Jernej Slivnik med smučanjem. Foto: Sportida
Jernej Slivnik med smučanjem. Foto: Sportida

V Espotu, v katalonskem delu Pirenejev, se danes začenja svetovno prvenstvo v paraalpskem smučanju, ki bo trajalo vse do nedelje, 29. januarja.

Jernej Slivnik prihaja na svetovno prvenstvo z dobro popotnico. Za generalko pred tekmama sezone je pred dnevi nastopal v Švici, kjer je v Veysonnazu na treh tekmah svetovnega pokala trikrat zasedel četrto mesto, na dveh veleslalomih in slalomu.

Iz dneva v dan v boljši formi

"Te tekme so bile kar dobre. Iz dneva v dan sem se bolje počutil, ti občutki na progi pa so se izboljševali iz tekme v tekmo. Tako sem se na zadnji tekmi v slalomu počutil vrhunsko," je za spletno stran krovne Zveze za šport invalidov – Paralimpijskega komiteja Slovenije pred SP-jem dejal 22-letni Hrušičan.

"S formo sem lahko zelo zadovoljen. Upam, da mi uspe kak trening narediti še v Španiji, nekaj dni je še do prve tekme. Želja je, da se navadim na sneg in da pridem na start v optimalnem stanju," je še dodal Slivnik.

Z novimi nastavitvami po stopničke

Napredek je pripisal tudi opremi, saj zdaj uporablja nove nastavitve na monoskiju, pa tudi bolj tveganim vožnjam. "S tem se poveča možnost napake. A sam verjamem, da se mi lahko izide tudi vožnja brez napake," o tem pravi Slivnik, ki si želi, da bi na velikem tekmovanju prišel tudi na stopničke.