Alen Korošec je dosegel drugi zadetek za Rogaško tik pred odmorom. Foto: www.alesfevzer.com
Alen Korošec je dosegel drugi zadetek za Rogaško tik pred odmorom. Foto: www.alesfevzer.com

Rogaška si je z deseto zmago v sezoni oziroma prvo po 10. aprilu zagotovila osmo mesto in obstanek. Slatinčani trenutno še nimajo tekmovalne licence. Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje je na začetku maja zaradi neizpolnjevanja finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih meril zavrnila njihovo vlogo. Vodstvo kluba se je pritožilo, končna odločitev pa mora biti znana do konca meseca. Rogaško v petek v Stožicah čaka še finale pokala Pivovarne Union proti Gorici.

Mijić in Korošec zagotovila Rogaški velike tri točke
Izbranci trenerja Oskarja Drobneta so v prvem polčasu izkoristili nemotivirano predstavo Mure in z dvema zadetkoma tlakovali pot do zmage. Tekmo so odprli sanjsko. V 4. minuti je lepo akcijo po natančni podaji Alena Korošca in Gala Kureža zaključil odlični napadalec Patrik Mijić.

Amadej Maroša, ki je odigral že 250 tekem za Muro, je dosegel edini zadetek za Sobočane. Foto: www.alesfevzer.com
Amadej Maroša, ki je odigral že 250 tekem za Muro, je dosegel edini zadetek za Sobočane. Foto: www.alesfevzer.com

Sobočani so v prvem polčasu le dvakrat streljali v okvir vrat (Rogaška kar 13-krat). Nevaren je bil predvsem poskus Nikole Jovićevića s škarjicami, ki ga je vratar Ajdin Mulalić odbil v kot. V 44. minuti je neodločnost domače obrambe kaznoval Alen Korošec, ki se je najprej otresel tekmeca, nato pa z natančno odmerjenim strelom premagal še vratarja Florijana Raduha za 0:2.

Maroša z glavo znižal
V drugem polčasu so gostje uspešno zaustavljali napade Mure, z zavlačevanjem so tudi omrtvičili ritem igre. Mura je v 55. minuti znižala zaostanek z zadetkom Amadeja Maroše z glavo, drugih izrazitih priložnosti pa ni imela. Rogaška bi lahko v 75. minuti še tretjič zadela mrežo, toda po strelu Patrika Mijića s približno desetih metrov je domači vratar žogo preusmeril v kot.

Zadetki s tekme Mura – Rogaška

Aluminij že po pol ure v izgubljenem položaju
Kidričani so v zadnjem krogu iskali zmago, ki bi jih v najboljšem primeru lahko celo pripeljala do rešilnega osmega mesta. Ni jim bilo treba niti pogledovati na drugi tekmi, ki bi lahko vplivali na razplet njihove sezone, saj so že po dobre pol ure zaostajali z 0:3. Kidričani so tako sezono končali na zadnjem mestu in se vračajo med drugoligaše. Domžalčani pa so sezono končali v sredini lestvice.

Aluminij je pričakovano tekmo začel odločneje. V 13. minuti je Sandro Jovanović poskusil s prostega strela z dobrih 20 metrov, žogo je poslal proti zgornjemu kotu domžalskih vrat, a je izvrstno posredoval Lovro Štubljar, ki je žogo odbil v vratnico.

V 19. minuti je Edvin Krupić iz bližine unovčil podajo Nicka Perca z leve strani. Kidričani so po napakah gostov v obrambi prišli še do nekaj obetavnih akcij, ki pa niso prinesle spremembe izida.

Druga nevarnejša akcija Domžal je pomenila povišanje vodstva. V 28. minuti je Luka Dovžan Karahodžić prodrl z desne strani proti sredini in z roba kazenskega prostora z natančnim strelom premagal Lana Jovanovića. V še večje težave je Kidričane spravil Krupić s svojim drugim zadetkom v 32. minuti, ko je zadel z nizkim strelom za 0:3.

