Deček Urban z mamo Špelo Miroševič. Foto: Grega Videtič
Deček Urban z mamo Špelo Miroševič. Foto: Grega Videtič

"Evo, Urban, želim ti vse najboljše, drži se, vse bo dobro," je dejal Benjamin Šeško.

"Smo zelo veseli, da se je naši akciji pridružila tudi EkipaSN, Radio Aktual, društvo Palčica pomagalčica," pravi Špela Miroševič, Urbanova mama.

Kako lahko sodelujte

"Vsak, ki bo poslal 5 evrov na TRR Palčice pomagalčice, bo sodeloval v tem žrebanju in bo lahko dobil nekatere od teh dresov," še pravi Špela.

Akcija bo trajala do 5. maja, žrebanje bo javno. A to ni vse: žogo s svojimi podpisi so prispevali slovenski nogometni reprezentanti.

"Urban, upamo, želimo in verjamemo, da bomo skupaj uspeli," je dejal Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance.

Uspelo jim bo, ko bodo zbrali 2 milijona evrov za Urbanovo zdravilo. Cilj je blizu: potrebujejo še 250 tisoč evrov.

"Nam pa še čisto malo manjka do konca, nekje 2 do 3 mesece nam je ostalo do tega dneva, ko bomo morali plačati celoten znesek. Res lepo prosimo vse Slovence in Slovenke, da nam pomagajo," pravi Urbanova mama.

Zdravilo je že razvito, opravljajo zadnje raziskave. Testirali so ga na Urbanovih celicah, rezultati so odlični. "Urban danes nogomet spremlja iz svojega vozička oziroma hojice ali pa iz mojega naročja, upamo pa, da bo po prejemu genske terapije tudi sam lahko kdaj brcnil žogo."

Junija pa bo Urban praznoval svoj četrti rojstni dan

"Močno si želim, da bom takrat lahko prišla do njega in mu rekla, Urban, za darilo ti poklanja cela Slovenija, cel svet boljše življenje, da boš lahko tudi ti tekal in mogoče tudi meni kdaj rekel mama," pravi Špela Miroševič.

"Tudi tokrat bomo skupaj zmagali. Pošlji URBAN5 ali URBAN10 na 1919," pravi Jan Oblak, kapetan slovenske nogometne reprezentance.

Sredstva zbirajo tudi za Karolino

Redko bolezen ima eden od dva tisoč Slovencev, polovica takih bolnikov je otrok. Med njimi je tudi 4-letna deklica Karolina, ki se bojuje z redko gensko boleznijo. Za razvoj zdravljenja zanjo v teh prazničnih dneh zbirajo sredstva v Društvu Viljem Julijan. V petih dneh dobrodelne akcije so zbrali že 60 tisoč evrov, akcija pa bo potekala do velikonočnega ponedeljka.

Več v prispevku TV Slovenija: Dresi za Urbana.