Zakaj gre?

Povzetek

Polona in Blaž sta koruznika. Ona ima hčerki iz prvega zakona, on pa sinova. Tu je še njun skupni otrok, dojenček Miško. Par se je pred kratkim preselil v novo hišo, kjer začasno stanujejo vsi skupaj, saj je Blaževa prva žena Valerija, pri kateri sinova stalno živita, na začasnem delu v tujini.

Polona je polna romantičnih idej o partnerski zvezi, zato od drugega »moža« veliko pričakuje. Kruta resničnost pa jo v teh načrtih pogosto razočara. Blaž je menedžer v podjetju v krizi in amaterski modelar. Po naravi ljubosumnemu moškemu ni lahko biti partner mlajše in uspešne žene, toda odločen je, da bo njegova druga zveza uspešnica.

Skupno življenje v novem okolju ni preprosto, še zlasti ne za otroke iz različnih zakonov, ki se poprej niso pogosto družili. Medsebojno prilagajanje ima vzpone in padce. Otroci pa so iznajdljivi in nadarjeni: Gorazd je športnik, Dana plesalka, Leon pianist, Zarja pa poznavalka znanstvene fantastike. Radi tekmujejo med seboj, si občasno zavidajo in nagajajo drug drugemu. Dojenček Miško ima kot najmlajši poseben status, čeprav si ga starejši včasih podajajo kot »žogo«, kajti nikakor ne najdejo prave varuške zanj.

Nekega dne pride na obisk Blaževa bivša tašča Meta, vzorna babica in gospodinja tradicionalnih nazorov, ki težko sprejema dinamično in pogosto kaotično življenje sodobne razširjene družine. S Polono sta si pogosto v laseh, pa tudi bivšega zeta nima ravno v čislih. Meta bije boj za premoč v gospodinjstvu, obenem pa odkrije ljubezen v zrelih letih, ko ugotovi, da je Polonin oče Jože njena neuresničena ljubezen iz mladosti. Babica se mora pogosto odločati med čustvi, ki jih goji do Jožeta, in tradicionalnimi dolžnostmi stare mame. Družino občasno obiskuje Polonin bivši mož Viktor, simpatični glasbenik, ki je končno postal slaven, vendar zasebno še vedno neukrotljiv.

V številčni družini Valič - Grom nikoli ne zmanjka povodov za spore in nesporazume, zadeve se pogosto navidezno hudo zapletejo, a vselej zabavno in pozitivno razpletejo s kančkom humorja in veliko dobre volje.Komentarji

MTN
MTN
MTN
MTN