Foto: BoBo
Foto: BoBo

Finančna uprava RS (Furs) spet opozarja na poskuse prevar z lažnimi elektronskimi sporočili. V sporočilu piše glede prispelih davčnih obveznic na osebni bančni račun. Sporočila so videti, kot da jih pošilja Furs, kar ne drži, saj ta zavezancev ne obvešča na tak način. Furs zato zavezance poziva k previdnosti. "Ne nasedajte in nikamor ne sporočajte ali vpisujte svojih podatkov," so zapisali.

Kot so dodali, je prevarantsko sporočilo mogoče prepoznati po uporabi tujega jezika in vodnem žigu logotipa, ki ga Furs v uradnih dopisih nikoli ne uporablja.

Prevarantska sporočila naj prejemniki, kot je praksa v takih primerih, izbrišejo, prav tako naj nikamor ne vpisujejo nobenih podatkov. Če je bila finančna transakcija že izvedena in je zavezanec oškodovan, naj to takoj prijavi policiji.

Svoje podatke glede stanja plačil in obveznosti do Fursa lahko vsak v vsakem trenutku preveri na portalu oz. v mobilni aplikaciji eDavki. Za morebitna vprašanja je na voljo klicni center, za fizične osebe na številki 08 200 1001, za pravne pa na številki 08 200 1003.