Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

TV Maribor

Na sporedu, 26.11.

07:00
Infokanal - TV Maribor

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.


09:20
TV nakup
10:00
Tele M, regionalna informativna oddaja, ponovitev

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.


10:25
Odmevi, Šport, Kultura

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.


11:15
Mostovi - Hidak, magazinska informativna oddaja, ponovitev

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a lendvai idősotthonban igyekeznek megfékezni a koronavírus terjedését;
- az LKMNÖK Tanácsa online ülése;
- elkezdődött a Korai Fejlesztő Központ építése Radamosban;
- visszakerült a két mellékoltár a lendvai Szent Katalin-plébániatemplomba;
- új internetes rádió a Lendvai községben;
- Egészségünkre!: a tönkölyliszt.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- v Domu starejših Lendava se trudijo zajeziti širjenje koronavirusa;
- online zasedanje Sveta Madžarske MSNS Občine Lendava;
- začetek gradnje Centra za zgodnji razvoj v Radmožancih;
- vrnitev dveh stranskih oltarjev v lendavsko župnijsko cerkev sv. Katarine;
- nov internetni radio v Občini Lendava;
- rubrika Na zdravje!: pirina moka.


11:50
TV nakup
12:25
Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo 2018: 1. del, ponovitev

Talentirani in pogumni finalisti_ke iz prve kategorije otrok, to so učenci_ke od prvega do petega razreda, so:

PIA ŠKRLEC, ELLI JURŠNIK, EVA EMBREUŠ iz OŠ SV. TROJICA, TAJA PUČKO iz OŠ VITOMARCI, VITO MAUČIČ iz OŠ CIRKULANE, ELA TOMAŽIČ-ŽNIDARIČ iz OŠ GORIŠNICA, ELENA HUDIN iz OŠ ORMOŽ, VIDA VERŠIČ iz OŠ DORNAVA, PATRICK ŠABEDER iz OŠ DUPLEK, PODRUŽ. ŽITEČKA VAS, LANA KOSTANJEVEC iz OŠ BREG,
ZOJA VERTOVŠEK iz OŠ TABOR, JANA KOSTANJEVEC iz OŠ MARKOVCI, ŽIVA KELGAR iz OŠ LAVA–CELJE, NEŽA ANGEL iz OŠ HAJDINA, KIARA ŠEGULA iz OŠ MLADIKA, EMMA SARTOR iz OŠ OLGE MEGLIČ in EVA LUKMAN DUCMAN iz OŠ STARŠE.

Voditelja: Dalibor Bedenik in Domen Hren. Vabljeni k ogledu!


13:45
Omizje: 220 let od rojstva Antona Martina Slomška, pogovorna oddaja, ponovitev

Na predvečer 220. obletnice rojstva blaženega škofa Antona Martina Slomška bomo obujali spomin na njegova dela in življenje. Z nami bodo župnik na Ponikvi in varuh Slomškove dediščine v njegovem rojstnem kraju, nekdanji postulator Kongregacije za vprašanja svetosti in profesor zgodovine. Slomšek, namreč ni bil le škof in duhovnik, temveč tudi šolnik, pedagog, pisatelj, pesnik, življenjepisec in kritik, rodoljub in domoljub.
Vabimo vas, da si oddajo Omizje ogledate nocoj, v sredo 25. novembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!


14:55
Dobro jutro

V mariborskem delu jutra pogovor z rektorjem Univerze v Mariboru, ki je postal tudi predsednik Podonavske rektorske konference, predstavili bomo rezultate projekta Akademija 2020, opozorili bomo na festival alternativnega gledališča, se podali v preteklost in raziskali enega od slovenskih bunkerjev, ter opozorili na to, kakšne koristne učinke lahko ima med.


15:45
TV nakup
16:05
Brez meja - Határtalan: Ádám Veronika a népi hímzés modernkori követője / Sodobna privrženka ljudskega vezenja Veronika Ádám

Kedves Nézőink, ma a Határtalan című adásunkat láthatják. A tartalma:

- hazaköltöztek a Magyarországon tanuló vajdasági diákok (Újvidéki Televízió);
- csak kiszállítással és elvitellel működhetnek az éttermek (Keszthelyi Televízió);
- gyertyagyújtás az első világháború áldozatainak emlékére (Drávatáj magazinműsor);
- Király Marija, Muca néni Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült (Lendvai Tévéstúdió);
- Ádám Veronika a népi hímzés modernkori követője (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- nagy mennyiségben terem idén a csipkebogyó (Keszthelyi Televízió);
- Csík Zenekar: Hazám, hazám.

