Trener Ožbej Potočnik, Andreja Dolinar, Aina Sirri Maario Tapolo, trener finske tekmovalke. Foto: V. P., arhiv Zveze ŠIS-SPK
Trener Ožbej Potočnik, Andreja Dolinar, Aina Sirri Maario Tapolo, trener finske tekmovalke. Foto: V. P., arhiv Zveze ŠIS-SPK

Slovenija je v Italiji nastopila s številčno zasedbo. Za Slovenijo so igrali: Primož Kancler, Bojan Lukežič, Andreja Dolinar, Luka Trtnik, Karin Praček, Tomaž Rabuzin, Peter Jereb in Alen Bečirević. „Kombinacija izkušenih in mladih krasi slovensko reprezentanco zdaj,“ je s postavo in pokazanim v Italiji ponosen trener Ožbej Poročnik, ki mu je s pomočjo pomočnika Darka Kojadinoviča uspelo vzpostaviti in sestaviti številčno zasedbo.

Odprava se je domov vrnila s kolajno, ki jo je v igri dvojic osvojila najbolj izkušena Andreja Dolinar, ki je v paru s Finko Aino Sirri Maario Tapolo prišla do srebra. Andreja je bila tudi četrtfinalista v posamični konkurenci. Med osem najboljših se je v svoji kategoriji zavihtel tudi izkušeni Bojan Lukežič, blizu napredovanju v četrtfinale je bil tudi Primož Kancler.

„Trije novi igralci so se prvič preizkusili na mednarodni sceni in dali v dani situaciji vse od sebe. Še posebej bi izpostavil Karin, ki je proti nosilki iz Brazilije res odigrala na trenutke na dobrem nivoju,“ je trener Ožbej Poročnik pohvalil krstne nastope trojice Karin Praček, Tomaž Rabuzin, Peter Jereb. Omenjena trojka je doživela svoj ognjeni krst na mednarodnem prizorišču.

Rezultati v Italiji so spodbuda za nadaljnje zavzeto delo in treninge, ki jih vodita Ožbej Poročnik in njegov pomočnik Darko Kojadinovič. Misli so že pri Laškem, ki bo med 10. in 13. majem gostil že 18. I Feel Slovenia Thermana Laško Open, ki velja za največji turnir na svetu v namiznem tenisu za športnike invalide.

„Laško je najmočnejši turnir na svetu. Absolutno je želja po znova kakšni vrhunski uvrstitvi naših športnikov, kar pa niso samo medalje, ampak tudi uvrstitve v četrtfinale v tako zahtevni konkurenci, kot bo vnovič v Laškem,“ je o pričakovanjih dejal trener Ožbej Potočnik.