Aktualno
link
Če je bil glavna tema februarskega Berlinala sveže izvoljeni ameriški predsednik Donald Trump, je rdečo nit letošnjega Cannesa krojil Netflix.
Film
link
Ogorčenje nad filmsko projekcijo samo za ženske
29
29. maj 2017 ob 15:45 V Združenih državah se dogaja huda kršitev človekovih pravic - tako se vsaj zdi, če sodimo po izlivih gneva na družbenih omrežjih.
Več novic ...
Oder
link
Kamišibajke ob 150-letnici prihoda Janeza Trdine v Novo mesto
29. maj 2017 ob 16:25 V Novem mestu bodo do sobote pripravili več brezplačnih predstav Trdinovih kamišibajk za otroke, mladino in odrasle po načelu japonskega minimalističnega gledališča kamišibaj.
Več novic ...
Razstave
link
Kopjenosci prekmurskega ustvarjanja na skupni razstavi
26. maj 2017 ob 14:52 V Galerijo Murska Sobota vabita razstavi del skupine DHLM in slik Dareta Birse. Dela skupine DHLM bodo kmalu stara pol stoletja, a so kljub temu še vedno živa in sveža.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Bilbi - Šibke točke
4
5. maj 2017 ob 08:48 Šibke točke naj bi postale Bilbine močnejše točke, njeni aduti.
Več novic ...
Glasba
link
Slovo rokerske legende Gregga Allmana
3
28. maj 2017 ob 09:05 Rokerski svet je ovit v črno - v 69. letu starosti se je poslovil frontman skupine The Allman Brothers Band, Greg Allman.
Več novic ...
Knjige
link
Dolenjski knjižni sejem: besede in knjige, znanje in razvoj
29. maj 2017 ob 13:35 Na 40. dolenjskem knjižnem sejmu bodo predstavili slovensko letno knjižno bero, priredili več pogovorov in srečanje najmlajših literatov.
Več novic ...
Drugo
link
MMC-jeva nagradna igra: Poslanstvo vojnega poročevalca od blizu
29. maj 2017 ob 14:14 "Biti vojni poročevalec ni le poklic. Poklic traja osem ur na dan, pet dni na teden, vmes je še 22 dni dopusta. Vojno poročevalstvo je nekaj več kot poklic. Traja 24 ur na dan, sedem dni v tednu, ...
Več novic ...
Beremo
link
Gašper Kralj: Rok trajanja
16. maj 2017 ob 11:54 Na slovenskem literarnem prizorišču ni veliko del, ki bi opisovala umiranje, vsaj ne na način, kot se tematiki posveča Rok trajanja.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Ob dveh desetletjih Centra in Galerije P74: kako si zamišljamo prihodnost okoljske humanistike
18. maj 2017 ob 08:10 Nova geološka doba, ki jo zaznamuje predvsem uničujoči vpliv človeka na planet, je splošno sprejeta.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Tracey Emin
29. maj 2017 ob 21:31 Poznam umetnike, ki iz dneva v dan ustvarjajo isto klinčevo delo. Naredijo ga, prodajo, naredijo, prodajo, naredijo še eno različico, jo prodajo. Kupijo večjo hišo, jo prodajo.
Več novic ...
Kazalo