Parada

GLASBENA ODDAJA S SAŠO EINSIEDLER

ZAKORAKAJTE V LETO 2011 V PARADI MED ISKRENIMI LJUDMI OB DOBRI SLOVENSKI GLASBI.  SREČNO IN MORDA  NASVIDENJE!

S PARADO ZA VEDNO MED ISKRENIMI LJUDMI!

Paradina glasbena karavana je prispela do svoje zadnje postaje. Gledalci in poslušalci ste s telefonskim glasovanjem za najlepšo slovensko melodijo v Paradi izbrali Sepetovo "Med iskrenimi ljudmi" v izvedbi nadebudne Nine Strnad. Hvala vam za vsa glasbena druženja, v katerih smo se imeli zares lepo. Iskreno vam želimo, da tudi vi v letu 2011 preživite čim več druženj "med iskrenimi ljudmi". Hvala za pozornost - in lahko noč! Marjana Deržaj bi zapela: "Glasba je končana," mi pa upamo, da smo zasnovali vsaj kakšen nov začetek.

MED ISKRENIMI LJUDMI NAJLJUBŠA MELODIJA JESENSKEGA FINALE! PRIHODNJIČ IZBIRAMO NAJLJUBŠO SKLADBO OBEH SEZON!

Nina Strnad je s prepričljivo zasanjano interpretacijo v jesenskem finale prinesla zmago Sepetovi najodmevnejši skladbi "Med iskrenimi ljudmi". S tem se je tudi ona uvrstila v veliki finale zadnje Paradine oddaje 21. decembra, ko boste gledalci z glasovanjem med tremi najbolje uvrščenimi skladbami pomladnega in jesenskega finala izbrali svojo lavreatko. Še zadnjič vabljeni v Paradino družbo: v torek, ob 19.55 na TVS1. Ne pozabite, da pri nas še vedno pojemo slovensko! Za napoved skladb in gostov si že lahko ogledate rubriko "Gostje".

PRVA IN ZADNJA V FINALE: NINA STRNAD!

V zadnji Paradi pred velikim finalom je s prepričljivo interpretacijo večne Sepetove melodije "Med iskrenimi ljudmi" slavila mlada jazzistka Nina Strnad. Statistika kaže, da je v drugi sezoni poleg Anike Horvat in Eve Černe edina izvajalka, ki je na Paradinem odru ob koncu oddaje stala kar dvakrat. Zanimivo, zmagala je v prvi in zadnji oddaji. Že v torek, 14. decembra, se bo ob 19. 55 pridružila drugim zvenečim imenom in v živo na TVS1 nastopila v velikem finalu. Če si za hip sposodimo zaščitne besede Erike Žnidaršič: "Kdo bo na vrhu?" V rubriki "Gostje" si lahko osvežite spomin na naše zmagovalce!

NUŠKA DRAŠČEK Z ORIONOM DO PARADINIH ZVEZD

Predzadnja skladba, ki se je uvrstila v Paradin veliki finale 14. decembra, je Robežnikova večna Orion. Na našem odru ga je prepričljivo izvedla novopečena mamica Nuška Drašček. Čestitke Nuški za ganljivo intepretacijo, mi pa že gledamo naprej - v zadnji oddaji pred finalom se bomo poklonili še drugemu delu prezrtih melodij. Kot vedno, tudi tokrat v živo!

V FINALE TUDI FERLEŽEVA POJ KITARA MOJEGA SRCA V IZVEDBI ANIKE HORVAT

V "spopadu" glasbenih instrumentov je slavila kitara. "Poj kitara mojega srca" je v prepričljivi interpretaciji Primorke Anike Horvat osvojila vaša srca in skladbo uvrstila v Paradin finale 14. decembra. Prihodnjič bomo peli o breskvicah, zlatih ladjicah in Orionu. V torek, na TVS1 - v živo!

ČESTITKE EVI ČERNE IN SKLADBI POVEJ MI ZAKAJ! PRIHODNJIČ O INSTRUMENTIH NA TVS2

S pesmijo "Povej mi zakaj", ki jo je nekoč izvajala Marta Zore, je v nocojšnji Paradi gledalce prepričala Eva Černe. Čestitke mladi izvajalki, mi pa se že veselimo prihodnje oddaje, ko bo Paradina karavana krmarila med instrumenti. Mandoline, kitare in violine bodo zvezde na našem nebu. Se vidimo v torek, ob 19.55, ko bomo izjemoma na drugem programu Televizije Slovenija - a še vedno v živo!

