Vreme
PONEDELJEK
12
16
TOREK
11
16
SREDA
13
19
ČETRTEK
11
19
PETEK
10
20
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo pretežno oblačno, padavine bodo slabele. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem do 21 stopinj Celzija. Jutri bo v notranjosti Slovenije oblačno, predvsem v vzhodnih in osrednjih krajih se bodo občasno pojavljale rahle padavine. Na Primorskem bo deloma sončno, pihala bo šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, ob morju in v Vipavski dolini do 15, najvišje dnevne od 13 do 17, na Primorskem do 22 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V sredo bo pretežno oblačno, občasno se bodo pojavljale rahle krajevne padavine. Več sončnega vremena bo na Primorskem, kjer bo še pihala šibka burja. V četrtek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno in suho. Od 29. septembra do 4. oktobra 2017 V petek in soboto bo prehodno nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka, nato pa bo na vreme pri nas vplivala obsežna višinska dolina nad zahodno Evropo. V petek in soboto kaže na deloma sončno vreme, od nedelje dalje pa se verjetnost za padavine spet povečala.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem, ki bo do večera ponehal. Ob Jadranu bo pihala šibka burja. Jutri bo pretežno oblačno, predvsem v krajih jugovzhodno od nas bo občasno rahlo deževalo. Ob Jadranu bo delno jasno, pihala bo šibka burja.
Vremenska slika
Nad osrednjim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Z vzhodnikom v spodnjih zračnih plasteh k nam priteka vlažen zrak. Jutri Nad osrednjim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Z vzhodnikom v spodnjih zračnih plasteh k nam priteka vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni, spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 4,5 in v gorah 5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah so posamezne rastline ambrozije še vedno v polnem cvetenju, vendar bo obremenitev zraka nizka. V SV Sloveniji in Krški kotlini pa pričakujemo nizko do srednje visoko obremenitev.Čeprav se sezona cvetnega prahu ambrozije običajno zaključuje v oktobru, v tej sezoni ne pričakujemo večjih povečanj obremenitve. Sezona pojavljanja alergenega cvetnega prahu drugih vrst rastlin je zaključena. V zraku bodo prisotna posamezna zrna cvetnega prahu koprivovk, metlikovk, trpotca, trav in v Primorju tudi pelina in krišine. Spore plesni bodo še prisotne v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Na vzhodu države težave zaradi deževja, a se razmere umirjajo
9
19. september 2017 ob 16:17 Zaradi obilnih padavin imajo v Pomurju težave predvsem zaradi namočenih tal in neočiščenih obcestnih jarkov, zalilo je nekaj hiš in poplavilo ceste, vendar večjih težav za zdaj ne pričakujejo.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:53 18:53
Maribor 06:48 18:48
Koper 06:56 18:56
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 12:01 21:57
Maribor 11:58 21:52
Koper 12:03 22:02
Kazalo