Sporočila za javnost
Tinkara Kovač. Foto: Jani Ugrin
Tinkara s spremljevalno evrovizijsko delegacijo v danski Kobenhavn potuje v torek, 29. aprila. Foto: Jani Ugirn
Nika Zorjan in Manca Špik. Foto: Jani Ugrin
Spremljevalnima vokalistkama, ki sta s Tinkaro Kovač nastopili na izboru EMA 2014, se bosta pridružila še Lea Sirk in Raay. Foto: Jani Ugirn
Tinkara Kovač. Foto: Jani Ugrin
Tinkara Kovač bo nastopila kot predzadnja v drugem predizboru, ki si ga lahko ob 21.00 spremljate na TVS 2, Valu 202, Radiu Maribor in RTV 4D. Foto: Jani Ugrin
Skozi vse tri evrovizijske večere bodo TV-občinstvo popeljali Nikolaj Koppel, Lise Rønne in Pilou Asbæk. Foto: Agnete Schlichtkrull (DR)
Skozi vse tri evrovizijske večere bodo TV-občinstvo popeljali Nikolaj Koppel, Lise Rønne in Pilou Asbæk. Foto: Agnete Schlichtkrull (DR)
Vse tri evrovizijske večere bo v televizijskih prenosih komentiral Andrej Hofer, ki je že zadnjih šest let komentiral evrovizijske prenose, in sicer iz Beograda, Moskve, Osla, Düsseldorfa, Bakuja in Malmöja. Foto: Stane Sršen
Vse tri evrovizijske večere bo v televizijskih prenosih komentiral Andrej Hofer, ki je že zadnjih šest let komentiral evrovizijske prenose, in sicer iz Beograda, Moskve, Osla, Düsseldorfa, Bakuja in Malmöja. Foto: Stane Sršen

Dodaj v

Tinkara Kovač prihodnji teden odhaja na Pesem Evrovizije 2014

Predevrovizijska predstavitev 37 tekmovalnih skladb 27. aprila in 4. maja zvečer na TVS 2
23. april 2014 ob 09:53
Ljubljana - RTV SLO

Naša evrovizijska predstavnica, Tinkara Kovač, se bo s spremljevalno evrovizijsko delegacijo v zgodnjih jutranjih urah v torek, 29. aprila, z Letališča Jožeta Pučnika odpravila v danski København, ki je gostitelj 59. Pesmi Evrovizije.

Predevrovizijska predstavitev 37 tekmovalnih skladb
Televizija Slovenija bo v dveh nedeljskih večerih predvajala dve oddaji s predstavitvami vseh skladb letošnjega izbora za najboljšo pesem Evrovizije. V nedeljo, 27. aprila, bo ob 22.10 na 2. programu TV Slovenija na sporedu prva oddaja, v kateri bodo predstavljene vse pesmi iz prvega predizbora. Teden dni kasneje, 4. maja, pa si boste ob 22.15 na 2. programu TV Slovenija lahko ogledali še videoposnetke vseh skladb iz drugega predizbora. V vsaki oddaji bodo predstavljene tudi po tri skladbe držav, ki so se umestile neposredno v veliki finale. Oddaji je pripravil Rok Kužel.

Trije evrovizijski večeri – 6., 8. in 10. maj
Pesem Evrovizije, največji evropski glasbeni dogodek leta, ki si ga je v letu 2013 v treh večerih ogledalo okoli 180 milijonov gledalcev po Evropi, v Avstraliji, Kazahstanu in na Kitajskem, bo letos med 6. in 10. majem v areni B&W Hallerna v danskem Københavnu. Skozi vse tri evrovizijske večere bodo TV-občinstvo popeljali Nikolaj Koppel, Lise Rønne in Pilou Asbæk. Nikolaj in Lise sta izkušena in priljubljena voditelja na danski televiziji, Pilou pa je trenutno najbolj prepoznaven danski igralec v danski politični dramski seriji Oblast (org. Borgen), ki se predvaja v več kot 70-ih državah po svetu, tudi na Televiziji Slovenija ob nedeljah zvečer.

Prenosi Pesmi Evrovizije 2014 na RTV Slovenija
V prvem predizboru, ki ga bomo v torek, 6. maja, ob 21. uri prenašali na 2. programu TV Slovenija in na RTV 4D, bo nastopilo 16 držav. Tinkara Kovač se bo s spremljevalnimi vokalisti, Manco Špik, Leo Sirk, Niko Zorjan in Raayem, predstavila v drugem predizboru v četrtek, 8. maja, in sicer kot predzadnja od skupaj 15 nastopajočih. Neposredni prenos bo ob 21. uri na 2. programu TV Slovenija, Valu 202, Radiu Maribor in na RTV 4D. Vseh 31 polfinalistov se bo borilo za nastop v velikem finalu, v katerega se bo vrstilo po deset najbolje ocenjenih skladb iz obeh predizborov. Poleg ˝velikih pet˝, Francije, Nemčije, Italije, Španije in Velike Britanije, se je v veliki finale kot država gostiteljica neposredno uvrstila tudi Danska. Veliki finalni izbor boste lahko spremljali v soboto, 10. maja, ob 21. uri na 1. programu TV Slovenija, Valu 202, Radiu Maribor, TV Maribor in na RTV 4D. Vse tri evrovizijske večere bo v televizijskih prenosih komentiral Andrej Hofer, ki je že zadnjih šest let komentiral evrovizijske prenose, in sicer iz Beograda, Moskve, Osla, Düsseldorfa, Bakuja in Malmöja.

Glasovanje tudi prek mobilne aplikacije
Zmagovalca izbora Pesem Evrovizije bodo določili glasovi gledalcev, oddani s telefonskim glasovanjem ali prek uradne mobilne aplikacije, in glasovi strokovne žirije v razmerju 50:50. Podrobnosti o sistemu glasovanju ter biografije in fotografije vseh udeležencev Pesmi Evrovizije 2014 so dostopne na uradni strani izbora Pesem Evrovizije.

Dodatne novice in informacije
Več novic o Pesmi Evrovizije 2014 lahko spremljate na našem podportalu Evrovizija 2014, na uradni Facebookovi strani ali na Twitterju. Uradni "hashtag" za spremljanje Evrovizije na Twitterju v Sloveniji je #evrovizija2014.

Prijavi napako

Sporočila za javnost pripravlja in objavlja Služba za komuniciranje RTV Slovenija. Dodatna vprašanja lahko posredujete na e-naslov pr@rtvslo.si.
Kazalo