Aktualno
link
Kriminalke so že dolgo priljubljen žanr; zakaj torej ne napisati izvirne slovenske serije, z izvirnimi slovenskimi liki, v našem, današnjem okolju in jo postaviti na oder?
Film
link
Orwellov 1984 kot aktualen simbol političnega upora
16
29. marec 2017 ob 16:16 V protest proti administraciji ameriškega predsednika Donalda Trumpa bodo v torek - "na mrzel, jasen dan, ko bodo ure odbile trinajst" - v več kot 180 ameriških kinematografih predvajali distopično ...
Več novic ...
Oder
link
Bujno življenje gledališču omogoča, da se upira prostoru in času
27. marec 2017 ob 10:29 "Gledališče nas varuje , nam daje zavetje ... Verjamem, da nas gledališče ljubi, kakor mi ljubimo njega," je v poslanici ob svetovnem dnevu gledališča zapisala Isabelle Huppert.
Več novic ...
Razstave
link
Iztek triletnega povezovanja med ideologijo, identiteto in socialistično umetnostjo
10
29. marec 2017 ob 08:14 " To so bili spomeniki, ki so zdaj popolnoma pozabljeni. Niso uničeni, niti drugod po nekdanji Jugoslaviji, ker so bili toliko odmaknjeni od naše realnosti, da niso bili škodljivi ali pomembni, "
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Lepotica in zver
7
27. marec 2017 ob 19:13 Lahko je razumeti, zakaj se je nova adaptacija Lepotice in zveri mogulom industrije zdela dobra ideja: končno imamo računalniško tehnologijo, ki bo govorečim uram in svečnikom vdahnila človeški ...
Več novic ...
Poslušamo
link
Hamo & Tribute 2 Love - 3p
28. februar 2017 ob 14:56 Bluzovska pripovednost ne zahteva odkrivanja novih estetskih tehnik. Tudi če se verzi, zapeti po bluzovsko, ponavljajo minuto ali več ali pa kar pol songa je še vedno vse lepo in prav.
Več novic ...
Glasba
link
DJ Hell: peklenski žigolo elektronske scene, pred katerim ni varen niti svet visoke mode
2
29. marec 2017 ob 08:08 " Sam sebe imenujem Hell, kot ustvarjalec pa uporabljam poimenovanje DJ Hell. Vendar bi v letu 2017 rad postal Helll, " razloži Helmut Geier, bolj znan kot DJ Hell ali zgolj Hell, ki se bo nemara ...
Več novic ...
Knjige
link
Knjiga portretov predsednika Busha je uspešnica
6
27. marec 2017 ob 20:45 Zbirke portretov, ki jo je v obliki knjige izdal nekdanji predsednik George W. Bush, ne more prehvaliti eden od vodilnih likovnih kritikov.
Več novic ...
Beremo
link
Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe
28. marec 2017 ob 10:01 So avtorji, ki stavijo na zgodbo, ne da bi se pri tem obremenjevali s tem, kako bo povedana. In so tisti, ki vse svoje adute stavijo na način.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Portreti sodobnikov: kulturniki v fotoobjektivu Uroša Abrama
15. marec 2017 ob 13:40 Uroš Abram je tisti fotograf, ki portrete kulturnikov v tedniku Mladina pospremi s fotografskimi portreti - portreti, ki presegajo format zgolj informativne upodobitve. Dokaz?
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Miriam Makeba
29. marec 2017 ob 21:56 "In zakaj se naša glasba imenuje 'glasba sveta' (world music)? Mislim, da so ljudje pravzaprav le vljudni in da bi ji sicer rekli 'glasba tretjega sveta'."
Več novic ...
Kazalo