Vreme
SREDA
8
20
ČETRTEK
6
18
PETEK
9
18
SOBOTA
12
18
NEDELJA
10
18
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, ob morju okoli 11 °C. V sredo bo sončno, na severu in severovzhodu občasno pretežno oblačno. Predvsem v Prekmurju bo lahko popoldne ali zvečer padla kakšna kaplja dežja. Čez dan se bo krepil severovzhodni do severozahodni veter, ki bo močnejši zlasti v višjih legah severovzhodne in severne Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 °C.
Obeti za Slovenijo
V četrtek dopoldne se bo pooblačilo v severnem delu Primorske, ponekod v Posočju bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo sončno, le zjutraj in deloma dopoldne na severovzhodu še pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodnik. V petek bo v vzhodni polovici države sončno, jutro bo ponekod megleno. Drugod bo pretežno oblačno. Na zahodu bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V soboto bo v Prekmurju in deloma na Štajerskem še nekaj sonca. Drugod bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji. Od 27. oktobra do 1. novembra 2018 Nad zahodnim Sredozemljem ter nad območjem Alp in srednje Evrope bo območje nizkega zračnega tlaka z južnim in jugozahodnim vetrom, s katerim bo k nam pritekal topel in vlažen zrak. Vremenska fronta se bo do ponedeljka zadrževala zahodneje od nas, s ponedeljka na torek pa nas bo prešla. Za njo se bo nad jugovzhodno in vzhodno Evropo zgradilo območje visokega zračnega tlaka, prehodno se bo nekoliko ohladilo. Od sobote do torka bo prevladovalo oblačno vreme s pogostim dežjem, ki ga bo največ na severozahodu države. Sprva bo razmeroma toplo, predvidoma od torka naprej pa nekoliko hladneje. V sredo in četrtek bodo padavine manj verjetne.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V sredo bo v krajih severno in vzhodno od nas spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo ponekod deževalo. Pihal bo zmeren, v gorah pa močan severni veter. Drugod bo sončno in razmeroma toplo.
Vremenska slika
Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad severozahodnim Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. Nova vremenska motnja se pomika čez Baltik in severne dele srednje Evrope proti jugovzhodu. S severozahodnim vetrom priteka k nam toplejši in bolj suh zrak. V sredo Nad zahodno Evropo in Alpami je območje visokega zračnega tlaka, nad vzhodno Evropo pa se zadržuje ciklon. Hladna fronta se od severa pomika nad Balkan in bo oplazila tudi naše kraje. Od severa doteka k nam prehodno spet nekoliko hladnejši zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V torek bo vremenski vpliv večji del dneva ugoden. Spanje v noči na sredo bo moteno. V sredo bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 3. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona pojavljanja cvetnega prahu ambrozije je v večjem delu Slovenije zaključena. V severovzhodni Sloveniji bo obremenitev z ambrozijo nizka. Sezona cvetnega prahu drugih alergenih vrst rastlin je zaključena. Obremenitev zraka s sporami plesni bo srednje visoka do občasno visoka, v Primorju nizka. Nekatere vrste lahko povzročajo alergije.

Vir: ARSO
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 18.0 °C
Tržaški zaliv 18.9 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 17.4 °C
Dubrovnik 20.4 °C
Hvar 20.0 °C
Komiža 20.0 °C
Krk 18.0 °C
Malinska 18.0 °C
Pulj 19.0 °C
Rab 18.0 °C
Split 20.0 °C
Šibenik 20.0 °C
Zadar 19.1 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 15.4 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 13.1 °C
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Portugalsko dosegla tropska nevihta. Lažje ranjenih 27 ljudi.
12
14. oktober 2018 ob 14:56 Portugalsko je ponoči dosegla tropska nevihta Leslie s sunki vetra do 180 kilometrov na uro. Po besedah vodje civilne zaščite Luisa Bela Coste je 27 ljudi dobilo lažje poškodbe.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:31 18:00
Maribor 07:27 17:54
Koper 07:34 18:04
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 18:23 06:50
Maribor 18:18 06:45
Koper 18:27 06:53
Kazalo