Vreme
SOBOTA
20
32
NEDELJA
20
29
PONEDELJEK
17
30
TOREK
17
30
SREDA
18
31
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Nastale bodo krajevne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 stopinj Celzija. Jutri zjutraj bo na zahodu in severu spremenljivo oblačno, možne bodo že manjše padavine. Drugod bo sprva še delno jasno. Čez dan se bodo padavine z močnimi nevihtami krepile, se razširile nad vso državo ter od severa ponehale v večernem ali nočnem času. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22, najvišje dnevne od 21 do 31 stopinj Celzija, ob prehodu vremenske fronte pa se bo popoldne osvežilo.
Obeti za Slovenijo
V ponedeljek bo precej jasno in povečini suho z nekaj jutranje megle. V torek kaže na delno jasno vreme, verjetnost za popoldanske nevihte se poveča. Od 28. junija do 3. julija 2017 Od srede do petka bodo naši kraji pod vplivom obsežnega ciklonskega območja, ki bo nastalo nad zahodno Evropo in se pomikalo preko srednje Evrope proti Skandinaviji. V višinah ga bo spremljalo obširno območje nizkega tlaka s hladnim zrakom, ki bo vplivalo na vreme pri nas vse do torka. Od srede do nedelje kaže, da bo vreme precej nestanovitno. Predvsem v četrtek in petek kaže, da bi bilo lahko, ob prehodu vremenske fronte, več padavin. V ponedeljek in torek se verjetnost za padavine zmanjša. Sprva bodo najvišje dnevne temperature še okrog 30 stopinj, po prehodu vremenske fronte v petek, pa se bo predvidoma ohladilo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Popoldne bo sončno in vroče, v krajih zahodno, severno in vzhodno od nas bodo lahko nastale vročinske nevihte. Jutri dopoldne se bodo v krajih zahodno in severno od nas pričele pojavljati pogoste padavine in nevihte, ki se bodo čez dan razširile nad vse sosednje pokrajine in zvečer od severa ponehale.
Vremenska slika
Nad zahodno Evropo vztraja območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in Balkanom. Od zahoda nad naše kraje doteka zelo topel in občasno bolj vlažen zrak. Jutri Nad zahodno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka, nad severno Evropo pa obsežno ciklonsko območje z vremenskimi frontami, ki se raztezajo proti jugozahodu. Samostojna vremenska motnja z nestanovitnim vremenom se pomika preko naših krajev. Pred motnjo doteka z jugozahodnim vetrom nad naše kraje še topel in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Pri najbolj občutljivih bodo popoldne možne manjše vremensko pogojene težave. Po nižinah bo sredi dneva in zgodaj popoldne velika toplotna obremenitev. Takrat se izogibajte večjim naporom na prostem, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano. Napornejša dela opravite zjutraj in dopoldne ali zvečer, ko vročina popusti. Prostore zračite ponoči in zjutraj. Vročina bo najbolj obremenilna v mestih. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 9 in v gorah 10,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo srednje visoka, lokalno visoka. Obremenitev bodo zniževale vročinske nevihte in košnja trave. Višje v hribih je obremenitev lahko visoka. V zraku bo visoka obremenitev s cvetnim prahom pravega kostanja in kopriv, ki le redko povzroča težave z zdravjem. Pojavljal se bo še cvetni prah trpotca in lipe. V Primorju je obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka do srednje visoka, s koprivovkami (krišina in kopriva) srednje visoka. Prisoten bo še cvetni prah trpotca. Sezona pojavljanja cvetnega prahu oljke je zaključena. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladuje Cladosporium. Velik vpliv na povišanje obremenitve imajo intenzivna dela na njivah in travnikih.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Padec drevesa na brunarico poškodoval žensko, nevihtno bo tudi danes
6
24. junij 2017 ob 07:48 Neurja, ki so v petek zvečer povzročala težave na severu države - ob padcu drevesa na brunarico je bila poškodovana ženska -, so mogoča tudi danes, opozarjajo vremenoslovci.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:11 20:57
Maribor 05:05 20:54
Koper 05:17 20:58
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:42 21:10
Maribor 05:36 21:07
Koper 05:47 21:12
Kazalo