Drage gledalke in gledalci, danes si lahko v oddaji Brez meja ogledate naslednje prispevke:

- vojvodinski študenti, ki se izobražujejo na Madžarskem, so se vrnili domov;
- restavracije poslujejo le z dostavo in prevzemom hrane;
- prižig sveč v spomin na žrtve prve svetovne vojne;
- Marija - Muca Király prejela bronasti križ reda za zasluge;
- sodobna privrženka ljudskega vezenja Veronika Ádám;
- šipek raste letos v velikih količinah;
- Csík Zenekar: Hazám, hazám.


16:40
Festival narodno zabavne glasbe Števerjan 2018, 2.del, ponovitev

Med Slovenci v Italiji, v Števerjanu, je v juliju nastal 48. festival narodno-zabavne glasbe Števerjan 2018. V posnetku drugega dela festivala boste slišali ansamble Špadni fantje, Veseli Savinjčani, Vražji muzikanti, Prava stvar, Boršt in Pik. Strokovna komisija, v kateri so bili MARIJANA MLINAR, SLAVKO AVSENIK ml., HANZI KEŽAR, NIKOLAJ PINTAR, ANDREJ PLESNIČAR, JANI REDNAK in FILIP HLEDE (predsednik društva), bo podelila nagrade. Voditeljica Tjaša Hrobat.


18:00
Tele M, regionalna informativna oddaja

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.


18:25
Lynx magazine: Blue and black jeans, ponovitev

Dokumentarec o "mitu" Ponterossa, o zgodbah, ki so se zkozi desetletja prepletale v tem delu Trsta okoli trgovine z kavbojkami, kavo in mnogimi drugimi artikli.
Skozi mnoge zgodbe in pripovedi trgovcev nam dokumentarec prikaže fenomen v njegovih ekonomskih, zgodovinskih, političnih in tudi psiholoških in socialnih razsežnostih.


19:00
Dnevnik, Slovenska kronika, Šport, Vreme s slovenskim znakovnim jezikom

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.


20:00
Na vrtu, izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev

1. Z GROBOV NA VRT
Po prvih slanah sveže cvetje v aranžmajih, ki smo jih postavili na grobove ob prazniku vseh svetih, praviloma že odmira. Aranžmaje ni treba zavreči, spremenimo jih v zimske ali praznične. Podobno velja za krizanteme v loncih. Tudi te presadimo na vrtove in jih do pomladi zaščitimo.
2. RIBNIKI PRED ZIMO
Ob spomeniško zaščiteni vili na Pragerskem je družina Nekrep uredila tudi 3 ribnike. Vsi so brez čistilnih filtrov. Najbližje vili je na sončni legi umeščen simetričen bazen, velik 3 x 3 metre. Premer največjega ribnika ob robu parcele je 11 metrov. Najmanjša, s premerom slabe 3 metre, je čistilna mlaka okrogle oblike.
3. PUHALNIKI IN SESALNIKI LISTJA
Z zelenic je odpadlo listje priporočljivo odstraniti. Martina in Martin iz Črete si pri tem pomagata s puhalniki in sesalniki listja.


20:25
O živalih in ljudeh, izobraževalno–svetovalna oddaja, ponovitev

Predstavljamo delovanje društva za varovanje okolja in pomoč živalim v stiski, Reks in Mila, ki deluje na območju Medvod. Prelistali smo dobrodelni koledar 2021, Društva za zaščito rejnih živali Koki. Z izkušeno slovensko kinologinjo in pasjo inštruktorico, Katarino Wallas, smo se pogovarjali o odgovornem posvajanju psov. Spoznavali smo različne tečaje in aktivnosti za pse in nihove lastnike, ki jih izvajajo v novo nastalem Aktivnem pasjem društvu Piikachu's. Poiskali smo odgovor na vprašanje, kam se pozimi skrijejo dvoživke? Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si


20:50
Rojaki, oddaja o zamejcih

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.


