Kolesarstvo
slice
Raam: Strasser "lovi" Robiča, Marko Baloh peti
Povprečna hitrost zmagovalca 24,5 km/h, 23. junij 2017 ob 20:07 Avstrijski ultramaratonski kolesar Christoph Strasser je zanesljivo zmagal na dirki čez Ameriko Raam. Za 4.940 km dolgo avanturo je potreboval 8 dni, 9 ur in 34 minut.
11
Nebeška deveterica, ki ima v mislih en sam cilj: slavje v Parizu
35
22. junij 2017 ob 15:56 Ekipa Sky je objavila seznam kolesarjev, ki bodo nastopili na letošnji Dirki po Franciji. V ekipi ni prostora za Wouta Poelsa, prav tako ne za Peta Kennaugha.
Z izjemo Špilaka za naslov vsi najboljši slovenski kolesarji
19
22. junij 2017 ob 11:26 Tudi zadnji junijski konec tedna bo kolesarsko obarvan, saj bo Kranj oziroma tamkajšnji kolesarski klub, ki letos praznuje 60. obletnico, v nedeljo gostil cestno dirko za državno prvenstvo.
Od Slovencev za Tour potrjena le Roglič in Bole
25
20. junij 2017 ob 15:17 Na (še nepopolnem) seznamu kolesarjev, ki bodo nastopili na letošnji Dirki po Franciji, sta za zdaj od Slovencev le Primož Roglič in Grega Bole.
Zanimanje za slovensko pentljo naraslo tudi za petnajstkrat
29
19. junij 2017 ob 08:38 Dolgoletni direktor Bogdan Fink je kolesarsko Dirko po Slovenijo ocenil kot zelo pozitivno, veseli ga predvsem zanimanje ljudi iz tujine.
Bennett izpulil Mezgecu rdečo majico, Cavendish drugi Na zadnji etapi kolesarske Dirke po Sloveniji med Rogaško Slatino in Novim mestom je tako kot v četrtek v Kočevju v skupinskem šprintu zmagal Irec Sam Bennett. Skupni zmagovalec je Rafal Majka.
55
Špilak brez težav potrdil skupno zmago, na Tour pa ga ne bo Simon Špilak je na zadnji etapi kolesarske Dirke po Švici, 28,6 km dolgem kronometru v Schaffhausnu, zadržal skupno vodstvo in se po dveh letih veseli nove zmage na tej dirki svetovne serije.
35
Neverjetno, kako je šolar držal ritem profesionalcev " Zjutraj bi podpisali 2. mesto, ampak glede na to, kako se je razvijala etapa, smo stran vrgli zmago ," se 2. mesta Giannija Viscontija na Rogli ni preveč veselil športni direktor Bahrain Meride ...
23
Špilak v Schaffhausnu obranil rumeno majico Slovak Peter Sagan je v ciljnem šprintu dobil osmo etapo na kolesarski Dirki po Švici, 100 kilometrov dolgo krožno traso po Schaffhausnu.
15
Poljak Majka dobil vzpon na Roglo Poljak Rafal Majka je zmagovalec tretje, kraljevske etape na Dirki po Sloveniji, ki se je začela v Celju, končala pa z vzponom na Roglo.
91
Velika zmaga Špilaka 2780 m visoko Simon Špilak je zmagovalec 7., kraljevske, etape na kolesarski Dirki po Švici, ki se je končala z vzponom na Sölden oziroma na 2780 m visoki ledenik Tiefenbachferner nad Söldnom.
56
Moskva-Trst-Ljubljana: Zmage v večjih mestih so najslajše " Videl sem tisti kaos in si rekel: nič, čas je, da grem." In Luka Mezgec se je odpeljal naproti veliki zmagi, ki jo postavlja ob bok tisti v Trstu 2014. Luka Mezgec je v 2. etapi Dirke po Sloveniji
21
Mezgec v Ljubljani visoko dvignil roke Slovenec Luka Mezgec je zmagovalec druge etape na kolesarski Dirki po Sloveniji, ki se je začela in po skoraj 170 kilometrih tudi končala v Ljubljani.
174
Pri Janu Polancu glava bolj utrujena kot noge " Treba se je takoj postaviti v ospredje, že na štart moraš priti prej, " taktiko drugoligaških kolesarskih ekip, ki stavijo na ubežnike, pojasnjuje trener Roga Marko Polanc.
Mezgec zaostal le za Bennettom in Colbrellijem; množičen padec ob koncu Irec Sam Bennett je dobil prvo etapo kolesarske Dirke po Sloveniji od Kopra do Kočevja, ki jo je po 159 km pričakovano odločil skupinski šprint. Luka Mezgec je bil tretji.
104

Citat za prebrat
link
Vlatko Čančar
3
23. junij 2017 ob 20:44 Zelo sem srečen, vso noč nisem spal v pričakovanju, ali bom na NBA-naboru zaslišal svoje ime.
Več novic ...
Anketa: 19. junij 2017 ob 09:18

Kdo bo zmagovalec nogometnega Pokala konfederacij?

Čile
Nemčija
Portugalska
Nekdo drug
Arhiv
Kazalo