Plakat prireditve Tečem, da pomagam 2022. Foto: arhiv MDSSNG
Plakat prireditve Tečem, da pomagam 2022. Foto: arhiv MDSSNG

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih (MDSS) Nova Gorica v sodelovanju z Lions klubi severne Primorske, Mestno občino Nova Gorica in s Centrom za krepitev zdravja v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica, Javnim zavodom za šport Nova Gorica organizira že 8. dobrodelno, netekmovalno in družabno prireditev »Tečem, da pomagam«.

Prireditev, ki vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi ob nogometnem igrišču, je primerna za ljudi vseh starosti in ne glede na njihove gibalne omejitve.

Ob doniranem prispevku vsak prejme lističe za štetje krogov. Prispevati pa bo mogoče tudi z sms sporočili s ključno besedo SLEPI (ali SLEPI5) na številko 1919. Zbrana sredstva bodo v celoti namennjena plačevanju najemnine za prostore Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Za vsak krog, ki bo pretečen ali pa prehojen letos, bo podjetje Arctur, ki letos praznuje 30-letnico svojega delovanja, podarilo Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica 50 centov. Vsa sredstva od pretečenih krogov bodo namenjena programu rehabilitacije slepih in slabovidnih na osebni ravni.

Na prireditvenem prostoru bodo na voljo tudi dodatne dejavnosti, kot na primer tek z zavezanimi očmi, poligon za hojo z belo palico, novogoriški Center za krepitev zdravja pa bo na stojnici predstavljal svoje programe in obiskovalcem meril tudi krvni sladkor.