V Informativnem programu TV Slovenija je že takoj na začetku meseca dva gledalca zmotila prvoaprilska šala v Dnevniku o načrtovanju spomenika prvemu predsedniku Republike Slovenije Milanu Kučanu. Sredi meseca sta se gledalec in gledalka kritično odzvala na prispevka o obdukciji in drogah v oddaji Tednik, konec aprila pa so bili trije gledalci kritični do skopega poročanja o shodu upokojencev.

Verska oddaja Obzorja duha je z reportažo, v kateri je o vrednotah govoril tudi ruski predsednik Putin, sprožila odziva dveh gledalk. Varuhinja je o reportaži opravila presojo in ugotovila kršitev poklicnih meril.

Med šestimi odzivi na radijske vsebine sta v poročilu izpostavljena dva na izbor glasbe v jutranjem programu Vala 202 ter pritožba na poročanje Radia Koper s spominske slovesnosti na Nanosu, v katerem novinarka ni navedla slavnostnega govornika. Varuhinja v presoji ni ugotovila kršitve.

Trije gledalci so opozorili na izpad nedeljskega bogoslužja, 7. aprila. Dan prej so zaradi tehničnih težav izpadli podnapisi za gluhe in naglušne v oddaji Tednik, 25. aprila pa še v oddaji Dobro jutro.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi.