Aktualno
link
Ženske v romanih večinoma "čutijo", medtem ko moški "razumejo", ženske se "smejijo" in "hihitajo", medtem ko se moški "režijo" in "krohotajo", je pokazala analiza več kot 100.000 leposlovnih del v ...
Film
link
Teden dni, ko bodo ljubitelji gora na svoj račun prišli tudi "na ravnem"
19. februar 2018 ob 15:03 Po koncu zimskih olimpijskih iger se bo posebna olimpijada doživetij in dosežkov začela na 12. festivalu gorniškega filma, ki bo svet gora, narave in pustolovščin znova prinesel na velika platna.
Več novic ...
Oder
link
Je v svetu množične manipulacije predstava resničnejša od resničnosti?
2
16. februar 2018 ob 09:01 " Besedilo zelo spretno preigrava prizore iz vsakdanjega življenja, v katerih se lahko zelo hitro prepoznamo, in gledališko delavnico ter reaktualizira večno temo razmerja med iluzijo in realnostjo ...
Več novic ...
Razstave
link
Rafaelova mojstrovina Madonna Esterhazy na ogled v rimski palači Barberini
1
19. februar 2018 ob 17:14 V Rimu so v galeriji palače Barberini na ogled postavili Rafaelovo sliko Madonna Esterhazy, ki velja za eno najbolj cenjenih umetniških na Madžarskem. Razstava bo odprta do 8. aprila.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Zadnji ledeni lovci
4
17. februar 2018 ob 11:27 Zadnji ledeni lovci so filmski testament nadarjenega fotografa in dokumentarista, veliko prezgodaj umrlega Jureta Breceljnika.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: King Krule - The Ooz
2
11. februar 2018 ob 12:15 Pisalo se je leto 2010, ko je javnost dobila v posluh skladbo Out Getting Ribs , ki jo je podpisoval ustvarjalec z imenom Zoo Kid.
Več novic ...
Glasba
link
Od Bravničarjeve antologije do življenjske zgodbe Marije Bitenc Samec
16. februar 2018 ob 18:37 Pod okriljem Založbe ZKP RTV Slovenija je lani izšlo osem glasbenih projektov širokega glasbenega razpona - od otroške glasbe do simfonične in džeza.
Več novic ...
Knjige
link
Kdo podpisuje najboljše delo iz bogate bookerjeve zakladnice?
18. februar 2018 ob 11:56 Pol stoletja podeljevanja nagrade booker je prineslo 51 lavreatov, ki se s svojimi deli zdaj potegujejo še za zlatega bookerja.
Več novic ...
Beremo
link
Emily Dickinson: Ta svet ni konec, pesmi in pisma
2
18. februar 2018 ob 10:41 Knjigo Ta svet ni konec sestavljajo tri medsebojno ujemajoče se enote; sosledju sto štirih pesmi Emily Dickinson sledijo njena izbrana pisma, kot jih je leta 1891 v kritičnem prepisu zajel njihov ...
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Meštrovićeva erotika in golo telo v "vseh svojih resničnostih"
4
13. februar 2018 ob 15:58 V Cankarjevem domu (CD) odpirajo razstavo, posvečeno telesnosti in erotiki velikega hrvaškega kiparja Ivana Meštrovića, ki ga je že med študijem na Dunaju slavni Auguste Rodin razglasil za "kiparski ...
Več novic ...
Izbor

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Carl Gustav Jung
19. februar 2018 ob 21:55 Vsaka oblika zasvojenosti je slaba, ne glede na to ali je opojna substanca alkohol, morfij ali pa idealizem.
Več novic ...
Kazalo