Vreme
PETEK
-2
7
SOBOTA
-3
4
NEDELJA
-3
4
PONEDELJEK
-4
3
TOREK
-3
6
Napoved za Slovenijo
Ponoči se bo postopno pooblačilo. Zjutraj bo marsikje megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od -5 do -2, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija. Jutri bo povečini oblačno, nekaj sonca bo predvsem na severovzhodu države. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno, na jugozahodu občasno zmerno do pretežno oblačno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. V torek se bo nadaljevalo suho vreme. Zjutraj bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Od 6. do 11. decembra 2016 Od torka do konca prihodnjega tedna bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. Proti koncu tedna bo v višinah k nam spet pritekal malo toplejši zrak. Pričakujemo suho vreme s temperaturno inverzijo. V torek bo sončno, predvsem od srede naprej pa bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah povečini sončno, po nižinah pa bo precej megle ali nizke oblačnosti.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo v krajih vzhodno od nas precej jasno, zjutraj bo ponekod nastala megla. Drugod bo zmerno oblačno, v sosednjih pokrajinah Italije in v zahodni Istri tudi pretežno oblačno. V krajih vzhodno od nas bo zvečer pihal okrepljen severovzhodni veter, na območju severnega Jadrana pa bo pihala šibka burja.. Jutri bo v krajih vzhodno od nas večinoma sončno, drugod se bo pooblačilo. Ob Jadranu bo pihala šibka burja.
Vremenska slika
Čez srednjo in vzhodno Evropo se proti Balkanu pomika ciklon z vremensko fronto. Od severozahoda v višinah k nam priteka hladnejši zrak. Jutri Nad osrednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Z zahodnim vetrom v višinah priteka nad naše kraje hladnejši in razmeroma vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V petek vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav, le pri najbolj občutljivih se bodo prehodno lahko pojavile manjše težave. Priporočamo večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost med 1 in 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Napovedi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo začeli objavljati predvidoma januarja, ko bodo s cvetenjem začele leska, jelša in v Primorju tudi cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Meteorna voda zalivala kleti in stavbe na Obali. Pri Kranju plaz izoliral osem hiš.
13
21. november 2016 ob 12:08 Obilne padavine so na Obali povzročile več poplav meteornih vod, ki so zalivale kleti in objekte v Izoli, Kopru in Ankaranu ter tudi Strunjanu.
Več novic ...
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Debeli Rtič 14 °C
Koper 14 °C
Piran 15 °C
Tržaški zaliv 14 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 12 °C
Dubrovnik 19 °C
Hvar 18 °C
Komiža 18 °C
Krk 14 °C
Malinska 17 °C
Mljet 19 °C
Opatija 29 °C
Pulj 12 °C
Rab 14 °C
Split 17 °C
Šibenik 16 °C
Zadar 15 °C

Jezera
  Temperatura:
Bohinj 9 °C
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:25 16:17
Maribor 07:22 16:11
Koper 07:26 16:22
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 09:29 19:02
Maribor 09:26 18:56
Koper 09:31 19:07
Kazalo