21:00
Sledi 2016: Ana Wambrechtsamer, dokumentarna oddaja, ponovitev

Večina Slovencev pozna roman Danes grofje celjski in nikdar več, malokdo pa ve kaj več o njegovi avtorici Ani Wambrechtsamer. Razlog za to tiči v dejstvu, da jo je povojna država Jugoslavija videla najprej kot nemško pisateljico, ker je največ pisala v nemščini. Ko pa smo poklicali v najpomembnejše graške kulturne institucije, v Gradcu je namreč živela zadnjih 12 let, nam niso uspeli zagotoviti kompetentnega sogovornika, ki bi nam povedal kaj o njej in njenem delu. Zato smo se napotili v njeno rodno vas - na Planino pri Sevnici, kjer smo našli veliko sledi. Pisateljica, ki se je rodila daljnega leta 1897 v mešanem zakonu trgovca Friedricha Wambrechtsamerja in poštne uradnice Marije Rožanc, je za domačine bila takrat in je še danes - „naša Anika“.


21:30
Tele M, regionalna informativna oddaja, ponovitev

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.


22:00
Odmevi s slovenskim znakovnim jezikom

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.


22:30
Brez meja - Határtalan: Ádám Veronika a népi hímzés modernkori követője / Sodobna privrženka ljudskega vezenja Veronika Ádám, ponovitev

Kedves Nézőink, ma a Határtalan című adásunkat láthatják. A tartalma:

- hazaköltöztek a Magyarországon tanuló vajdasági diákok (Újvidéki Televízió);
- csak kiszállítással és elvitellel működhetnek az éttermek (Keszthelyi Televízió);
- gyertyagyújtás az első világháború áldozatainak emlékére (Drávatáj magazinműsor);
- Király Marija, Muca néni Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült (Lendvai Tévéstúdió);
- Ádám Veronika a népi hímzés modernkori követője (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- nagy mennyiségben terem idén a csipkebogyó (Keszthelyi Televízió);
- Csík Zenekar: Hazám, hazám.

Drage gledalke in gledalci, danes si lahko v oddaji Brez meja ogledate naslednje prispevke:

- vojvodinski študenti, ki se izobražujejo na Madžarskem, so se vrnili domov;
- restavracije poslujejo le z dostavo in prevzemom hrane;
- prižig sveč v spomin na žrtve prve svetovne vojne;
- Marija - Muca Király prejela bronasti križ reda za zasluge;
- sodobna privrženka ljudskega vezenja Veronika Ádám;
- šipek raste letos v velikih količinah;
- Csík Zenekar: Hazám, hazám.


23:00
Intervju: dr. Egon Pelikan, ponovitev

Tokrat v oddaji Intervju o ozadju mita o kaplanu Martinu Čedermacu. Letos smo namreč praznovali več stotih obletnic dogodkov, ki so usodno vplivali na nacionalne želje Slovencev. Julija 1920 je požig Narodnega doma v Trstu pretresel Evropo, z njim so fašisti napovedali, kaj čaka Slovence. Desetega oktobra je po plebiscitu sledila izguba Koroške. Te dni, 12. novembra, pa je minilo 100 let od podpisa Rapalske pogodbe, po kateri so Slovenci izgubili kar tretjino etničnega ozemlja. A ni ostalo tako – tudi zaradi dobro organizirane in premišljene akcije ljudi, ki jim običajno ne pripisujemo subverzivnih dejanj – duhovnikov. Upor primorskih čedermacev je ohranjen v umetniškem izrazu na cerkvenih poslikavah ekspresionističnega slikarja Toneta Kralja. O njihovih navdihujočih dejanjih in o tem, kam se uvrščajo v tradiciji uporov na Slovenskem, bo v oddaji Intervju govoril zgodovinar, prof. dr. Egon Pelikan, z Inštituta za zgodovinske študije pri Znanstvenoraziskovalnem središču Koper. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.


23:50
Infokanal - TV Maribor

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.


Zadnje oddaje

Nazaj
Naprej
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov