Vreme
TOREK
4
14
SREDA
2
15
ČETRTEK
3
21
PETEK
5
22
SOBOTA
9
17
Napoved za Slovenijo
Danes bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo večinoma šibka burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v vzhodnih krajih. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem do 20 °C. Jutri bo pretežno jasno. Šibka burja bo popoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju in v krajih z burjo na Primorskem od 4 do 11, najvišje dnevne od 13 do 17, ob morju in na Goriškem do okoli 19 °C.
Obeti za Slovenijo
V četrtek in petek bo pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah in dolinah megla. Topleje bo. Od 28. septembra do 3. oktobra 2018 V petek bo območje visokega zračnega tlaka nad Alpami prehodno oslabelo. V soboto nas bo prešla hladna vremenska fronta. Nad srednjo Evropo in Alpe se bo nato predvidoma spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V petek bo pretežno jasno. Od sobote naprej bo vremensko dogajanje bolj razgibano. Ohladilo se bo, možne bodo manjše padavine.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, več oblačnosti bo občasno v sosednjih krajih Avstrije in Madžarske. Hladno bo in čez dan vetrovno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna, v Kvarnerju tudi močna burja. Jutri bo pretežno jasno. Burja ob severnem Jadranu bo do večera postopno ponehala.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S severnimi vetrovi doteka k nam precej suh in hladen zrak. Jutri Nad zahodno, srednjo in južno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka. vremenske motnje se pomikajo prti vzhodu čez severno Evropo. Od severa doteka k nam v višinah postopno vse toplejši in suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V torek bodo najbolj občutljivi lahko imeli manjše vremensko pogojene težave, nekateri bolezenski znaki bodo še okrepljeni. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 5 in v gorah 5,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah bo obremenitev s cvetnim prahom ambrozije lahko lokalno presegala mejno vrednost za pojav simptomov alergijske bolezni, višjo obremenitev pričakujemo v SV Sloveniji in Brežiški kotlini. Sezona cvetnega prahu drugih alergenih vrst rastlin se je iztekla, v zraku bodo le posamezna zrna trav, trpotca, metlikovk in srednje visoka obremenitev s koprivami. V jeseni cveti bršljan, obremenitev s cvetnim prahom bo nizka in je le redko vzrok za alergije dihal, ob stiku s kožo lahko povzroča alergijski dermatitis. Rastlina je strupena. V Primorju bo v zraku nekoliko več cvetnega prahu koprivovk (krišina in kopriva), obremenitev z ambrozijo bo nizka, pojavljala se bodo še posamezna zrna trav, trpotca in metlikovk. Obremenitev s sporami plesni bo srednje visoka do visoka, v Primorju nizka.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 19.9 °C
Tržaški zaliv 23.0 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 20.7 °C
Dubrovnik 22.9 °C
Hvar 23.0 °C
Komiža 21.0 °C
Krk 21.0 °C
Malinska 22.0 °C
Pulj 23.0 °C
Rab 22.0 °C
Split 23.0 °C
Šibenik 20.0 °C
Zadar 22.3 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 19.9 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 16.2 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Filipini: Tajfun z vetrom do 330 kilometrov na uro vzel 14 življenj
6
15. september 2018 ob 15:41 Sever Filipinov je prizadel tajfun Mangkhut z vetrovi do 330 kilometrov na uro, ki je povzročil močne padavine in obsežne izpade elektrike ter komunikacij.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:53 18:53
Maribor 06:48 18:49
Koper 06:56 18:57
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 19:30 06:52
Maribor 19:25 06:47
Koper 19:33 06:55
Kazalo