Vreme
ČETRTEK
12
21
PETEK
9
24
SOBOTA
11
25
NEDELJA
11
26
PONEDELJEK
12
28
Napoved za Slovenijo
Ponoči se bo jasnilo in jutro bo precej jasno, nekaj več oblačnosti je lahko v severovzhodni Sloveniji. Temperature bodo med 6 in 12 stopinj Celzija. Jutri bo povečini sončno, predvsem na vzhodu bo občasno nekaj več oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V soboto, nedeljo in ponedeljek bo sončno in postopno še nekoliko topleje. Od 29. maja do 3. junija 2017 Do torka bo nad našimi kraji vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Od srede naprej bodo atlantske frontalne motnje s svojim obrobjem spet nekoliko vplivale na vreme pri nas. V ponedeljek in torek bo sončno, najvišje dnevne temperature se bodo približale 30 stopinjam C. V torek zvečer bodo v gorskem svetu možne prve vročinske nevihte. Od srede do sobote bo ob dopoldnevih dokaj sončno, popoldne pa bo nekoliko povečana možnost krajevnih vročinskih neviht. Temperature bodo večinoma med 25 in 30 stopinj Celzija.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči se bo povečini razjasnilo, nekaj več oblačnosti bo lahko v krajih vzhodno od nas. V Kvarnerju bo pihala šibka burja. Jutri bo povečini sončno, v krajih vzhodno od nas občasno zmerno oblačno.
Vremenska slika
Po prehodu hladne fronte se nad srednjo Evropo in Alpami krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje doteka od severa prehodno nekoliko hladnejši zrak. Jutri Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od severa priteka k nam v višinah postopno nekoliko toplejši in bolj suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V četrtek bodo pri občutljivih ljudeh okrepljeni nekateri bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 8 in v gorah 9. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo srednje visoka do visoka, ob nepokošenih travnikih so obremenitve višje od izmerjenih. Prisoten bo nizko alergeni cvetni prah trpotca in kislice. V večjih količinah bo v zraku cvetni prah iglavcev (bor in smreka), ki je za alergije manjšega pomena, pojavljal se bo tudi cvetni prah bezga in kaline (ligustra). V Primorju sta v zraku glavna alergena cvetni prah trav in oljke, cveti tudi kalina (liguster) z alergeni sorodnimi oljki. Na našem merilnem mestu je obremenitev s cvetnim prahom krišine nizka, lokalno so lahko obremenitve višje. Prisoten bo še cvetni prah trpotca, kislice, trte, bezga in iglavcev. Cvetijo lipe, vendar je v zraku malo cvetnega prahu. V lepem in suhem vremenu se občasno poviša količina alergenih spor plesni, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Penicillium, Aspergillus. Velik vpliv na povišanje obremenitve imajo košnja, žetev in druga podobna opravila. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo velike količine spor drugih vrst plesni. DOBRO JE VEDETI: - Cvetijo nekatera žita, uvrščamo jih v družino trav. Najbolj alergena vrta je rž. - Veter prenaša naokrog plodove topola, ki spominjajo na kosme vate in ne povzročajo alergije. - Kalina (liguster) je žužkocveten grm, v stik s cvetnim prahom pridemo v neposredni bližini rastline. Alergeni so sorodni alergenom oljke, lahko prihaja do navzkrižnih reakcij.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Foto, video: Reke se po poplavah postopoma umirjajo. Na nekaterih cestah še zapore.
36
28. april 2017 ob 22:45 Obilne padavine so povzročile številne nevšečnosti po vsej državi, saj so nekateri vodotoki prestopili bregove in zalili kleti ter ceste, ki ponekod ostajajo zaprte.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:18 20:39
Maribor 05:12 20:36
Koper 05:23 20:40
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:24 20:07
Maribor 05:18 20:03
Koper 05:29 20:09
Kazalo