Vreme
PETEK
6
7
SOBOTA
2
11
NEDELJA
4
13
PONEDELJEK
7
17
TOREK
9
18
Napoved za Slovenijo
Ponoči se bo zjasnilo. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo nastala megla. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v alpskih dolinah do -4, ob morju okoli 8 stopinj Celzija. Jutri zjutraj in dopoldne bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno, po nižinah v notranjosti pa se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do okoli 16 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V nedeljo se bo v zahodni in osrednji Sloveniji pooblačilo, na Primorskem bo lahko padla kakšna kaplja dežja. Drugod bo še deloma jasno z jutranjo meglo po nižinah. Čez dan bo ponekod zapihal južni ali jugozahodni veter. V ponedeljek bo več jasnine na vzhodu in več oblakov na zahodu. Topleje bo, pihal bo jugozahodnik. V torek bo vreme podobno, še bo pihal jugozahodnik. Le ponekod na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Od 25. do 30. oktobra 2016 V torek bo iznad Sredozemlja k nam še pritekal dokaj topel zrak, nato pa se bo smer vetra v višinah obrnila na severno do severovzhodno. Sredi tedna bo območje Alp in severnega Balkana prešla oslabljena vremenska fronta, ob koncu tedna pa se bo nad nami okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V torek bo več jasnine v vzhodni Sloveniji, več oblačnosti pa na zahodu, kjer bo občasno tudi rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, razmeroma toplo bo. V sredo in v četrtek lahko povsod po Sloveniji pričakujemo nekaj dežja, od petka do nedelje pa kaže na suho vreme. Spet bo nekoliko hladneje.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri bo povečini sončno, le po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno.
Vremenska slika
Nad srednjo Evropo, severnim Sredozemljem in zahodnim Balkanom je plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Za hladno fronto doteka v višinah k nam hladen in postopno bolj suh zrak. Jutri Nad Alpami se je okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah se nad našimi kraji še zadržuje razmeroma hladen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Pri najbolj občutljivih se bodo še pojavljale z vremenom povezane težave, večinoma se bodo kazale z okrepljenimi bolezenskimi znaki. Večini ljudi vreme ne bo povzročalo težav. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 3. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona pojavljanja alergenega cvetnega prahu je za leto 2016 zaključena. Do prvih slan se bodo v zraku pojavljala še posamezna zrna ambrozije, vendar bo obremenitev prenizka, da bi vplivala na zdravje alergikov. Po parkih cvetijo cedre, cvetni prah je nizko alergen, v bližini dreves se navadno nalaga na ravne površine in jih obarva rumeno. Obremenitev zraka s sporami gliv bo srednje visoka. Napovedi za leto 2017 bomo začeli objavljati predvidoma januarja, ko s cvetenjem začnejo leska, jelša in v Primorju tudi cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Višje ležeče kraje je pobelil sneg, na jugu možna manjša razlivanja ob rekah
16
20. oktober 2016 ob 15:01 Četrtek bo oblačen s padavinami, v bližini morja pa lahko še zagrmi, napoveduje Arso. Nekatere višje dele Slovenije je pobelil sneg. Meja sneženja je v severni Sloveniji tudi pod 1000 metri.
Več novic ...
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Debeli Rtič 19 °C
Koper 19 °C
Piran 20 °C
Tržaški zaliv 19 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 17 °C
Dubrovnik 22 °C
Hvar 21 °C
Komiža 21 °C
Krk 17 °C
Malinska 19 °C
Mljet 19 °C
Opatija 29 °C
Pulj 19 °C
Rab 18 °C
Split 20 °C
Šibenik 19 °C
Zadar 19 °C

Jezera
  Temperatura:
Bohinj 15 °C
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:28 18:04
Maribor 07:24 17:59
Koper 07:30 18:08
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 22:52 13:10
Maribor 22:46 13:06
Koper 22:57 13:12
Kazalo