SLAVILA STA LIDIJA IN ANDRAŽ HRIBAR, PRIHODNJIČ PA SE SPRAŠUJEMO: ZAKAJ?

V torkovi Paradi, v kateri so se spopadla imena Lidija, Anka, Marie, Anita, Mojca, Metka in Mary, je slavila Lidija, ki je "pri vojakih". Čestitke Andražu Hribarju za izvrstno interpretacijo, Paradin vlak pa že drvi naprej, saj bomo v torek opevali večno vprašanje: "Zakaj?" Bomo našli odgovor? Pridružite se nam v živo, ob 19.55 na TVS1! 

ČESTITKE EVI ČERNE, ZASPAL JE PIRAN!

V peti jesenski oddaji Parade je slavila mlada Eva Černe, ki je s čutno izvedbo skladbe Lahko noč, Piran osvojila gledalce pred televizijskimi sprejemniki. Prihodnji teden bomo opevali najlepša imena v slovenskih skladbah. Nastopili bodo Vlado Pilja, Dadi Daz, Peter Januš, Hamo, Kristina Oberžan in Tina Gačnik - Tiana. Vidimo se v torek, 9. novembra, ob 19.55 na TVS1!

KATERA BO PETA ZMAGOVALKA JESENSKE PARADE?

Noč bodo opevali Nina Pušlar, Eva Černe, Lea Sirk, Gašper Rifelj, Samuel Lucas in Rudi Bučar. Glasujte za najlepšo in se potegujte za izlet v predbožični Salzburg z agencijo MM turist, na Facebooku pa bomo med tistimi, ki bodo uganili zmagovalno pesem, izžrebali nekoga, ki bo dobil lepo torbo podjetja Target.

 

ČESTITKE ANIKI HORVAT, KI JE S PESMIJO "KO MENE VEČ NE BO" SLAVILA V ČETRTI PARADI

Slovesa smo sklenili z zmago presunljive skladbe, ki bo še dolga leta zvenela v naših mislih. Čestitke Aniki - in Slavku Ivančiču, Primožu Peterci in Sašu Fajonu, prvotnim snovalcem ene najlepših sodobnih slovenskih skladb. V prihodnji Paradi se bomo skupaj podajali v noč - bodite z nami že v torek, ob 19. 55 na TVS1. Ne pozabite, Paradini pevci pojejo v živo!

 

V TRETJI JESENSKI PARADI SO SLAVILE ŠTAJERSKE POLJANE IN ROK FERENGJA, PRIHODNJIČ O SLOVESU

Čestitke izvajalcu in Štajercem, s katerimi smo se v torkovi Paradi podali v Maribor. Prihodnji teden pa bo tema PARADE "slovo". Več o skladbah in izvajalcih že v rubriki "Gostje".

V TOREK GREMO V MARIBOR!

V Paradi smo že opevali Ljubljano, tokrat je na vrsti še štajerska prestolnica Maribor. Pridružite se nam v torek, 19. oktobra, ob 19.55 na TVS1.

 

V DRUGI JESENSKI PARADI VAM JE BILA NAJBOLJ VŠEČ PRIVŠKOVA NAD MESTOM SE DANI V IZVEDBI EROIKE

Posnetek zmagovalne in ostalih "jutranjih" pesmi si lahko ogledate v rubriki "Video posnetki"

 

V TOREK SE BOSTE Z NAMI BUDILI V NOVO "JUTRO"!

V torkovi Paradi vas bomo budili v novo jutro. Z melodijami, ki so jih nekoč izvajali Andrej Šifrer, Bazar, Ditka Haberl, Irena Kohont, Neca Falk in Vlado Kreslin vas vabimo na Parado žlahtnih melodij. Več že v rubriki "Gostje"!

 

Se vidimo v torek, 12. oktobra, ob 19.55 v živo na TVS1!!

