Vreme
SREDA
8
23
ČETRTEK
10
25
PETEK
11
24
SOBOTA
13
24
NEDELJA
11
20
Napoved za Slovenijo
Zvečer in ponoči bo precej jasno, ponekod po kotlinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju okoli 12 stopinj. Jutri bo prevladovalo sončno vreme, popoldne bo na nebu nekaj visoke koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V četrtek in petek bo še večinoma sončno, le v hribovitih zahodnih predelih bo postopno več oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter. Ponekod v zatišnih legah bo zjutraj še megleno. V soboto bo na zahodu že padla kakšna kaplja dežja, drugod bo še deloma jasno. Še bo pihal jugozahodnik. Od 1. do 6. oktobra 2016 Ob koncu tedna bo v bližini naših krajev potovala vremenska motnja, nato pa se bo nad večjim delom Evrope znova vzpostavilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto bo ob jugozahodniku na zahodu večinoma oblačno, predvsem v Posočju bo rahlo deževalo, na vzhodu pa bo sončno in zelo toplo. V nedeljo bo občasno deževalo v večjem delu države. V prihodnjem tednu kaže znova na stabilno vreme s precej sonca in nekaj burje na Primorskem. Jutranje temperature bodo okoli 5, dnevne pa od 15 do 20 stopinj Celzija.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo precej jasno, ponekod po nižinah bo lahko nastala megla. Jutri bo večinoma sončno, v krajih severno in vzhodno od nas pa bo popoldne nekaj koprenaste oblačnosti.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S šibkim vzhodnikom priteka k nam razmeroma topel in suh zrak. Jutri Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi vetrovi priteka k nam razmeroma topel in dokaj suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo ugoden. UV indeks bo ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 5 in v gorah 5,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona pojavljanja cvetnega prahu ambrozije se v splošnem bliža koncu, nekatere rastline pa so še v polnem cvetenju. Obremenitev zraka s cvetnim prahom bo nizka, v vzhodni Sloveniji in Brežiški kotlini občasno srednje visoka. Sezona pojavljanja večine vrst cvetnega prahu se zaključuje, v zraku se sicer še pojavlja cvetni prah trav, trpotca, metlikovk in kopriv, vendar so obremenitev prenizke, da bi vplivale na zdravje alergikov. V Primorju bodo v zraku posamezna zrna cvetnega prahu ambrozije, trav, kopriv, krišine, metlikovk in pelina. Obremenitev zraka s sporami gliv bo srednje visoka do visoka.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Voda in veter na Primorskem povzročala težave
33
16. september 2016 ob 21:58 Neurje, ki se je popoldne razbesnelo na območjih vasi Hrušica, Male Loče in Javorje v občini Ilirska Bistrica, je ponekod povzročilo izpad elektrike, okoli 40 objektov pa je bilo poškodovanih, je ...
Več novic ...
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Debeli Rtič 23 °C
Koper 23 °C
Piran 23 °C
Tržaški zaliv 23 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 20 °C
Dubrovnik 23 °C
Hvar 23 °C
Komiža 23 °C
Krk 19 °C
Malinska 21 °C
Mljet 19 °C
Opatija 29 °C
Pulj 22 °C
Rab 21 °C
Split 23 °C
Šibenik 22 °C
Zadar 21 °C

Jezera
  Temperatura:
Bohinj 19 °C
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:57 18:47
Maribor 06:53 18:42
Koper 07:00 18:50
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 04:08 17:46
Maribor 04:03 17:42
Koper 04:12 17:49
Kazalo