Aktualno
link
Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšla knjiga avstrijskega psihiatra in ustanovitelja logoterapije Viktorja Frankla Preslišani krik po smislu.
Film
link
Upor šerp na Everestu za uvod v teden gorniškega filma
4
20. februar 2017 ob 09:49 Pred nekaj leti smo v medijih obširno poročali o prepiru med evropskimi plezalci in jeznimi šerpami, ki so protestirali zaradi slabih pogojev dela.
Več novic ...
Oder
link
Jubilejni Pašjon: Mlakar bo že stotič križal svojega Jezusa
1
18. februar 2017 ob 16:15 Obeta se že jubilejna 100. uprizoritev predstave Pašjona Iztoka Mlakarja v režiji Vita Tauferja – tako rekoč domača komedija, četudi je dogajanje postavljeno v davno Judejo.
Več novic ...
Razstave
link
Perkovi znani Slovenci se predstavijo še New Yorku
20. februar 2017 ob 13:21 V galeriji slovenske cerkve sv. Cirila v New Yorku je na ogled razstava slik Tomaža Perka Slovenija skozi čas, nastala ob 10. obletnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo.
Več novic ...
Gledamo
link
Antigona v SNG Drami: (post)revolucionarka v rdečem
5
13. februar 2017 ob 14:47 Antigona Eduarda Milerja v priredbi dramaturginje Žanine Mirčevske je sodobna upornica, ki izstopa iz grobne sivine, zazveni v težkih pankovskih akordih, stoji sama zase, globoko zasidrana v ...
Več novic ...
Poslušamo
link
Artbeaters: Life Compass On!
4
2. februar 2017 ob 17:22 Izberi življenje, izberi dober jazz, izberi Life Compass On! Kajti … ni ga čez dober jazz! Toda, kaj je to dober jazz?
Več novic ...
Glasba
link
Sviz: Nevzdržne razmere v SF-ju onemogočajo vrhunsko poustvarjanje
10
15. februar 2017 ob 17:32 Člani orkestra Slovenske filharmonije (SF) so sklenili, da bodo, če do konca meseca ne bo sklenjen pisni dogovor o razrešitvi krize v SF-ju, glasovali o ponovitvi stavke.
Več novic ...
Knjige
link
Pesnik in revolucionar Ernesto Cardenal: Ne bom zapustil Nikaragve
2
17. februar 2017 ob 19:36 Kljub napovedi, da bo zaradi političnega pregona zapustil svojo domovino Nikaragvo in odšel v izgnanstvo, se je eden največjih še živečih pesnikov, ki ustvarjajo v španskem jeziku, Ernesto Cardenal ...
Več novic ...
Drugo
link
Francoski princ Burbonski želi, da njegovi predniki ostanejo pokopani na Kostanjevici
47
19. februar 2017 ob 14:39 Francoski princ Ludvik Alfonz Burbonski je obiskal grobnico Burbonov v frančiškanskem samostanu na Kostanjevici, kjer je pokopan zadnji francoski kralj Karel X. I zrazil je željo, da njegovi ...
Več novic ...
Beremo
link
Marij Čuk: Molk koloradskih hroščev
14. februar 2017 ob 10:54 Roman Marija Čuka Molk koloradskih hroščev je pripoved o slovenski manjšini in njenem položaju v Italiji.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Prostor, vržen iz tira – 50 let ustvarjanja Sreča Dragana
23. december 2016 ob 09:58 Ob 50-letnici medijskega ustvarjanja Sreča Dragana se po njegovem delu ozirajo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Roger Waters
19. februar 2017 ob 20:14 "Glasba je legitimno mesto za izražanje protesta, glasbeniki imajo pravico in dolžnost, da spregovorijo."
Več novic ...
Kazalo