 

ZMAGOVALNA PESEM PRVE PARADE V DRUGI SEZONI JE "KO GRE TVOJA POT OD TOD"

Potovanja smo sklenili z zmagovalno pesmijo Ko gre tvoja pot od tod v izvedbi mlade izvajalke Nine Strnad, ki je bila gledalcem Televizije Slovenija najbolj všeč. Več o skladbi si lahko preberete s klikom na zavihek "Gostje", v "Galeriji" pa si že lahko ogledate podobe iz prve oddaje v novi sezoni Parade.

Znova se srečamo v torek, ob 19.55 na TVS1 - v živo!

 

 

PARADA SE S SAŠO EINSIEDLER VRAČA 5. OKTOBRA!

Z jesenskim vetrom se ob torkih na spored Televizije Slovenija vrača tudi glasbena Parada. Voditeljica Saša Einsiedler, ki bo oddajo od oktobra vodila sama, bo z vami že v torek, 5. oktobra ob 19.55 na TVS1. Še pompoznejša, še boljša torkova večerna družba, z vsemi našimi glasbeniki in ustvarjalci - v živo!

 

Napoved gostov prve oddaje si že lahko ogledate v rubriki GOSTJE. Z nami bo tudi mojster Slovenske popevke, MOJMIR SEPE!

 

POIŠČITE NAS NA FACEBOOKU IN TWITTERJU!

Parada je z vami tudi na spletu: kliknite na eno od spodnjih ikon facebooka ali twitterja in postanite naši "prijatelji". Tam vas bomo obveščali o vseh novostih na domači spletni strani, dodanih posnetkih in fotografijah.

 

 

 

PARADA JE DO 2. OKTOBRA NA POČITNICAH.  OB DOBRI SLOVENSKI GLASBI SI JIH PRIVOŠČITE TUDI VI.  NASVIDENJE JESENI!

 V VELIKI FINALE SO SE UVRSTILE PESMI:

DAN LJUBEZNI -   ZMAGOVALKA V IZVEDBI TRIA EROIKA

VSE JE LEPŠE, KER TE LJUBIM - zapel jo je  ROK FERENJA

PET POLJUBOV  - zapela jo je KATJA KOREN

 

 TINA - zapela jo je NINA PUŠLAR

DALEČ JE ZA NAJU POMLAD - zapel jo je ANDRAŽ HRIBAR

 

V  SOBOTO, 5. 6 VELIKI SPOMLADANSKI FINALE,  V KATEREGA SO SE PO IZBORU GLEDALCEV UVRSTILE PESMI:

1. PET POLJUBOV  - zapela jo bo KATJA KOREN

2. TINA - zapela jo bo NINA PUŠLAR

3. DALEČ JE ZA NAJU POMLAD - zapel jo bo ANDRAŽ HRIBAR

4. ČRN TULIPAN - zapel jo bo VLADO PILJA

5. NAJ PADA ZDAJ DEŽ - zapel jo bo MATEVŽ ŠALEHAR - HAMO

6. MLADE OČI - zapela jo bo SEVERA GJURIN

7. TU JE MOJ DOM - zapela jo bo YLENIA

8. LJUBLJANSKI GRAD - zapela jo bo TINA GAČNIK- TIANA

9. VSE JE LEPŠE, KER TE LJUBIM - zapel jo bo ROK FERENJA

10. DAN LJUBEZNI - zapeli jo bodo EROIKA

 ZA NAJLEPŠO BOSTE LAHKO GLASOVALI 10 MINUT NA OBJAVLJENE ŠTEVILKE.

 

V vsaki PARADI plesna skupina MAESTRO pod koreografskim vodstvom Anžeta Škrubeta.

 

Nina Pušlar, Tomi Purich in Tomaž Letnar - ekipa PARADA na teku trojk v soboto 8. maja.foto N. Letnar

 
 

Orkester MALI EKRANI pod vodstvom Patrika Grebla:
 

Katja Koren in Lea Sirk - spremljevalni vokali. Katja zmagovalka Slovenske popevke po izboru publike z Yuhubando in pesmijo Če je to slovo leta 2005; Lea redna gostja večjih glasbenih festivalov kot solistka

Mitja Bobič - trobenta in spremljevalni vokali; učitelj trobente, sodeluje z mnogimi glasbeniki kot multiinštrumentalist na trobenti, klaviaturah in vokalih

Klemen Kotar - saksofoni, soaranžer 

Marko Črnčec - klaviature, soaranžer 

Giovanni Toffoloni - bas kitara. Sodeloval z mnogimi italijanskimi pop (Neffa), latino (Ocho Rios) in ostalimi izvajalci kot cenjen studijski in live glasbenik (Plestenjak, ipd.).

