Vreme
NEDELJA
2
13
PONEDELJEK
-1
15
TOREK
0
20
SREDA
2
22
ČETRTEK
5
20
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem od -1 do 6 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod pa vzhodnik ali jugovzhodnik. Proti večeru bo veter ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V torek in sredo bo pretežno jasno. Zjutraj bo še hladno in ponekod bo zlasti v torek slana, čez dan pa bo postopno topleje. V četrtek se bo prehodno nekoliko pooblačilo. Od 30. marca do 4. aprila 2017 Naši kraji bodo od četrtka do sobote v območju visokega zračnega tlaka. Pritekal bo topel zrak. V nedeljo nas bo predvidoma prešla oslabljena hladna fronta, v ponedeljek pa se bo obnovilo območje visokega zračnega tlaka. Od četrtka do sobote bo jasno, le v četrtek bo nekaj prehodne oblačnosti. Predvsem v nedeljo bo predvidoma bolj oblačno z nekaj dežja, tudi nekoliko hladneje bo. Nato bo spet sončno vreme s temperaturami od 15 do 20 stopinj. Obilnejšega dežja, ki bi namočil izsušeno zemljo, zaenkrat ni videti.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri Jutri bo pretežno jasno s hladnim jutrom. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.
Vremenska slika
Za oslabljeno hladno fronto se nad Alpami in severnim Balkanom od severa krepi območje visokega zračnega tlaka. K nam od severovzhoda doteka hladnejši in bolj suh zrak. Jutri Nad osrednjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka nad naše kraje suh in postopno že nekoliko toplejši zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V ponedeljek bo vremenski vpliv ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže vrednost 4,5 in v gorah 5,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah so se v zraku pojavila prva zrna cvetnega prahu breze in sorodnega gabra, v prihodnjih toplih dneh pričakujemo porast obremenitve zraka. Obremenitev zraka s cvetnim prahom jesena bo srednje visoka do visoka. V nižinah se je sezona leske in jelše iztekla, v zraku so prisotna posamezna zrna. Cvetijo topoli in sorodne vrbe, ki imajo manjši alergološki pomen. V zraku je še cvetni prah javorja, bresta in cipresovk/tisovk prevladuje nizko alergeni cvetni prah tis. V Primorju je glavni alergen še vedno cvetni prah cipres, obremenitev bo visoka. Pomemben alergen predstavlja tudi jesen, obremenitev bo srednje visoka. V Primorju je breza redko drevo, zato je cvetnega prahu lokalnega izvora zelo malo. V zraku so poleg breze prva zrna sorodnega gabra. Prisoten je tudi cvetni prah topola, vrbe in bresta.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Močni sunki vetra ponekod podirali drevesa in odkrivali strehe
1
11. marec 2017 ob 10:19 Močan veter je včeraj in ponoči marsikje po državi povzročal težave - podrl je več dreves in odkrival strehe. Popoldne bo vendarle postopno ponehal.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:51 19:22
Maribor 06:47 19:18
Koper 06:55 19:25
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:10 17:31
Maribor 06:06 17:25
Koper 06:13 17:34
Kazalo