Vreme
PETEK
3
14
SOBOTA
5
13
NEDELJA
3
5
PONEDELJEK
-3
4
TOREK
-5
6
Napoved za Slovenijo
Popoldne se bo na Primorskem in Notranjskem spet nekoliko pooblačilo. Drugod bo precej jasno, postopno se bo razkrojila megla v Prekmurju. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 16°C, ponekod na vzhodu do 18, v Prekmurju okoli 6. Jutri bo oblačno, le na severovzhodu bo sprva še malo jasnine. Zjutraj bo v zahodnih krajih pričelo deževati. Ob morju bo popoldne zapihal jugo, drugod se bo nekoliko okrepil južni do jugozahodni veter. Popoldne se bo dež na zahodu krepil in širil proti osrednjim krajem, v noči na nedeljo pa zajel vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem bodo tudi posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem od 7 do 10, najvišje dnevne na severozahodu okoli 7, drugod od 9 do 15°C.
Obeti za Slovenijo
V noči na nedeljo se bo hladilo. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja, meja sneženja se bo do zgodnjega jutra marsikje spustila do nižin. Padavine bodo zjutraj večinoma ponehale, le na jugu se bodo občasno pojavljale še dopoldne. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, predvsem v severni in vzhodni Sloveniji pa severni veter. Popoldne se bo na severozahodu delno zjasnilo. V ponedeljek bo precej jasno. Jutro bo mrzlo in ponekod v osrednjih krajih megleno. Od 28. novembra do 3. decembra 2017 V torek bo anticiklon začel slabeli. Sredi tedna bo nad severnim Sredozemljem in srednjo Evropo nastal obsežen ciklon, ki se bo v četrtek pomaknil nad naše kraje, ko nas bo predvidoma prešla tudi hladna fronta. Za njo se bo počasi krepilo območje visokega zračnega tlaka. Večji del torka bo pretežno jasno. Del dneva se bo po nižinah osrednje Slovenije lahko zadrževala megla. Jutro bo mrzlo s temperaturo okrog -5 °C. V torek popoldne se bo predvsem na zahodu pooblačilo. V sredo in četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami in nizko mejo sneženja. Od četrtka do nedelje bo prevladovalo suho in oblačno vreme.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo ponekod ob severnem Jadranu, v Gorskem Kotarju ter v Furlanski nižini zmerno do pretežno oblačno, drugod pa precej jasno. V sosednjih krajih Madžarske in vzhodne Avstrije bo ponekod še megleno. Jutri bo oblačno, le zjutraj v krajih vzhodno od nas še delno jasno. Dopoldne bo začelo deževati v zahodni Hrvaški in v sosednjih krajih Italije. Popoldne se bodo padavine krepile in v noči na nedeljo zajele vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bodo tudi posamezne nevihte, krepil se bo jugo.
Vremenska slika
Nad severozahodno Evropo je globoko območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto. Nad Sredozemljem in jugovzhodno ter vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom k nam priteka topel in vlažen zrak. Jutri Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in se bliža našim krajem. Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem nastaja območje nizkega zračnega tlaka. K nam od jugozahoda doteka topel in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo v soboto močno obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z objavljanjem informacij o cvetnem prehu v zraku bomo predvidoma ponovno začeli ob otoplitvah v januarju, ko bosta zacveteli leska in jelša, v Primorju pa bodo s cvetenjem začele cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
"Nedeljsko jutro bo marsikje tudi po nižinah belo"
19
24. november 2017 ob 11:58 Zaradi temperature v zadnjih dneh bi lahko imeli občutek, da se bliža pomlad, a že v nedeljo bo zima prvič zares pokazala zobe - marsikje po državi bo namreč jutro belo, v prvih dneh prihodnjega ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:15 16:22
Maribor 07:12 16:15
Koper 07:17 16:26
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 11:42 21:30
Maribor 11:39 21:24
Koper 11:44 21:34
Kazalo