Vreme
ČETRTEK
8
13
PETEK
8
9
SOBOTA
1
7
NEDELJA
-4
8
PONEDELJEK
-3
12
Napoved za Slovenijo
Danes bo pretežno oblačno, ponekod tudi megleno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. V vzhodni Sloveniji bo še delno jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, v vzhodni Sloveniji do 16 stopinj Celzija. Jutri bo oblačno, ponekod na Primorskem tudi megleno. Sprva bo deževalo predvsem v zahodni in severni Sloveniji. Dopoldne bo še pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Čez dan se bo dež okrepil in razširil nad vso državo. Popoldne se bo veter obračal na severovzhodno smer, od vzhoda se bo začelo hladiti. Zvečer bo na Primorskem zapihala zmerna burja, ki se bo v noči na soboto še krepila. Meja sneženja se bo v noči na soboto spuščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 11, najvišje dnevne od 4 do 13 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
Do sobotnega jutra bodo padavine ponehale. V soboto čez dan se bo postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Burja bo ponehala. Od 27. februarja do 4. marca 2017 V ponedeljek bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, od torka dalje pa pod vplivom ciklonskega območja. V ponedeljek popoldne se bo veter nad nami znova obrnil na jugozahodno smer, vremenska fronta bo sredi tedna dosegla zahodne Alpe. Od četrtka do konca drugega tedna pa bo predvidoma nastalo območje visokega zračnega tlaka. V ponedeljek bo sončno, nato se bo od zahoda postopno pooblačilo, najnižje jutranje temperature bodo večinoma pod lediščem. V torek in sredo bo deževno, več padavin bo na zahodu. Od četrtka do sobote bo večinoma jasno vreme z meglo po nižinah v dopoldanskem času.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno in južno od nas večinoma oblačno, drugod pa deloma jasno. Predvsem v Kvarnerju, popoldne pa tudi v sosednjih pokrajinah Italije, bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, v Kvarnerju okrepljen jugo. Jutri bo oblačno, čez dan bodo padavine zajele vse sosednje pokrajine. Dopoldne bo pihal jugozahodni veter, popoldne ali zvečer pa bo zapihal severovzhodnik, v Kvarnerju burja.
Vremenska slika
Nad severno polovico Evrope je ciklonsko območje. Vremenske fronte se severno od Alp pomikajo proti vzhodu. Nad naše kraje z jugozahodnim vetrom priteka vlažen in topel zrak. Jutri Nad severnim Sredozemljem je nastalo ciklonsko območje s frontalnim valom, ki bo zvečer prešel naše kraje. Za njim bo s severovzhodnim vetrom k nam dotekal precej hladnejši in postopno bolj suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenska obremenitev se bo krepila, z vremenom povezane težave bodo pogoste, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje občutljivih ljudi bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže vrednost 2,5 in v gorah 3. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah celinske Slovenije se s toplim vremenom povečuje količina cvetnega prahu leske in jelše, obremenitev bo srednje visoka. V severovzhodni Sloveniji bodo obremenitve nekoliko nižje. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom leske in jelše srednje visoka, obremenitev s cvetnim prahom cipresovk bo srednje visoka do občasno visoka. V zraku bo tudi manjša količina cvetnega prahu jesena. Pojavljajo se še posamezna zrna cvetnega prahu bresta in topola, ki je za alergije manjšega pomena. Ob padavinah s bo obremenitev zraka s cvetnim prahom prehodno znižala.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Vremenoslovci opozarjajo na burjo in narasle vode
3
6. februar 2017 ob 20:53 Burja na Primorskem, ki bo sredi dneva še zmerna, se bo popoldne in zvečer krepila, opozarjajo vremenoslovci in dodajajo, da bodo sunki vetra dosegali hitrost do 120 kilometrov na uro.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:50 17:40
Maribor 06:46 17:34
Koper 06:52 17:44
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 04:46 14:28
Maribor 04:43 14:22
Koper 04:48 14:33
Kazalo