Foto: Organizator
Foto: Organizator

Dolgo časa ena najbolje varovanih in atraktivnih skrivnosti na svetu, misterioznost znamenitega legendarnega templja Šaolin, ki ga je znameniti National Geographic označil kot vrhunec mojstrstva obvladovanja svojega telesa, duha, uma, energije in borilnih veščin kung fuja, bo po šestih letih na ogled tudi slovenskemu občinstvu.

Predstava je primerna za vse, tako družine z otroki, kot tudi tiste, ki se navdušujejo nad zdravim načinom življenja, meditacijo, borilnimi veščinami, umom, duhovnostjo, taj čijem, či gongom in energijo, navajajo organizatorji.

Menihi bodo pokazali dih jemajoče vaje, ki izgledajo že skoraj nadnaravno – na primer razbijanje kamnitih plošč in železnih palic z glavo, lebdenje telesa na ostrih sulicah in žebljih, premikanje predmetov z lastno energijo, nastavljanje ostrih sulic na vrat, neverjetni met igle skozi stekleno ploščo ...

Obiskovalci bodo lahko v predstavi lahko tudi interaktivno sodelovali in skupaj z nastopajočimi izvajali nekatere vaje in z meditacijo dosegli notranji mir, še pravijo organizatorji.

Med predstavo se bo vrtel tudi kratek sinhronizirani dokumentarni film o življenju v samostanu.