Nacer Bouhanni bo moral na etapno zmago na Dirki po Franciji še počakati, saj mu je letos nastop preprečila poškodba. Foto: EPA
Nacer Bouhanni bo moral na etapno zmago na Dirki po Franciji še počakati, saj mu je letos nastop preprečila poškodba. Foto: EPA

Prvi mož ekipe Cofidis se je konec tedna tik pred dirko za francosko državno prvenstvo stepel z vinjenim hotelskim gostom in si poškodoval roko. Sprva ni kazalo, da bi ga to lahko stalo nastopa na Dirki po Franciji, a je moral v torek na operacijo. Bouhanni, ki je letos dobil osem šprintov, je imel podobno smolo že lani, ko je na državnem prvenstvu padel, a vseeno šel na Tour, ki ga je zaradi novega padca končal v peti etapi.

Novica je precej šokirala ekipo Cofidis, ki na etapno zmago na Dirki po Franciji čaka od leta 2008. Zdaj bo morala precej spremeniti taktiko za Dirko po Franciji in iskati priložnost v "prostih strelcih". Morda bo to unovčil slovenski kolesar Borut Božič, ki se je sicer veselil sodelovanja z Bouhannijem v šprinterskem vlaku.

"Že v Astani sem opravljal to delo. Veliko sem pomagal Guardiniju. To je opazil Nacer (Bouhanni) in odšel sem v Cofidis. Z Nacerjem sva se zelo dobro ujela. Na kriteriju Dauphine sem upravičil, kar je ekipa zahtevala od mene. Dauphine je bila moja vozovnica za Tour. Cofidis je letos veliko naredil na vlaku, res pa je, da ima najbolj kompakten vlak verjetno Lotto," nam je Božič (na Touru je njegova najboljša etapna uvrstitev sedmo mesto) povedal, še preden je na dan prišla novica o Bouhannijevi poškodbi.

103. izvedbo Dirke po Franciji, ki se bo začela v soboto, boste lahko spremljali v prenosih na TV Slovenija 2 in na MMC-ju vsak dan po 15. uri.