Prostovoljci zavoda Modri december. Foto: Arhiv zavoda Modri december
Prostovoljci zavoda Modri december. Foto: Arhiv zavoda Modri december

Zasebni zavod Modri december, Zavod za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper je bil ustanovljen leta 2015. Zavod nudi izobraževanja in prostor za druženje staršev in otrok s spektroavtistično motnjo.

V Modrem decembru so zaključili z usposabljanjem za prostovoljce, ki so se odločili svoj prosti čas nameniti delu oziroma druženju z osebami z avtizmom v Kopru. Skupaj so usposobili 14 prostovoljcev, ki bodo glede na potrebe opravljali različne aktivnosti.

Vodja zavoda Modri december Patricija Lovišček je sporočila, da so prostovoljci “na voljo otrokom, mladostnikom in odraslim osebam z avtizmom. Nekatere aktivnosti se lahko izvajajo že v avgustu, večina pa s septembrom, ko se vsi vrnemo v ustaljene ritme. Vsebine, ki jih bodo izvajali prostovoljci bodo usklajeni z potrebami posameznikov in našimi zmožnostmi,“ sporoča vodja Zavoda Modri december Patricija Lovišček.

Če posamezniki ocenjujejo, da potrebujejo pomoč oz. prostovoljne aktivnosti, naj se javijo na elektronski naslov: zavod.modri.december@gmail.com.