Vreme
PONEDELJEK
17
23
TOREK
14
28
SREDA
16
29
ČETRTEK
16
29
PETEK
15
28
Napoved za Slovenijo
Zjutraj bo v severni polovici Slovenije spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami in nevihtami, v južni polovici Slovenije pa bo sprva še povečini brez padavin. Dopoldne se bodo ob prehodu hladne fronte padavine z nevihtami razširile proti jugu in zvečer od severa postopno ponehale. Čez dan bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija. Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, v alpskih dolinah okoli 8, najvišje dnevne od 20 do 28 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V sredo bo sončno in še kakšno stopinjo topleje. V četrtek bo delno jasno s popoldanskimi krajevnimi plohami. V noči na petek bodo ob prehodu vremenske motnje padavine prehodno zajele večji del Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami, ki se bodo od severa razširile nad vse sosednje pokrajine. Padavine bodo do večera ponehale, najkasneje v krajih južno od nas. Delno se bo razjasnilo. V severnem Jadranu in Kvarnerju bo popoldne zapihala zmerna burja. Jutri zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo sončno. V Alpah lahko nastanejo kratkotrajne plohe.
Vremenska slika
Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Z vzhodnimi vetrovi nad naše kraje doteka vlažen in nekoliko hladnejši zrak. Nad zahodno in srednjo Evropo ter Sredozemlje se krepi obširno visokega zračnega tlaka. Jutri Nad večjim delom Evrope se je prehodno zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Ciklonko območje s hladno fronto se pomika preko severne Evrope proti srednji.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, okrepili se bodo nekateri bolezenski znaki. V ponedeljek proti večeru bo obremenitev postopoma slabela. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks bo ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 9 in v gorah 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah so začele cveteti druge vrste trav (npr. travniški mačji rep), obremenitev zraka bo srednje visoka do občasno visoka. Sprehodov po nepokošenih travnikih ne priporočamo, ker so lahko lokalno obremenitve zelo visoke. Višje v hribih bo obremenitev zraka s cvetnim prahom trav visoka. V zraku bo še srednje visoka koncentracija koprivovk, nizka koncentracija trpotca in posamezna zrna cvetnega prahu metlikovk, kislice in bezga. Obremenitev zraka s cvetnim prahom pravega kostanja se bo postopoma povečevala, redki preobčutljivi na brezo imajo lahko simptome alergijske bolezni. Cveti liguster (kalina), ki je priljubljen okrasni grm za žive meje, ima oljki sorodne alergene. V bližini grma je lahko koncentracija cvetnega prahu povečana, močan vonj lahko deluje dražeče. V nižinah lipa zaključuje s cvetenjem, cveteti pa začenja lipovec, na splošno je v zraku le malo cvetnega prahu, več ga je v bližini dreves. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom trav nizka do lokalno srednje visoka, koncentracija krišine bo nizka. V zraku bo prisoten tudi cvetni prah kostanja, trpotca, ligustra, metlikovk in oljke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Začelo se je poletje, do nedelje bo sončno in vroče
29
21. junij 2016 ob 08:56 Danes, 34 minut čez polnoč po srednjeevropskem poletnem času, je nastopil Sončev obrat ali poletni solsticij, kar velja za začetek astronomskega poletja.
Več novic ...
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Debeli Rtič 24 °C
Koper 23 °C
Piran 25 °C
Tržaški zaliv 25 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 25 °C
Dubrovnik 24 °C
Hvar 24 °C
Komiža 24 °C
Krk 24 °C
Malinska 27 °C
Mljet 19 °C
Opatija 22 °C
Pulj 26 °C
Rab 27 °C
Split 26 °C
Šibenik 25 °C
Zadar 26 °C

Jezera
  Temperatura:
Bohinj 21 °C
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:13 20:57
Maribor 05:06 20:54
Koper 05:18 20:58
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 01:07 12:45
Maribor 01:02 12:40
Koper 01:10 12:48
Kazalo