Naslovnica ovitka CD-ja: Lahko noč, otroci! S pravljico v svet sanj. Foto: dostopno
Naslovnica ovitka CD-ja: Lahko noč, otroci! S pravljico v svet sanj. Foto: dostopno

Pri ZKP RTV Slovenija so v sodelovanju s Prvim programom Radia Slovenija pripravili najnovejšo izdajo pravljic iz ene najstarejših radijskih oddaj Radia Slovenija: Lahko noč, otroci! v obliki zvočne knjige, in to tako v digitalni verziji kot na CD-ju s priloženo pobarvanko z ilustracijami Igorja Ribiča.

Na zvočni knjigi Lahko noč, otroci! S pravljico v svet sanj se nahaja sedem zgodb z zadnjega radijskega natečaja za izvirno slovensko pravljico: Pot kapljice Bučke (Metod Mališnik), Pravljica o princeski, ki je hotela prespati zimo (Elvira Košele), Benjamin in poredni Polde (Jurij Černič), Utrujeni Božiček (Grega Novak), Pikapolonica brez pik (Katja Lajovec Klemenčič), Ježek, ki ni znal brati (Matej Krajnc) in Kdor se zadnji smeje (Andrej Uroš Biček).

Zgodbe interpretirajo dramski igralci: Tjaša Železnikar, Nina Valič, Brane Grubar, Vesna Jevnikar, Vesna Pernarčič, Uroš Smolej in Zvezdana Mlakar.

Čeprav so pravljice nekaj časa čakale na izid v takšni obliki, niso mogle priti ob boljšem času: ob 55. obletnici oddaje Lahko noč, otroci in 50. obletnici založbe ZKP RTV Slovenija.

Zvočno knjigo Lahko noč, otroci! S pravljico v svet sanj lahko naročite tukaj.