Fotografija s snemanja: žarometi pod velikimi sončnimi dežniki, ker je snemalni dan prekinil dež. Foto: arhiv RTV SLO/ MMC
Fotografija s snemanja: žarometi pod velikimi sončnimi dežniki, ker je snemalni dan prekinil dež. Foto: arhiv RTV SLO/ MMC

V ponedeljek, 29. julija 2019, si ob 22.25 na 2. programu TV Slovenija, lahko ogledate celovečerni film Plan B. Zvočni opis je pripravila Maja Šumej, prisluhnete mu na dodatnem zvočnem kanalu.
Tri dekleta si prizadevajo rešiti hišo, ki ji grozi denacionalizacijski postopek. Babica hiše ne more odkupiti, od nje pa se tudi ne more ločiti, saj hiša in vrt predstavljata vse, kar je bilo v njenem življenju lepega. V brezizhodnem položaju dekleta napravijo drzen načrt: ugrabile bodo mladega pevca, sina ženske, ki si želi prilastiti babičino hišo. Z odkupnino za ugrabljenega sina pa nameravajo odkupiti hišo. In čeprav se sama ugrabitev posreči, se dogodki, ki sledijo, odvijejo v povsem nepričakovani smeri. Da bi nastalo situacijo rešile, morajo izdelati rezervni načrt.
Ustvarjalna ekipa
V vlogi iznajdljivih deklet nastopajo Medea Novak, Marjuta Slamič in Ana Ruter, načrt pa jim zaplete Gregor Gruden, v filmu ugrabljeni pop pevec Erik, saj se odnos med njim in njegovimi ugrabiteljicami nepričakovano zaplete. V Planu B nastopajo tudi Ivanka Mežan, Jožica Avbelj, Milada Kalezič, Janez Starina, Primož Pirnat in Grega Zorc. V ekipi, ki je stala za kamerami, pa so še producent filma Samo Radmilovič, direktorica filma Ida Weiss, dramaturg Jernej Novak, direktor fotografije Aleš Belak, scenograf Niko Novak, kostumograf Sebastjan Nared in tonski mojster Samo Kozlevčar.
Z režiserskega stolčka jih je nadzorovala Urška Kos, za katero je bil celovečerec Plan B režijski prvenec. Scenarij za film pa je napisala Veronika Klančnik.
Ne zamudite Plana B z zvočnim opisom v ponedeljek, ob 22.25, na TV SLO 2.
V.R.