Vreme
ČETRTEK
14
28
PETEK
13
28
SOBOTA
14
29
NEDELJA
14
30
PONEDELJEK
15
30
Napoved za Slovenijo
Ponoči se bo povsod zjasnilo, zjutraj bo jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 stopinj. Jutri bo pretežno jasno, predvsem v jugovzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V petek in soboto bo pretežno jasno. Predvsem v Vipavski dolini in na Krasu bo še pihala šibka burja, ki bo v soboto oslabela. Sončno vreme bo tudi v nedeljo. Od 28. avgusta do 2. septembra 2016 Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo bo v ponedeljek oslabelo. Vremenska fronta bo v torek oplazila naše kraje. V sredo se bo nad zahodno in srednjo Evropo zgradilo območje visokega zračnega tlaka, od zahoda bo dotekal k nam znova toplejši in precej suh zrak. V nedeljo in ponedeljek bo precej jasno in poletno toplo. V torek bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo padavine, deloma nevihte. V sredo se bo zjasnilo. V četrtek in petek bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri bo pretežno jasno, le v krajih vzhodno od nas občasno zmerno oblačno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, pod Velebitom zmerna burja.
Vremenska slika
Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka nad naše kraje topel in v spodnjih plasteh ozračja občasno bolj vlažen zrak. Jutri Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka k nam razmeroma topel in suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Splošni vremenski vpliv bo ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. UV indeks bo ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah med 7 in 8 in v gorah do 9. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah poteka glavna sezona pojavljanja cvetnega prahu pelina, obremenitve so pri tleh do štirikrat višje kot na standardnih merilnih mestih. V predelih z več ambrozije (SV Slovenija, Brežiška kotlina) se je začela sezona pojavljanja cvetnega prahu, obremenive zraka bodo srednje visoke do visoke. V ostalih predelih Slovenije bo obremenitev zraka z ambrozijo zelo nizka in se bo postopoma večala. Zdravstvene težave se lahko pojavijo pri posameznikih, preobčutljivih za pelin, ambrozijo in druge košarnice. V zraku bodo še večje količine nizko alergenih kopriv in konopljevk. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trpotca, trav in metlikovk bo zelo nizka. V Primorju bo nizka obremenitev zraka s cvetnim prahom pelina, trpotca in koprivovk (kopriva in krišina). V zraku bodo posamezna zrna trav, ambrozije in metlikovk. Obremenitev zraka s sporami gliv je visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih spor gliv (kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Penicillium, Aspergillus). Obremenitve zraka so na področjih, kjer poteka žetev ali košnja, zelo visoke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Veter, močni nalivi in strele povzročali težave, prihajajo toplejši dnevi
22. avgust 2016 ob 10:43 Prehod vremenske fronte je v nedeljo povzročil kar nekaj nevšečnosti - voda je zalivala kleti v Celju, Ljubljani in Trbovljah, močan veter je podiral drevesa.
Več novic ...
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Debeli Rtič 23 °C
Koper 23 °C
Piran 24 °C
Tržaški zaliv 24 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 22 °C
Dubrovnik 23 °C
Hvar 23 °C
Komiža 23 °C
Krk 22 °C
Malinska 23 °C
Mljet 19 °C
Opatija 29 °C
Pulj 24 °C
Rab 21 °C
Split 22 °C
Šibenik 18 °C
Zadar 23 °C

Jezera
  Temperatura:
Bohinj 20 °C
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:14 19:52
Maribor 06:09 19:48
Koper 06:18 19:54
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 00:20 14:21
Maribor 00:14 14:18
Koper 00:24 14:23
Kazalo