki želijo bolje spoznati slovensko narodno skupnost v Italiji, tudi tamkajšnjo kulturno in turistično ponudbo. Stran z objavami v slovenščini in italijanščini je del projekta Slovenci v Italiji.

4

Glasba Poklon 100-letnici rojstva sopranistke Ondine Otte Klasinc v njenem SNG-ju Maribor

V Mariboru so se poklonili sopranistki Ondini Otti Klasinc, saj 16. julija letos mineva 100 let od njenega rojstva. Tamkajšnja gledališka hiša in univerzitetna knjižnica sta organizirali predstavitev biografsko-spominske publikacije in koncert.

3

Slovenija Golob: Slovenci, kamor koli gremo, obdržimo Slovenijo v svojem srcu

Slovenija nudi "vzorno pomoč" pri ohranjanju slovenskega jezika, kulture in identite pri slovenskih skupnosti po svetu, je navedel predsednik vlade Robert Golob in napovedal, da bodo pomoč še okrepili.

3

Knjige Tijanu Sili nagrada Ingeborg Bachmann, Tamari Štajner 10.000 evrov vredna nagrada kelag

Prejemnik nagrade Ingeborg Bachmann je v Sarajevu rojeni pisatelj Tijan Sila, ki je na literarnem natečaju zmagal z besedilom o travmi bosanske družine. Med 14 nominiranci je bila tudi slovenska pisateljica Tamara Štajner, ki pa je prejela nagrado kelag.

1
Več

RTV oddaje

Oddaje zamejskih programov

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov