Na gozdni poti je skupina ljudi, med njimi dva gibalno ovirana. Fotografija je z enega od prejšnjih pohodov akcije Gibalno ovirani gore osvajajo. Foto: arhiv akcije GOGO
Na gozdni poti je skupina ljudi, med njimi dva gibalno ovirana. Fotografija je z enega od prejšnjih pohodov akcije Gibalno ovirani gore osvajajo. Foto: arhiv akcije GOGO

V soboto, 26. junija, se bodo pohodniki povzpeli do Koče Antona Bavčerja na Čavnu. Start je predviden ob 9. uri. Dan za tem, v nedeljo, 27. junija, pa je organiziran pohod do Ruške koče na Pohorju, prav tako z začetkom ob 9. uri.

Gibalno ovirani gore osvajajo 2021:

26. junij Čaven
27. junij Ruška koča
17. julij Lavričeva koča na Gradišču
4. september Pokljuka
9. september Vseslovenski inkluzijski pohod Ušte
16. september Šmarna gora
23. oktober Tončkov dom na Lisci

Štirje partnerji

Partnerji akcije so Planinska zveza Slovenije, Sonček − Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p. ter Zveza paraplegikov Slovenije in Društvo distrofikov Slovenije. Odbor za planinstvo invalidov/OPP Planinske zveze Slovenije v drugih akcijah sodelujemo še s Slovensko Karitas, Združenjem slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in Zvezo tabornikov Slovenije ter drugimi manjšimi humanitarnimi organizacijami in posamezniki.

Akcija tudi letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Ambasadorji in parašportniki

Projekt so tudi letos podprli ambasadorji: dddr. Evgen Bavčar, Urška Vučak Markež, Marija in Andrej Štremfelj, Tone Kuntner, Brigita Langerholc in Viki Grošelj, Žiga X Gombač in Andrej Težak – Tešky.

Akcijo podpirajo parašportniki, med njimi tudi Nastja Fijolič, Matej Arh, Lena Gabršček, Matic Keržan, Dejan Fabčič, Sandi Novak, Tanja Cerkvenik, Jernej Slivnik, Gregor Gračner, Anej Doplihar in David Škorjanc.