Kolesarstvo
slice
Brajkoviča in Kumpa ni bilo v ospredju
Porte četrtič dobil etapo na domači dirki, 18. januar 2017 ob 11:01 Drugo etapo kolesarske Dirke po Avstraliji je dobil Avstralec Richie Porte (BMC), ki je prevzel tudi skupno vodstvo.
2
Med elito največ slovenskih kolesarjev doslej
7
17. januar 2017 ob 12:22 Čeprav smo še sredi zime, se je z Dirko po Avstraliji že začelo tudi kolesarsko dogajanje na najvišji ravni. V tem letu bo med svetovno elito nastopalo 13 Slovencev, kar je največ do slej.
Dirke po Katarju ne bo, saj ni dovolj pokroviteljev
3
29. december 2016 ob 20:56 Kolesarji februarja ne bodo mogli preizkusiti svojih nog na Dirki po Katarju in se pripravljati na pomladanske klasike, saj so organizatorji dirko odpovedali.
Wiggins profesionalnemu kolesarstvu pomahal v slovo
4
28. december 2016 ob 18:05 Eden najuspešnejših kolesarjev vseh časov Bradley Wiggins je po poročanju britanskih medijev oznanil konec kariere. Britanec je blestel tako na cesti kot tudi na stezi.
V letu 2016 (spet) omajan ugled kolesarstva
14
25. december 2016 ob 07:49 Zaščititi ugled kolesarstva mora biti absolutna prioriteta, je v luči dopinških škandalov in razkritij ruskih hekerjev dejal predsednik Mednarodne kolesarske zveze (UCI) Brian Cookson.
Na Touru, Giru in Vuelti zmanjšali število sodelujočih Trije največji organizatorji mednarodnih kolesarskih dirk ASO, RSC Sports in Flandern Classic so se odločili, da bodo zmanjšali število sodelujočih kolesarjev.
9
Brajkovič šesti Slovenec v ekipi iz Bahrajna Jani Brajkovič je novi član poklicnega moštva Merida iz Bahrajna, so sporočili iz te kolesarske sredine, katere eden izmed športnih direktorjev je Gorazd Štangelj.
20
Van Avermaet z zlomom gležnja, a sezona 2017 ni ogrožena Olimpijski kolesarski prvak Belgijec Greg van Avermaet si je konec tedna ob padcu z gorskim kolesom zlomil gleženj.
1
Ekipi Adria Mobil sta se pridružila še dva tujca Kolesarska ekipa Adria Mobil je za sezono 2017 že skoraj popolna. Poleg Hrvata Radoslava Rogine sta se ekipi pridružila še dva tujca.
1
Primož Roglič in Monika Hrastnik slovenska kolesarja leta Kolesarska zveza Slovenije je na Večeru zvezd na Ljubljanskem gradu podelila priznanja najboljšim. V članski konkurenci sta priznanji dobila Primož Roglič in Monika Hrastnik.
1
Vincenzo Nibali S Slovenijo nikoli nisem imel težav, rad se spominjam tudi Dirke po Sloveniji, na kateri sem enkrat zmagal in bil enkrat drugi.
13
Mohorič do prve zmage med profesionalci Matej Mohorič iz ital ijanske ekipe Lampre-Merida je zmagovalec šeste etape kolesarske Dirke po Hainanu na Kitajskem.
14
V kraljevski etapi 100. Gira čez Mortirolo in dvakrat čez Stelvio V Milanu so predstavili 100. izvedbo Dirke po Italiji, ki bo na sporedu med 5. in 28. majem 2017. Znova bo dirka pisana na kožo specialistom za vzpone, štiri etape se bodo končale v klanec.
10
Katrašniku zadnje dejanje kolesarske sezone Gašper Katrašnik (Adria Mobil) je zmagovalec sklepne kolesarske dirke na slo venskih tleh, 16. velike nagrade Avtomojster.
1
Kopše zavrnil dopinški test in prejel štiriletno prepoved Slovenski kolesar Igor Kopše je suspendiran, zaradi kršenja protidopinških pravil ne bo smel tekmovati štiri leta.
71

Citat za prebrat
link
Slaven Bilić
5
18. januar 2017 ob 10:07 Dokler ne bo spremenil odnosa, bo izključen iz ekipe in z njo ne bo treniral. Večkrat smo že rekli, da ne želimo prodajati naših najboljših nogometašev, a Payet za nas noče več igrati.
Več novic ...
Anketa: 16. januar 2017 ob 14:48

Bo Peter Prevc to sezono svetovnega pokala na kakšni tekmi uvrščen med prve tri?

Da
Ne
Arhiv
Kazalo