Divji spust z raftom: fantje in dekleta v reševalnih jopičih in s čeladami, se spuščajo po reki v rumenem čolnu. V rokah držijo vesla, voda jim brizga v obraz. Foto: arhiv Adrenalinci
Divji spust z raftom: fantje in dekleta v reševalnih jopičih in s čeladami, se spuščajo po reki v rumenem čolnu. V rokah držijo vesla, voda jim brizga v obraz. Foto: arhiv Adrenalinci

Vsak torek ob 19. uri lahko na TV SLO 2 spremljate doživetja skupne mladih deklet in fantov, ki so pred kamerami premagovali svoje strahove in se preizkušali v adrenalinskih športnih izzivih. Za serijo desetih oddaj Adrenalinci je zvočni opis pripravila Mojca Mavec.

Oddaja Adrenalinci, namenjena mladim med 14. in 18. letom, je nastala v sodelovanju Otroškega in mladinskega programa TV Slovenija s produkcijsko hišo Fixmedia. Na avdiciji za najstnike, željne aktivnosti, ki tako ali drugače pospešijo bitje srca, so izbrali osem protagonistov in z njimi po dolgem in počez prepotovali Slovenijo. Mladi Adrenalinci so se pri tem spoznali, spoprijateljili in se spodbujali pri največjih ovirah – dvomu in strahu. Njihovi izzivi so bili namreč skok z elastiko, karting, plezanje, soteskanje, potapljanje, zorbing, skok s padalom, paintball, raftanje in zipline.
Kamere so iskrive in sproščene dekleta in fante snemale z vseh kotov – s pogledom zunanjega opazovalca in čisto od blizu, z glave, roke, noge, vesla, s čolna, z zorba …. Tako lahko neposredno opazujemo, kakšni procesi potekajo med pripravami na izziv, med izzivom in tudi po njem. Odzive in občutke pa so izmerili tudi s tako poimenovanim strahometrom. Pri tistih, ki so določene izzive že kdaj prej premagali, strahu ni, lahko samo uživamo v njihovem mojstrstvu vaje. Pri neznanih izzivih pa strahometer zabeleži, razumljivo, več enot. Vsako disciplino pojasnita športni vodnik in preprosta animacija, ki razkriva skrivnosti fizike posameznega izziva.
Ekipa Adrenalincev: štiri dekleta in štirje fantje
Mladi protagonisti, ki jih bomo spremljali pri njihovih doživetjih, so Benjamin, Peter, Pika, Dolores, Miha, Amadej, Tinkara in Maja.
Benjamin je izjemno priljuden fant, ki je v aktivnostih zelo užival. Zanj noben izziv ni bil pretežak.
Peter je simpatičen igralec bejzbola, pri nas pa je večkrat prevzel vlogo zabavljača in s svojimi »štosi« spravljal v smeh vse pred kamerami in za njimi.
Pika je radovedno in zgovorno dekle, ki s svojo iskrenostjo in iskrivostjo premagovanje izzivov, ki jih prinašajo adrenalinski športi, približa vsem skupinam gledalcev.
Dolores je zgovorna in zelo pogumna, ves čas išče adrenalinska doživetja; s stilom je opravila z vsemi športi.
Miha je najbolj pogumen in predrzen med vsemi adrenalinci, saj vselej išče meje mogočega.
Amadej je zelo zrel mladenič. Z večino adrenalinskih športov je imel opravka prvič, spremljanje njegovega pridobivanja izkušenj pa je zlata vredno.
Tinkara je navdušena in samozavestna punca, s svojimi spretnostmi in zrelim odnosom do svoje okolice pa je lahko vzor mladim in starim.
Majino navdušenje, nasmeh in energija pa je nekaj, kar je vselej popestrilo premagovanje adrenalinskih izzivov.
Vabljeni v družbo adrenalincev vsak torek ob 19. uri na TV SLO 2. Zvočni opis je dostopen na dodatnem zvočnem kanalu.
V. R.

Skok s padalom iz letala: manjše letalo na vrhu fotografije, pod njim dve osebi, ki sta skočili z njega v tandemu. Foto: arhiv Adrenalinci
Skok s padalom iz letala: manjše letalo na vrhu fotografije, pod njim dve osebi, ki sta skočili z njega v tandemu. Foto: arhiv Adrenalinci