Marino Kegl z očetom Darkom Keglom. Foto: Osebni arhiv
Marino Kegl z očetom Darkom Keglom. Foto: Osebni arhiv

Marino ter njegov oče in trener Darko Kegl sta minuli konec tedna prispela v Avstralijo, te dni pa izkoristila za trening, prilagajanje na časovno razliko in pogoje.

Žreb je osem povabljenih igralcev razdelil v dve predtekmovalni skupini. Marino je bil izžreban v skupino A. Marino bo tekmovanje začel proti Francozu Olivieru Graveu, obračun ob polnoči po slovenskem času oz. v petek, 25. januarja, ob 10. uri dopoldan po lokalnem času. Ob 14. uri po lokalnem času (ob 4.00 po evropskem času) pa bo Marino igral še proti Britancu Hayatu, za tem pa ga v soboto, termin še ni znan, čaka še dvoboj z indijskim igralcem Prithvijem Sekharom.

Način izbora

V predtekmovalni skupini B se bodo med sabo merili Avstralec Geln Flindell, Francoz Mikael Laurent, Madžar Gabor Mathe, ki je branilec naslova, in Ekvadorec Andrés Vásquez.
Najboljša dva iz vsake skupine napredujeta v polfinale, ostali igrajo za mesta od 5. do 8.

Marino Kegl je bil lani finalist OP Avstralije: v finalu je klonil proti prijatelju Madžaru Mathe Gabori, 4:6 in 2:6.

Močna konkurenca

„Rad bi igral vsaj tako kot lani. Povabljenih je osem igralcev, konkurenca bo huda,“ pred začetkom tekmovanja sporoča Marino, ki je pred odhodom v Avstralijo treniral v Mariboru.

Letos Marina čaka še evropsko prvenstvo v Beljaku, gluhi tenisači pa se bodo premierno merili tudi na odprtem prvenstvu Francije.