Andrej Rubljov je v četrtfinalu turnirja serije 1000 v Madridu izločil branilca naslova Carlosa Alcaraza, danes pa v polfinalu ni imel težav z Američanom Taylorjem Fritzem. Foto: Reuters
Andrej Rubljov je v četrtfinalu turnirja serije 1000 v Madridu izločil branilca naslova Carlosa Alcaraza, danes pa v polfinalu ni imel težav z Američanom Taylorjem Fritzem. Foto: Reuters

Že v prvi igri, ki je bila najdaljša od vseh, je Fritz tekmecu vzel servis, toda Rubljovu je takoj uspel ribrejk, v deseti igri pa nov brejk za zmago s 6:4. V drugem nizu je bila ključna šesta igra, ko je serviral Taylor, Rubljov pa je igro dobil in povedel s 4:2.

Drugi polfinale se je končal sredi prvega niza pri izidu 3:3. Čeh Jiri Lehečka, ki je prvič igral v polfinalu tako pomembnega turnirja, je moral zaradi poškodbe dvoboj predati, v finalu bo tako z Rubljovom igral Kanadčan Felix Auger-Aliassime.

Medvedjev in Sinner sta morala prav tako zaradi poškodbe predati četrtfinalni dvoboj.

V soboto obračun številk ena in dve
Na ženskem delu turnirja je bil zelo zanimiv polfinale med številko dve svetovnega tenisa Arino Sabalenko in Jeleno Ribakino, ki je pred četrtkovim dvobojem dobila tri od štirih medsebojnih obračunov proti Sabalenki.

V prvem nizu je bila Ribakina zelo prepričljiva, z odličnimi servisi je niz po le 24 minutah dobila s 6:1.

V drugem nizu, ki je trajal skoraj eno uro, so Arini Sabalenki uspeli trije brejki, zadnji v odločilni 12. igri za zmago s 7:5. V tretjem nizu sta bili obe zanesljivi pri svojem servisu, odločala je podaljšana igra, v kateri je Belorusinja s tremi zaporednimi točkami povedla s 5:1, podaljšano igro pa dobila s 7:5.

V sobotnem finalu (začetek ob 18.30) bo Sabalenka, ki je na poti do finala izgubila kar 60 iger (to se v zgodovini madridskega turnirja še ni primerilo nobeni finalistki), igrala proti prvi igralki sveta Igi Swiatek, ki je ta teden v Madridu izgubila le en niz. V polfinalu je s 6:1 in 6:3 premagala Američanko Madison Keys.


MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1000 – MADRID
(9.249.713 evrov, pesek)
Polfinale:
AUGER ALIASSIME (KAN) – LEHEČKA (ČEŠ/30)
3:3, b. b.

RUBLJOV (RUS/7) – FRITZ (ZDA/12)
6:4, 6:3


MEDNARODNI TURNIR WTA SERIJE 1000 – MADRID
(7.679.965 evrov, pesek)

Finale, sobota ob 18.30:
SWIATEK (POL/1) – SABALENKA (BLR/2)

Polfinale:
SWIATEK (POL/1) – KEYS (ZDA/18)
6:1, 6:3
SABALENKA (BLR/2) – RIBAKINA (KAZ/4)
1:6, 7:5, 7:6 (5)