Glavne osebe

POLONA

Mama dveh hčera iz prvega zakona in Blaževa partnerica, s katerim ima dojenčka. Je uspešna arhitektka, dobra organizatorka, zavzeta mati in nepopolna gospodinja. Polna je romantičnih idej o partnerskem življenju in se v drugo nikakor noče poročiti.

BLAŽ

Oče treh sinov in Polonin partner. Je menedžer podjetja v krizi in amaterski modelar, kateremu ni lahko biti partner mlajše in uspešne žene, toda odločen je, da bo njegova druga zveza uspela in da ne bo ponovil napak iz prvega zakona. Ljubosumen je, nor na Polono in pripravljen na vse, da bi jo le odpeljal pred oltar.

META

Babica, upokojenka in Blaževa nekdanja tašča, ki pride urejat razmere v kriznih situacijah, saj je zaskrbljena za svoja vnuka Gorazda in Leona, čeprav se hitro naveže tudi na ostale otroke. S Polono bije boj za premoč, obenem pa odkrije ljubezen v zrelih letih in se mora pogosto odločati med čustvi, ki jih goji do Jožeta, in tradicionalnimi dolžnostmi stare mame.

JOŽE

Dedek, upokojenec in slikar, Polonin oče, ki hčerki vedno stoji ob strani in rad kritizira novega zeta koruznika. Nepričakovano srečanje z Meto, simpatijo iz mladosti, v njegovi bohemski duši povzroči vihar. Zaveda se, da mora biti vzornik vnukinjam, toda čustva ga silijo k nepremišljenim potezam, ki jih pozneje obžaluje.

GORAZD

Blažev starejši sin iz zakona z Valerijo. Športnik, priljubljen med puncami, v šoli ne blesti, pesti ga začasno pomanjkanje interesa za učenje. Vsem se zna prikupiti in jih prepričati, naj delo opravijo namesto njega. Je glavna avtoriteta za ljubezenske težave.

LEON

Blažev mlajši sin iz zakona z Valerijo. Vzoren učenec, pianist in ljubitelj živali. Zelo pogreša mamo in rad nagaja Poloni ter ji načrtno greni življenje.

DANA

Starejša Polonina hči iz prejšnjega zakona. Tekmovalna plesalka, ki ji ples veliko pomeni. Veliko pozornosti posveča videzu in prehrani. Doma je mamina namestnica in rada ukazuje drugim otrokom.

ZARJA

Mlajša Polonina hči iz prejšnjega zakona. Ljubiteljica znanstvene fantastike. Odlično se razume z Leonom in se rada prepira s starejšo sestro. Gorazd jo je očaral na prvi pogled in prebudil njeno »žensko« plat.

MIŠKO - MATEVŽ


Polonin in Blažev otrok. Vedno nasmejani dojenček, ki pozorno spremlja in komentira družinske dogodke.

VALERIJA

Blaževa bivša žena. Gorazdova in Leonova mama, ki je na službenem potovanju v Ameriki.

VIKTOR

Polonin nekdanji mož ter Danin in Zarjin oče. Boemski glasbenik z nagnjenjem do mladih punc.

Komentarji

MTN
MTN
MTN
MTN