Vreme
SOBOTA
-11
0
NEDELJA
-10
-2
PONEDELJEK
-11
-2
TOREK
-8
0
SREDA
-7
2
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo jasno, le v Beli Krajini in ponekod na Kočevskem bo pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -16 do -7, na Primorskem od -6 do 0 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno jasno, dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo lahko predvsem v jugovzhodni Sloveniji ter v Prekmurju zadržala tudi večino dneva. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo v noči na ponedeljek ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 0, ponekod v višje ležečih krajih malo nad 0, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V ponedeljek bo delno jasno, predvsem na jugozahodu pa bo zmerno, občasno pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo ponekod lahko zadržala večino dneva. Po nižinah bo mrzlo, v višjih legah pa topleje. V torek bo precej jasno z nekaj megle ali nizke oblačnosti po nižinah. Na Primorskem bo spet zapihala šibka burja. V višjih legah se bo ohladilo. V sredo bo na Primorskem precej jasno z burjo. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Od 25. do 30. januarja 2017 Od srede do petka bo nad Evropo obsežno območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje bo v četrtek začel v višinah dotekati toplejši zrak. V soboto bo anticiklon oslabel, nad severozahodno in severno Evropo pa bo nastal obsežen ciklon. V nedeljo in ponedeljek bodo naši kraji na njegovem južnem robu. V višinah bomo prišli pod vpliv zahodnih vetrov, k nam bo dotekal bolj vlažen zrak iznad Atlantika. Od srede do sobote se bo nadaljevalo suho vreme z dokaj zimskimi temperaturami. Po nižinah bo od četrtka dalje spet verjetnejša megla. Od nedelje ali ponedeljka dalje se bo nekoliko povečala možnost za manjše padavine na zahodu Slovenije.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri bo precej jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost, ki se bo ponekod lahko zadržala večino dneva. V Kvarnerju in v južni Istri bo pihala večinoma šibka burja.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa se zadržuje ciklon z vremensko fronto. V višinah priteka k nam od vzhoda postopno toplejši zrak. Jutri Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa ciklon z vremensko fronto. Nad naše kraje doteka od jugovzhoda v nižjih zračnih plasteh bolj vlažen, v višinah pa toplejši zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo ugoden, v krajih s sončnim vremenom tudi spodbuden. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Napovedi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo začeli objavljati, ko bodo s cvetenjem začele leska, jelša in v Primorju tudi cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Zaradi burje, ki biča tudi do 160 km/h, zaprte ceste
32
17. januar 2017 ob 22:33 Burja na Primorskem je silovita, za promet je zato zaprt del hitre ceste in avtoceste, poročajo tudi o odkritih strehah in izpadih elektrike.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:35 16:51
Maribor 07:31 16:45
Koper 07:36 16:56
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 01:36 12:13
Maribor 01:32 12:08
Koper 01:38 12:18
Kazalo