Marco Steffe - kitara. Mladi tržaški kitarist za mnoge glasbene stile (od popa preko gypsy swinga), sodeluje z različnimi zasedbami v Italiji in Sloveniji

Tomi Purich - bobni, bandleader, soaranžer

 

Za ogled oddaje v studiu nam pišite na elektronski naslov parada@rtvslo.si

*

Vse fotografije na internetni strani so avtorsko zaščitene in jih brez soglasij ni mogoče uporabiti v druge namene. Fotografirala sta Tatjana Splichal in Žiga Culiberg.

Komentarji

Naraščajoče | Padajoče

67. pajcevina (17.11.2010 || 18:58:22)

Zanima me, zakaj med gostjami pevk ni Katje Fašink, čeprav je zmagovalka letošnje Slovenske popevke po izboru občinstva. Gledalci jo imamo radi, kamera tudi, poje dobro, sem jo slišal v živo že nekajkrat! Kje je problem?

66. rokiman (28.05.2010 || 12:08:11)

CD NUJNO...
MISLIM DA BI BIL NAJBOLJ PRODAJNI CD...
ODLIČNA ODDAJA...KAR TAKO NAPREJ

65. ničinnič (24.05.2010 || 19:34:00)

oddaja je res super!
pričakovala sem da bo na mesta dogočasna, sedaj pa se niti ne približa približku besede dolgočasna!
tako da vse pohvale!

64. andrejakosmrlj (29.04.2010 || 09:14:56)

Spet je bila super oddaja. Pevci in pevke olični. Tudi meni se dopade ideja oddaje z dueti. Recimo Hamo & Severa ali pa Pušler, to bi bilo strašno kul. Pilja & Anika... Dejte razmišljat v tej smeri.
lp Andreja

63. charlottenovak (24.04.2010 || 19:15:40)

Komaj čakam ...

62. JKK (24.04.2010 || 17:00:28)

Še ena ideja.
Poskusite kdaj tudi z dueti.
V Sloveniji imamo kar nekaj čudovitih pesmi, ki so zapeti v duetu.
Lep pozdrav.

61. JKK (24.04.2010 || 16:46:56)

Glasba poživi duha.
Hvala za čudovit izbor pesmi. Le tako naprej.
Prosim, dajte nam še več starih slovenskih biserov.
Hvala.

60. PET (21.04.2010 || 20:53:08)

Oddaja je dobra, mogoče pogrešam mnenje strokovne žirije drugače je pa zadeva dobra. Tudi pevci so dobri - mislim, da ste dobili najboljše iz slo scene. Anika Horvat, Alenka Godec, Andraž Hribar, Anžej Dežan, Darja Švajger, Nina Pušlar, Nuška Drašček, Severa Gjurin, Vlado Pilja in ostali so bili odlični.
Tud sam sem mnenja, da bi bilo to dobro izdati na kakšnem CDju.


Le tako naprej!

59. Na5tja_ (20.04.2010 || 21:41:36)

Sem absolutno oboževalka pesmi Mlade oči ... in ko sem videla da jo bo izvedla Severja Gjurin sem kar žarela od veselja :)
Tudi jaz bi se strinjala, da je Vlado Pilja zelo dober izvajalec. Žal mi nekako ne sede Eva Hren.

Zelo mi je bil všeč Samuel Lucas in izvedba pesmi Stoj Marija in Vrtnar. Škoda da pesmi teh izvajalcev ni kako mogoče dobiti v mp3 obliki.
Glede Rudija Bučarja pa se mi zdi da še tkao počasno pesem naredi bolj počasno....
Seveda pa so tukaj še izvrstna Nuška Drašček, Anžej dežan, Nina Pušlar .....
Oddaja mi je zelo všeč in vsako soboto res že komaj čakam. Rada imam glasbo, rada imam slovenske pesmi, tiste stare, - z besedili in pomenom :)

58. Jen (20.04.2010 || 12:25:47)

Ylenia. [ilenija]
;)

57. Andrejka3 (20.04.2010 || 11:53:05)

Yelenia je bila ODLIČNA !
Ne vem, če so bili vsi ''redni'' tako odlični, da si zaslužijo redno gostovanje v oddaji.
Vredno premisleka, kaj pravite??

