Vreme
TOREK
-2
6
SREDA
-3
5
ČETRTEK
-1
1
PETEK
-1
0
SOBOTA
-2
1
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v Prekmurju bo še pihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do okoli 10 °C. V sredobo na Primorskem pretežno jasno, drugod delno jasno, občasno ponekod tudi pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem do okoli 10 °C.
Obeti za Slovenijo
V noči na četrtek se bo pooblačilo. V četrtek in petek bo oblačno, občasno bo ponekod rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka, v petek občasno zmerna burja. Od 15. do 20. decembra 2018 Nad severozahodno Evropo in bližnjim Atlantikom bo obsežno ciklonsko območje, nad severovzhodno Evropo pa obsežen anticiklon. Občasno lahko nastane ciklonsko območje tudi v severnem Sredozemlju. V soboto bo na zahodu že brez padavin, drugod bo sneženje čez dan ponehalo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V nedeljo bo precej jasno, zjutraj bo mrzlo. Burja bo oslabela. Od ponedeljka do četrtka bo prevladovalo oblačno vreme. Verjetnost za padavine bo največja v začetku tedna in potem v četrtek. Nekoliko topleje bo, ob morebitnih padavinah bo verjetno po nižinah deževalo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes in jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več predvsem v krajih vzhodno in severno od nas.
Vremenska slika
Nad zahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi nad Alpe. V višinah priteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi hladnejši in občasno bolj vlažen zrak. V sredoNad severno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa nastaja ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi hladen in občasno bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z aktualnimi napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Na Gorenjskem po nižinah 15, po vrhovih 20 centimetrov snega
49
20. november 2018 ob 14:18 V hribovitih krajih je ponoči zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega do pet centimetrov.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:34 16:16
Maribor 07:31 16:10
Koper 07:35 16:21
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 10:40 20:05
Maribor 10:37 19:59
Koper 10:41 20:10
Kazalo