Vreme
SOBOTA
19
33
NEDELJA
19
30
PONEDELJEK
19
26
TOREK
17
28
SREDA
18
29
Napoved za Slovenijo
Danes bo povečini sončno vreme s kakšno vročinsko nevihto. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 34 stopinj Celzija. Jutri bo sprva precej jasno, čez dan pa se bo postopno pooblačilo. Pojavljati se bodo začele plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v vzhodni in severni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, v alpskih dolinah okoli 12, najvišje dnevne od 27 do 33 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V ponedeljek bo spremenljivo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. V torek bo večinoma sončno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše popoldne.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo v krajih južno od nas prevladovalo sončno vreme, verjetnost za nevihte bo majhna. Drugod bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi plohami in nevihtami. Jutri bo zjutraj precej jasno, čez dan pa se bo postopno pooblačilo najprej v krajih zahodno od nas, nato tudi drugod. Pojavljale se bodo plohe in nevihte.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope še vztraja območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa se zadržuje plitvo ciklonsko območje. V višinah z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje postopno bolj vlažen zrak. Jutri Nad Sredozemljem se zadržuje plitvo ciklonsko območje, nad preostalim delom Evrope pa šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah z južnimi vetrovi doteka nad naše kraje bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V prvi polovici dneva bo vremenski vpliv večinoma ugoden. Po nižinah bodo popoldne toplotne razmere obremenilne, takrat se izogibajte večjim naporom na soncu, uživajte lahko hrano in dovolj tekočine. Prostore zračite ponoči in zjutraj. V drugi polovici dneva bodo pri bolj občutljivih možne manjše vremensko pogojene težave. Priporočamo večjo previdnost. UV indeks bo ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 9 in v gorah do 10,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah bo obremenitev zraka s cvetnim prahom trav nizka, več cvetnega prahu lahko pričakujemo višje v hribih. Sezona pojavljanja cvetnega prahu pravega kostanja se zaključuje, koncentracija bo nizka. V zraku bo še srednje visoka do visoka koncentracija nizko alergenih kopriv, nizka koncentracija trpotca in posamezna zrna kislice in metlikovk. Še vedno cvetijo posamezni grmi ligustra (kalina), ki je priljubljen okrasni grm za žive meje, ima oljki sorodne alergene. V bližini grma je lahko koncentracija cvetnega prahu povečana, močan vonj lahko deluje dražeče. V zraku bodo prva zrna cvetnega prahu pelina. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom trav nizka, koncentracija krišine in koprive bo nizka do srednje visoka. V zraku bo prisoten tudi cvetni prah pravega kostanja, trpotca, ligustra in metlikovk. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih spor gliv v zraku (kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Penicillium, Aspergillus).
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Poletne temperature znova na vidiku
4
17. julij 2016 ob 17:19 Po precejšnji ohladitvi, ki smo jo doživeli v zadnjih dneh, se vrača poletno vreme s temperaturami okoli 30 stopinj Celzija, so sporočili z Agencije RS za okolje.
Več novic ...
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Debeli Rtič 27 °C
Koper 27 °C
Piran 27 °C
Tržaški zaliv 27 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 26 °C
Dubrovnik 24 °C
Hvar 24 °C
Komiža 24 °C
Krk 25 °C
Malinska 25 °C
Mljet 19 °C
Opatija 24 °C
Pulj 26 °C
Rab 25 °C
Split 23 °C
Šibenik 23 °C
Zadar 25 °C

Jezera
  Temperatura:
Bohinj 22 °C
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:34 20:42
Maribor 05:28 20:39
Koper 05:39 20:43
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 22:39 09:26
Maribor 22:35 09:20
Koper 22:42 09:29
Kazalo