Jovanović z najstrožje kazni le omilil poraz
Uvod drugega polčasa je postregel z nekaj streli od daleč na obeh straneh, ki pa niso bili natančni, v 81. minuti pa je imel daleč najlepšo priložnost tega polčasa Stanislav Krapuhin, ki pa je iz bližine žogo poslal čez gol. Mladi Tilen Golič, ki je v vratih Domžal dobil priložnost ob koncu sezone, je moral nekajkrat posredovati, v sodniškem dodatku pa ga je z bele točke ukanil Sandro Jovanović.

Zadetki s tekme Aluminij – Domžale

Tudi zmaga ne bi pomagala Radomljam
Radomljani so se s prvaki iz Celja v Domžalah razšli brez zmagovalca (1:1). Vse do zadnjih sekund srečanja je kazalo celo na zmago mlinarjev. Niti tri točke ne bi bile dovolj za skok na osmo mesto. Radomljani so tako sezono sklenili na devetem mestu in jih čakajo dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. Če Rogaška ne bo dobila tekmovalne licence za prihodnjo sezono, pa bo tudi deveto mesto pomenilo obstanek v ligi.

Karničnik izbran za najboljšega igralca sezone v Prvi ligi

Radomljani so zapretili že v 1. minuti, ko je Madžid Šošić ogrozil Metoda Jurharja, a je bil vratar Celja na mestu. Na drugi strani so Celjani prvič resneje zagrozili v 15. minuti, ko je poskusil Žan Karničnik, najboljši igralec sezone po izboru Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije.

Matej Malenšek je Radomljane popeljal v vodstvo v 29. minuti, ko je po podaji iz avta z desne strani prišel pred vrata in matiral Jurharja. Nino Kukovec je v 40. minuti žogo poslal čez vrata, kar je bila tudi zadnja nevarnejša akcija polčasa.

Matko bo prvi strelec lige
Celjani so bili v drugem polčasu podjetnejši, vendar Emila Velića niso posebej ogrožali. V 79. minuti je strateg gostov Damir Krznar po skoraj dveh letih priložnost ponudil Ivanu Majevskemu.

Piko na i odlični sezoni je v tretji minuti sodnikovega dodatka postavil celjski napadalec Aljoša Matko, ko je iz bližine dosegel svoj 18. gol sezone in je s tem sam na vrhu lestvice strelcev. Napadalec Maribora Arnel Jakupović je na drugem mestu s 17 zadetki, a je že končal sezono zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice.

Radomlje po remiju s Celjem v dodatnih kvaliaifikacijah
Sorodna novica Primorje na pragu vrnitve v Prvo ligo

Mariborčani želijo v Kopru potrditi drugo mesto
V nedeljo bo Koper gostil Maribor, Olimpija pa v ljubljanskem derbiju Bravo Kostel. Ker bi se lahko zgodilo, da bo tudi 4. mesto prineslo igranje v evropskih pokalih, bosta tako Koper kot Bravo prav tako zelo motivirana.


36., zadnji krog:

KALCER RADOMLJE – CELJE 1:1 (1:0)
600; Malenšek 29.; Matko 93.

ALUMINIJ – DOMŽALE 1:3 (0:3)
800; Jovanović 93. Krupić 19., 32., Dovžan Karahodžić 28.
RK: Šerbec 92./Domžale

MURA – ROGAŠKA 1:2 (0:2)
1200; Maroša 55.; Mijić 4., Korošec 44.

Nedelja ob 17.30:
KOPER – MARIBOR

OLIMPIJA – BRAVO KOSTEL

Lestvica:                             
CELJE           36 24  7  5  75:34  79
MARIBOR         35 19  9  7  66:34  66
OLIMPIJA        35 18 10  7  69:43  64
KOPER           35 12 11 12  50:48  47
BRAVO KOSTEL    35 11 14 10  41:42  47
MURA            36 12 10 14  42:55  43
DOMŽALE         36 13  4 19  52:60  43
ROGAŠKA         36 10  6 20  37:64  36
KALCER RADOMLJE 36  7 12 17  33:51  33
ALUMINIJ        36  8  7 21  37:71  31