Tandemsko električno kolo črne barve. Okrog njega stojijo štirje moški in si ga ogledujejo. Foto: Osebni arhiv
Tandemsko električno kolo črne barve. Okrog njega stojijo štirje moški in si ga ogledujejo. Foto: Osebni arhiv

Občina Cerkno je v okviru izvajanja projekta E-nostavno na kolo ob Večnamenskem centru Cerkno že maja namestila kolesarsko stojalo, servisni stebriček, uredila počivališče z mizo in klopjo ter prevzela devet gorskih električnih koles in eno tandemsko električno kolo, namenjeno izboljšanju ponudbe kolesarsko-turističnih destinacij. Z vključitvijo v projekt je Cerkljanska postala del obsežnejše Gorenjske kolesarske mreže. Sistem za izposojo e-koles bo Občina Cerkno vzpostavila skupaj z LTO Laufar Cerkno.

Partnerji, ki sodelujejo pri tem projektu, si prizadevajo vzpostaviti in opremiti posamezna območja z infrastrukturo za razvoj kolesarstva. Predvsem na področju trajnostne mobilnosti in tudi kolesarskega turizma je vse večji trend uporabe električnih koles.

V soboto, 25. julija 2020, bo pred Hotelom Cerkno potekala predstavitev prvega električnega tandemskega kolesa za slepe in slabovidne. Prvo takšno kolo v Sloveniji ponuja slepim in slabovidnim ter njihovim družinam izkušnjo dejavnih počitnic na Cerkljanskem.