Vreme
ČETRTEK
12
16
PETEK
9
13
SOBOTA
5
16
NEDELJA
3
18
PONEDELJEK
6
19
Napoved za Slovenijo
Danes bo oblačno in čez dan deževno. Najmanj dežja bo na vzhodu ob meji s Hrvaško, kjer bo začelo močneje deževati šele zvečer ali ponoči. Jugozahodni veter bo nekoliko oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, v jugovzhodnih krajih do 21 stopinj Celzija. Jutri čez dan bodo padavine slabele in se umikale proti vzhodu, kjer bo dež ponehal šele pozno popoldne. Oblačnost se bo trgala, nastala bo še kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 10 do 18 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo zjutraj še nastala megla. Od 30. aprila do 5. maja 2017 V nedeljo bo nad srednjo Evropo, severnim Balkanom in severnim Sredozemljem območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek že oslabelo in nad Alpami in severnim Sredozemljem bo nastajal plitev ciklon, od zahoda se bo bližala vremenska fronta. Od torka do petka bodo naši kraji pod vplivom nestabilne zračne mase. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno vreme, od torka dalje pa bodo padavine spet verjetnejše. Dnevne temperature bodo od 15 do okoli 20 stopinj.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo oblačno in deževno, predvsem ob morju bodo posamezne nevihte. V sosednjih krajih Madžarske ter v notranjosti Hrvaške bo začelo deževati popoldne, prej pa bo večinoma suho. Ponekod bo pihal jugozahodnik, ob Jadranu jugo. Jutri bo oblačno, občasno bo še deževalo, popoldne pa bo dež oslabel. Ob Jadranu bo še pihal jugo.
Vremenska slika
Nad severnim Sredozemljem, Alpami in severozahodnim Balkanom je plitev ciklon z vremensko fronto. Od jugozahoda doteka k nam vlažen in razmeroma topel zrak. Jutri Nad severnim Sredozemljem, Alpami in severozahodnim Balkanom je plitev ciklon z vremensko fronto. Od jugozahoda doteka k nam vlažen in razmeroma topel zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo močno obremenilen, veliko ljudi bo imelo vremensko pogojene težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, notranji nemir, hitrejša utrujenost, razdražljivost. Migrene in glavoboli bodo pogostejši, okrepljeni pa bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah seže do 7, v gorah do 8. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Padavine prinesejo alergikom olajšanje, obremenitev s cvetnim prahom bo zelo nizka. V suhem vremenu se bo obremenitev postopoma povečevala, občasno bodo plohe sprale cvetni prah iz zraka. Najzgodnejše vrste trav že cvetijo, ob ugodnem toplejšem vremenu se lahko lokalno obremenitev dvigne do srednje visokih vrednosti. Na travnikih cvetita še trpotec in kislica, ki sta nizko alergena. Cvetenje alergenih dreves se zaključuje, izjema je hrast, ki je v drugi polovici cvetenja. V majhnih količinah bo v zraku prisoten cvetni prah bukve, gabra, platane in vrbe, pojavljal se bo tudi nizko alergeni cvetni prah oreha, divjega kostanja in iglavcev (bor, smreka, jelka). V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom trav lahko srednje visoka, v zraku bo tudi cvetni prah trpotca in kislice. Obremenitev s cvetnim prahom hrasta, krišine in cipresovk bo srednje visoka, prisoten bo tudi cvetni prah malega jesena. V zraku bodo tudi večje količine bora.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Močni sunki vetra ponekod podirali drevesa in odkrivali strehe
1
11. marec 2017 ob 10:19 Močan veter je včeraj in ponoči marsikje po državi povzročal težave - podrl je več dreves in odkrival strehe. Popoldne bo vendarle postopno ponehal.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:53 20:05
Maribor 05:48 20:01
Koper 05:58 20:07
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:53 21:19
Maribor 06:47 21:15
Koper 06:57 21:21
Kazalo