Vreme
ČETRTEK
8
19
PETEK
5
22
SOBOTA
7
19
NEDELJA
5
8
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo sprva pretežno oblačno, proti jutru pa se bo na vzhodu delno zjasnilo. Jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V zahodnih in ponekod v osrednjih krajih se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne od 13 do 19, v vzhodnih krajih do 23 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V petek in soboto bo prevladovalo sončno vreme z nekaj koprenaste oblačnosti. V petek bo dokaj toplo, v soboto pa na vzhodu že nekoliko hladneje. V nedeljo kaže na pooblačitev, padavine in ohladitev. Od 26. do 31. marca 2017 V noči na nedeljo bo nad severnim Balkanom in severnim Sredozemljem nastal ciklon. Ob prehodu hladne fronte se bo ohladilo. V ponedeljek in torek bo k nam spet dotekal nekoliko toplejši zrak. V sredo se bo nad Alpami in srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo v četrtek razširilo še nad jugovzhodno Evropo. Od severa bo s srede na četrtek Balkan preplavil nekoliko hladnejši zrak. V nedeljo bo zelo verjetno oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spustila do okoli 500 m nadmorske višine. Ohladilo se bo. V ponedeljek bodo občasne manjše padavine v zahodnih krajih. Od torka dalje kaže na večinoma suho vreme. V torek in sredo bodo najvišje dnevne temperature okoli 15 stopinj, nato bo spet nekoliko hladneje.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v hribovitih krajih severne Italije in na območju Gorskega Kotarja in Kvarnerja bodo občasno rahle krajevne padavine, deloma plohe.
Vremenska slika
Naši kraji so na obrobju ciklonskega območja s središčem nad Biskajskim zalivom. Od jugozahoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak. Jutri Nad zahodno Evropo je ciklon z vremensko fronto, naši kraji so na vzhodnem robu tega ciklona. Od jugozahoda doteka k nam topel in nekoliko manj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Veliko ljudi bo imelo vremensko pogojene težave, ki se bodo kazale predvsem kot slabo počutje, nemir, potrtost, razdražljivost in utrujenost. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže vrednost 4 in v gorah 5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah so se v zraku pojavila prva zrna cvetnega prahu breze in sorodnega gabra, v prihodnjih toplih dneh pričakujemo porast obremenitve zraka. Obremenitev zraka s cvetnim prahom jesena bo srednje visoka do visoka. V nižinah se je sezona leske in jelše iztekla, v zraku so prisotna posamezna zrna. Cvetijo topoli in sorodne vrbe, ki imajo manjši alergološki pomen. V zraku je še cvetni prah javorja, bresta in cipresovk/tisovk prevladuje nizko alergeni cvetni prah tis. V Primorju je glavni alergen še vedno cvetni prah cipres, obremenitev bo srednje visoka. Pomemben alergen predstavlja tudi jesen, vendar so obremenitve nizke. V Primorju je breza redko drevo, zato je cvetnega prahu lokalnega izvora zelo malo. V zraku so poleg breze prva zrna sorodnega gabra. Prisoten je tudi cvetni prah topola, vrbe in bresta. DOBRO JE VEDETI: Letošnja sezona jesena bo povprečna. Cvetni prah jesena lahko povzroča težave tudi posameznikom, preobčutljivim na oljko.Pri nekaterih preobčutljivih posameznikih na cvetni prah breze lahko nastopijo navzkrižne reakcije z nekaterimi vrstami surovega sadja in zelenjave (lešniki, mandlji, jabolko, hruška, sliva, češnje, breskev, nektarina, marelica, kivi, paradižnik, zelena, korenček, krompirjevi olupki, paprika, soja) in z alergeni cvetnega prahu jelše, leske, gabra, hrasta, bukve in pravega kostanja (red Fagales).
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Močni sunki vetra ponekod podirali drevesa in odkrivali strehe
1
11. marec 2017 ob 10:19 Močan veter je včeraj in ponoči marsikje po državi povzročal težave - podrl je več dreves in odkrival strehe. Popoldne bo vendarle postopno ponehal.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:57 18:18
Maribor 05:52 18:14
Koper 06:00 18:21
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 03:21 13:11
Maribor 03:18 13:05
Koper 03:23 13:16
Kazalo