Luka Trtnik med igro v Laškem. Foto: ZŠIS-PK
Luka Trtnik med igro v Laškem. Foto: ZŠIS-PK

Marino Kegl 4. v Braziliji

Gluhi tenisač Marino Kegl je s porazom in končnim 4. mestom končal nastope na 24. poletni olimpijadi gluhih. V boju za bron ga je s 6:2 in 6:1 premagal Indijec Prithvi Sekhar, sicer četrti nosilec turnirja, Kegl pa je prišel v Brazilijo kot tretji igralec na lestvici. Tekma za tretje mesto je postregla z vrhunskimi izmenjavami z izjemno razigranim in natančnim Indijcem, vendar mu je Kegl danes prepustil preveč točk na račun neizsiljenih napak. Prekmurec je osvojil četrto mesto na teh olimpijskih igrah. S tem dosežkom ohranja svoj svetovni športni razred. Kegl je v prvem setu povedel z 2:0 v igrah, nato je Sekhar z odvzemom servisa izenačil. In prvi set dobil z natančno in napadalno igro in na račun neizsiljenih Keglovih napak, z rezultatom 6:2. Tudi drugi set je Kegl začel z odvzemom servisa Indijcu. Vendar je ta že v naslednji igri izenačil in nato Keglu prepustil zelo malo točk in zmagal z rezultatom 6:1.

»4. mesto je vrhunski rezultat, Marinu pa prinaša status vrhunskega športnika svetovnega razreda, prinaša tudi financiranje programa do leta 2025. Po tej plati smo izpolnili cilj. Treba bo delali dalje, nekaj idej sem dobil v Braziliji. Bo pa treba videti, kaj dejansko lahko še Marino naredi. Treba je tudi vedeti, da je bil med polfinalisti edini, ki je 100-odstotno gluh. Za vse, kar je naredil in odigral v Braziliji, samo kapo dol, to je rezultat, uspeh vreden spoštovanja,« je po tekmi povedal trener Darko Kegl.

Marino Kegl s Prithvijem Sekharjem ob mreži na peščenem teniškem igrišču po boju za 3. mesto. Foto: ZDGNS
Marino Kegl s Prithvijem Sekharjem ob mreži na peščenem teniškem igrišču po boju za 3. mesto. Foto: ZDGNS

V Laškem čakamo današnji polfinale

Na namiznoteniškem turnirju 17. I Feel Slovenia Open Thermana Laško petek, tretji tekmovalni dan ni postregel s slovenskim presežkom. Primož Kancler in Bojan Lukežič sta končala z nastopi v moških dvojicah, brez napredovanja je v ženskih dvojicah ostala tudi Andreja Dolinar, tekmovanje v parih je končal tudi Luka Trtnik. Slovenski paraolimpijec Luka Trtnik pa se je dan prej prvič v karieri uvrstil v polfinale turnirjev najvišjega ranga; 24-letni Domžalčan se za finale meril v soboto ob devetih zjutraj. Njegov tekmec pa bo Tajec Chalermpong Punpoo.

“Komaj čakamo ta spektakel. Ob dobrem dnevu Luke se obeta precej enakovredna tekma,” napoveduje selektor Ožbej Poročnik, čigar delo na mestu selektorja že daje otipljive rezultate. Kar trije od štirih njegovih varovancev so se v Laškem uvrstili v izločilne boje.