Kristina Žagar, Alessandro Ambrožič in Tim Žnidaršič Svenšek ob bazenu. Foto: ZVeza ŠIS-SPK
Kristina Žagar, Alessandro Ambrožič in Tim Žnidaršič Svenšek ob bazenu. Foto: ZVeza ŠIS-SPK

Paraplavanje: Tim Žnidaršič Svenšek in Alessandro Ambrožič na plavalnem mitingu v Zagrebu

Mlada slovenska paraplavalca Tim Žnidaršič Svenšek in Alessandro Ambrožič sta preteklo soboto, 9. decembra, tekmovala na plavalnem mitingu v Zagrebu. Tim je nastopil v svojih dveh paradnih disciplinah 50 delfin in 100 hrbtno, pri obeh disciplinah je v absolutni kategoriji osvojil 4. mesto. Alessandro Ambrožič je nastopil v štirih disciplinah: 50m delfin, 200m mešano, 100m hrbtno in 50m prosto. Na razdalji 50m delfin, 200m mešano in 100m hrbtno je v mladinski kategoriji po točkah osvojil tri 3. mesta, je sporočila trenerka Kristina Žagar.

Na desni strani poleg tekmovalk, ki so dosegle prva tri mesta, je tudi Žiga Lavrinc. Foto: Zveza ŠIS-SPK
Na desni strani poleg tekmovalk, ki so dosegle prva tri mesta, je tudi Žiga Lavrinc. Foto: Zveza ŠIS-SPK

Paralokostrelstvo: Živa Lavrinc tik pod stopničkami

Pretekli konec tedna sta paralokostrelca Živa Lavrinc in Dejan Fabčič tekmovala na mednarodnem tekmovanju v Berlinu. Živa Lavrinc je zaključila tekmovanje na 4. mestu. V malem finalu je izgubila proti Nemki Flori Kliem. Dejan Fabčič je po lanski zmagi v Berlinu na tekmovanje prišel kot favorit. Letos se ni izšlo po načrtih, saj je v četrtfinalu izgubil dvoboj in zaključil na 6. mestu.

Košarkarji na vozičkih med tekmo na igrišču v dvorani v Beogradu. Foto: Zveza ŠIS-SPK
Košarkarji na vozičkih med tekmo na igrišču v dvorani v Beogradu. Foto: Zveza ŠIS-SPK

Košarka na vozičkih: Slovenija na 1. mestu čaka leto 2024

V Beogradu se je zaključil turnir NLB Wheel Lige. Sezona se bo nadaljevala 10. februarja v Podgorici. Slovenski košarkarji na vozičkih so v Beogradu dosegli pomembno zmago.
„Kljub temu da smo nastopili oslabljeni, smo tekmo zanesljivo dobili. Obramba je bila skozi celo tekmo odlična, v napadu pa smo začeli slabo, vendar smo to nezbranost postopoma odpravili in prišli do otipljive prednosti. Zdaj smo z mislimi že pri naslednjih izzivih,“ je po pomembni zmagi povedal Žiga Kobaševič, trener slovenske ekipe, za katero je Enis Musić dosegel 30 točk, Haris Koduzović pa 27.

Po 2. tekmi turnirja v Beogradu je sledila svečana otvoritev turnirja NLB Wheel. Najprej je vse zbrane nagovorila pomočnica ministrice za delo, zaposlovanje in socialno politiko, sektor za varstvo invalidov, Biljana Barošević, za njo je zbrane pozdravil in nagovoril Vladimir Bošković, član izvršnega odbora NLB Komercijalne banke ad Beograd. Vladimir Bošković je izrazil navdušenje nad tekmami in igrami, ki jih je videl, izrekel pa je tudi priznanje košarkarjem in košarkaricam, ki so igrali v Hali sportova Ranko Žeravica.

V letošnji, 16. sezoni 2023-2024, v NLB Wheel ligi tekmuje šest ekip iz petih držav. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije se bodo za prvaka lige pomerile naslednje ekipe: KK OSI Paramont (Črna Gora), KKK Singidunum Crvena zvezda (Srbija), KKI Vrbas in KIK Zmaj Gradačac (obe Bosna in Hercegovina), KKI Zagreb (Hrvaška) in Parasport Slovenia (Slovenija). Naslov prvaka NLB Wheel lige brani KIK Zmaj v prvem krogu pa sta bili prosti KK OSI Paramont in KKI Vrbas, na turnirju v Beogradu pa so se predstavile vse ekipe tekmovanja.