Vreme
PETEK
-1
1
SOBOTA
0
1
NEDELJA
-8
-5
PONEDELJEK
-12
-6
TOREK
-11
-5
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo pretežno oblačno. Padavine se bodo od juga znova razširile nad večji del Slovenije. V večjem delu države bo snežilo, ob morju in na Goriškem bo večinoma rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Veter bo gradil snežne zamete. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C. Ponoči bodo padavine oslabele in povečini ponehale. Jutri bo po večini oblačno, predvsem na jugu in vzhodu bo sprva občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem in severovzhodu se bo čez dan delno zjasnilo. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem do 4, najvišje dnevne od -2 do 1, na Primorskem do 8 °C.
Obeti za Slovenijo
V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na jugu bo občasno naletaval sneg. Mrzlo in vetrovno bo, veter bo stopnjeval občutek mraza. Oba dneva bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Od 27. februarja do 4. marca 2018 Od torka do četrtka bo nad severno in srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa ciklonsko območje. Od severovzhoda bo nad vzhodne Alpe in Balkan pritekal mrzel celinski zrak. V četrtek se bo iznad zahodne Evrope k nam predvidoma razširilo novo ciklonsko območje, ki bo ob koncu tedna vplivalo na vreme pri nas. Od torka do srede bo povečini suho in zelo mrzlo. Jutranje temperature bodo okoli -10, ob jasnih in mirnih jutrih pa tudi pod -15 °C. Čez dan bo okrog -5 °C. V mraziščih pa bodo lahko temperature tudi nižje. Severovzhodni veter in burja bosta v torek oslabela in v sredo predvidoma ponehala. Od četrtka do nedelje se bo verjetnost za padavine povečala. Postopno bo nekoliko topleje.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Padavine se bodo popoldne od juga spet razširile nad vse sosednje pokrajine, zvečer pa bodo pričele slabeti. Deževalo bo le ob morju ter v Furlanski nižini. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja, drugje veter vzhodnih smeri. Jutri bodo predvsem v krajih vzhodno in južno od nas še občasne padavine. V Furlaniji se bo delno zjasnilo. Še bo vetrovno.
Vremenska slika
Nad Sredozemljem se zadržuje ciklonsko območje, nad severno polovico Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. Z vzhodnimi vetrovi nad naše kraje priteka vlažen in hladen zrak. Jutri Nad severno polovico Evrope je obsežen anticiklon, ki se bo danes počasi razšli nad naše kraje. Z vzhodnimi vetrovi bo še pritekal hladen in postopno bolj suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V soboto se bodo pri občutljivih ljudeh pojavljale vremensko pogojene težave. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže do 2,5 in v gorah do 3. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Zimsko vreme z nizko temperaturo in sneženjem ni naklonjeno sproščanju cvetnega prahu, le občasno bodo v zraku posamezna zrna, ki ne bodo vplivala na zdravje alergikov. Obremenitev zraka s cvetnim prahom se bo ponovno povišala ob otoplitvi. V Primorju bo nizka temperatura zavrla sproščanje cvetnega prahu, v zraku bodo le posamezna zrna jelše in cipresovk.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Vremenoslovci: Pričakujemo mraz, kot ga to zimo še ni bilo
58
23. februar 2018 ob 13:11 Sneženje je že drugi dan povzročalo težave po večjem delu države, zgodilo se je več nesreč, promet pa je bil na številnih odsekih oviran, zaradi česar so nastajali zastoji.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:50 17:39
Maribor 06:46 17:34
Koper 06:53 17:43
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 10:57 01:00
Maribor 10:51 01:00
Koper 11:02 01:00
Kazalo