56. andrejakosmrlj (19.04.2010 || 09:53:06)

Spet super oddaja. Všeč mi je, da se je Hamo lotil Pestnerjeve pesmi brez hripavega glasu, očitno je njegov glas bolj prilagodljiv, kot je sprva kazalo. Kot pevka, bi mu svetovala kak ton višjo lego sicer pa odlično. Severa, Vlado in Ylenia, prav tako bravo.
lp Andreja

55. MAGGI (19.04.2010 || 07:48:17)

Sobotna oddaja je bila odlična. Voditelja sta tudi vsako oddajo boljša. Izbor pevcev je odličen. Navdušuje me Vlado Pilja, dobra je bila tudi Yelenia...Hamotu pa žal ni šlo najbolje. Bravo RTV!

54. bajsi (18.04.2010 || 11:37:51)

Tudi jaz takoj kupim CD s temi priredbami! Bo kdo tako pameten in izdal to? Odlično zvenijo skladbe, vsaka čast solistom in orkestru.

53. Jen (18.04.2010 || 10:22:11)

Bravo, Ylenia. Se že veselim tudi naslednje oddaje in naslednje pesmi. :)

52. Katarin (18.04.2010 || 09:46:00)

Odlična oddaja, sem se že spraševala, kdaj se bo kdo spomnil "preobleči" stare slovenske popevkarske klasike in tudi jaz bi CD s takimi priredbami takoj kupila. Posebej bi tu izpostavila Patrika Grebla, ker predvidevam, da ima botrstvo kar se tiče glasbe v celoti on čez. Res odlične priredbe, sveže, drugačne, pa še vedno zveste izvirnikom. Tudi za kvalitetne glasove ima zelo oster nos (da o tem, kako usklajen je tudi barvno vsak vokal s posameznim komadom ne govorim), čeprav ni nujno, da je trenutno sploh na sceni. Tudi meni je noro všeč Vlado Pilja, pa unikatna in zelo karizmatična Severa Gjurin, pa seveda Ylenia, katere pevske in interpretativne zmožnosti so po mojem mnenju dih jemajoče, pa seveda tudi naš melanholično romantični Andraž Hribar (njegova Moja moja je odtisnjena v moj poročni prstan :)
Skratka, le tako naprej in svaka čast Patrik, ti si car!

51. rokiman (16.04.2010 || 12:19:51)

Odlična oddaja.... Kar tako naprej...
Bi bilo super dobiti to kje na cd-ju...

50. maja (14.04.2010 || 11:43:37)

Oddaja mi je vedno bolj všeč. Pomembno je , da je RTV končno poklicala pevce, ki znajo peti. Razočarala je edino Tanja Žagar. Še posebej me navdušuje Vlado Pilja. Pa kje se je do sedaj skrival takšen odličen vokal. Spoznam se na glasbo in fant ima odlične vokalne sposobnosti. To bi moralo biti v ponos Sloveniji.Tudi voditelja sta vsako oddajo boljša.Kar tako naprej.

49. MAGGI (14.04.2010 || 09:05:14)

Zadnja oddaja mi je bila zelo všeč. Končno malo bolj živo, tudi voditelja sta vedno boljša. Posebej me navdušuje Vlado Pilja, odličen vokalist in lepo da ga RTV končno predstavlja Sloveniji.Na takšen vokal je treba biti ponosen. Hamo ni slab ampak preveč samo v smeri Joe Cocker.Tale Miha Alujevič je pa prav smešen.

48. andrejakosmrlj (12.04.2010 || 20:50:06)

Včerajšnja oddaja mi je bila zopet všeč. Izpostavila bi dve skladbi.Naj pada dež,...Hamo je spet presenetil s popolnoma novo izvedbo, kar pesem naredi celo boljšo kot je v originalu in Miha Alujevič, ki ga sicer ne poznam, bi ga pa rada še kdaj slišala. Zanimiv glas. Bravo fanta, tako naprej!!!
lp Andreja

1 2 3 4 > >>
Foto galerija