Rdeče vrtnice. Foto: Reuters
Rdeče vrtnice. Foto: Reuters

Valentinovo praznujemo 14. februarja.
14. februar je dan ljubezni,
pa tudi prijateljstva.

Na ta dan si ljudje izkažemo
ljubezen in naklonjenost.

Ljudje si izkazujemo
ljubezen in naklonjenost na različne načine

Ljubljeni osebi za valentinovo običajno nekaj podarimo.
Običajno podarimo rože ali nekaj sladkega.
Nekateri si pošiljajo voščilnice ali
pa gredo na večerjo.

Dovolj je tudi, če osebi povemo,
da jo imamo radi ali jo objamemo.

Pomembni so dobri odnosi čez vso leto

Pomembno je, da si izkazujemo
ljubezen in naklonjenost
tudi ostale dni v letu.
Ne samo 14. februarja.

Pomembno je, da smo do ljudi
spoštljivi in prijazni.

Recept: Valentinova čokoladna torta

Mešanje sestavin. Foto: Pexels
Mešanje sestavin. Foto: Pexels

Za torto potrebujemo:
- 2 decilitra mleka,
- 90 gramov stopljenega masla,
- 2 jajci,
- 140 gramov gladke moke,
- 30 gramov grenkega kakava v prahu,
- 170 gramov sladkorja,
- 1 vrečko pecilnega praška.

Za premaz na torti potrebujemo:
- 100 gramov temne čokolade,
- 200 gramov sirnega namaza,
- 35 gramov sladkorja v prahu.

Postopek priprave torte je opisan v 6 korakih.

1. Pečico ogrejemo na 170 stopinj Celzija.
Na dno pekača položimo peki papir.

2. V mešalnik zlijemo mleko, maslo, jajca.

3. Dodamo ostale sestavine.
Mešamo 10 sekund.
Oziroma mešamo še toliko časa,
da se sestavine med seboj dobro zmešajo.

Mešanje sestavin. Foto: Pexels
Mešanje sestavin. Foto: Pexels

4. Maso zlijemo v pekač.
V pečici torto pečemo od 40 do 45 minut.

5. Medtem ko se torta peče,
pripravimo premaz za torto.

Sirni namaz zmešamo s sladkorjem v prahu.
Čokolado raztopimo v loncu.
Čokolado in sirni namaz pomešamo.

6. Pečeno torto ohladimo.
Torto prestavimo na pladenj.
Po vrhu jo premažemo s premazom.

Pa dober tek!