Evgen Car. Foto: SOJ RTV SLO/Tone Stojko/arhiv MGL
Evgen Car. Foto: SOJ RTV SLO/Tone Stojko/arhiv MGL

Avtobiografski roman Evgena Carja je gibko popotovanje po življenju gledališkega in filmskega igralca, ki se prične z njegovimi predniki v Dobrovniku, nadaljuje pa z malim Evgenom, čigar življenje postane velika avantura po odrskih deskah, filmskih platnih, pa tudi njivah in vinogradih.

Carjeva življenjska zgodba ves čas vzporeja gledališki svet, trdno zvezan z mestnim vrvežem, in kmečki vsakdan, zakoreninjen v prekmursko ravnico, pri čemer pa avtor znotraj intimnih življenjskih dogodkov razmišlja o širših vprašanjih življenja, poklicanosti – in tudi smrti.

Moja zgodba s podnaslovom Samo norček misli, da ga morajo imeti vsi radi je tako spomenik življenju, ki v sebi skriva drobna veselja in premnoge izzive, ki pa se jih Evgen Car loteva z veseljem, voljo in humorjem; eden izmed njegovih preteklih izzivov je bil tako tudi branje svojega romana za zvočno knjigo.

Naslovnica zvočne knjige Moja zgodba. Rjava podlaga s fotografijo avtorja in naslovom knjige. Foto: SOJ RTV SLO/arhiv RTV Slovenija
Naslovnica zvočne knjige Moja zgodba. Rjava podlaga s fotografijo avtorja in naslovom knjige. Foto: SOJ RTV SLO/arhiv RTV Slovenija

Zvočno knjigo Moja zgodba interpretira avtor sam

Zvočna knjiga je nastala v studiih Radia Slovenija. Pripravili so jo interpret Evgen Car, bralec Matej Puc, režiser Alen Jelen, asistentka režiserja Kaja Novosel, tonski mojster Rok Fiamengo, tonska mojstrica Sonja Strenar, za mastering je poskrbel Damir Ibrahimkadić, korektorica je Emanuela Montanić Sekulović.

Predvajanje na Programu Ars

Od 6. marca lahko Moji zgodbi prisluhnete v oddaji Odprta knjiga ob 19. uri na Programu Ars, od tega dne pa bo na voljo tudi za nakup na spletni strani ZKP RTV Slovenija.

Nova zvočna knjiga Moja zgodba je nastala v Arsovem obletniškem letu – Program Ars letos praznuje 60 let delovanja.