Vreme
SREDA
-4
-1
ČETRTEK
-6
-1
PETEK
-9
0
SOBOTA
-10
0
NEDELJA
-9
-1
Napoved za Slovenijo
Ponoči in zjutraj bo na vzhodu in jugu Slovenije še pretežno oblačno, drugod se bo delno zjasnilo. Predvsem v južni Sloveniji bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, v alpskih dolinah do -14, na Primorskem okoli 0 stopinj Celzija. Jutri bo povečini sončno, le na Kočevskem in v Beli Krajini bo še več oblačnosti. Tam bo občasno še lahko naletaval sneg. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, na Primorskem sprva močna burja, ki pa bo čez dan počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V petek bo precej jasno, na Kočevskem in v Beli krajini sprva še zmerno oblačno. Pihala bo zmerna burja, ki bo v noči na soboto ponehala. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V višjih legah bo mraz popuščal. Od 22. do 27. januarja 2017 V nedeljo bo območje visokega zračnega tlaka obsegalo večji del Evrope, nad zahodnim Sredozemljem pa bo plitev ciklon, ki predvidoma ne bo kaj dosti vplival na vreme pri nas, saj bo od nas preveč oddaljen. Tudi v dneh do petka bomo ostali na robu anticiklona, le veter v višinah se bo spreminjal. V četrtek in petek bomo prišli pod vpliv severnih višinskih vetrov. V nedeljo bo precej jasno, popoldne bo lahko nekaj oblačnosti v južni ali jugozahodni Sloveniji. Suho vreme se bo potem še nadaljevalo. Nekaj povečane oblačnosti bo lahko predvsem v ponedeljek, nato bo dokaj sončno vreme. Po nižinah bo lahko zjutraj tudi megleno. Večjih temperaturnih sprememb ne pričakujemo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Jutri bo na območju Gorskega Kotarja, Like, Kvarnerja in Istre pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo rahlo snežilo. Drugod bo večinoma sončno. Burja ob severnem Jadranu bo počasi slabela, a bo predvsem v Kvarnerju še vedno močna.
Vremenska slika
Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, nad zahodno, srednjo in vzhodno Evropo pa obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka nad naše kraje hladen in vlažen zrak. Jutri Nad zahodno, srednjo in jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Ciklon nad osrednjim Sredozemljem se počasi polni, nov pa se poglablja med južno Španijo in Alžirijo. Nad naše kraje doteka hladen in nekoliko manj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Občutljivi ljudje bodo še imeli z vremenom povezane težave, ki bodo pogostejše v južni polovici države, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. V četrtek čez dan bo obremenitev postopoma slabela, vendar ne bo povsem ponehala. Priporočamo večjo previdnost in dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Napovedi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo začeli objavljati, ko bodo s cvetenjem začele leska, jelša in v Primorju tudi cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Zaradi burje, ki biča tudi do 160 km/h, zaprte ceste
32
17. januar 2017 ob 22:33 Burja na Primorskem je silovita, za promet je zato zaprt del hitre ceste in avtoceste, poročajo tudi o odkritih strehah in izpadih elektrike.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:37 16:47
Maribor 07:34 16:41
Koper 07:38 16:52
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 23:37 10:50
Maribor 23:32 10:45
Koper 23:40 10:54
Kazalo