Na fotografiji je moški na invalidskem vozičku.
Na fotografiji je moški na invalidskem vozičku.

V Portorožu so se danes začeli 18. dnevi poklicne in zaposlitvene rehabilitacije, ki letos potekajo pod naslovom Dostopnost za vse. Kot ugotavlja predsednik organizacijskega odbora prireditve Karl Destovnik, zakonodaja prepoveduje diskriminacijo pri zaposlovanjuinvalidov, v praksi pa je še vedno več primerov t. i. prikrite diskriminacije. Dneve poklicne in zaposlitvene rehabilitacije soorganizirajo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti zavod za zaposlovanje, Zavod za pokojninsko ininvalidskozavarovanje, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča ter Združenje izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v RS.

Dvodnevno srečanje je priložnost, da se strokovni delavci s področja usposabljanja in priprav za zaposlitevinvalidovsrečajo in spregovorijo o aktualnih temah. Letos so srečanje povezali s kampanjo združenja izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije z naslovom Za vse, ki je namenjena preprečevanju diskriminacije oz. zagotavljanju enakih možnosti. Od tod so letošnjemu srečanju dali naslov Dostopnost za vse. »Ko govorimo o diskriminaciji, imamo na eni strani zakonodajo, ki jo prepoveduje, na drugi strani pa realnost, prakso, ki na različnih koncih ni takšna, kot bi morala biti,« je ocenil predsednik organizacijskega odbora prireditve Karl Destovnik. Po njegovih besedah prihaja zlasti do t. i. prikrite diskriminacijeinvalidov, ko ti kljub javnosti razpisov v samih postopkih niso izbrani, ker bi bila zanje potrebna prilagoditev delovnega mesta in okolja. »Realno v življenju imamo kar nekaj diskriminacije in zaradi tega je zelo pomembno, da izpostavimo tiste delodajalce, ki so primeri dobre prakse,« je še dodal Destovnik. Tako so že tretje leto na podlagi javnega natečaja ministrstva za delo podelili nagrade za dobre prakse na področju zaposlovanjainvalidov.

»Invalidom prijazno podjetje«

Nagrada je posebna oblika družbenega priznanja delodajalcem za dobro prakso na področju zaposlovanjainvalidov, obenem pa nagrajencem daje pravico do uporabe logotipa "invalidomprijazno podjetje". Letošnji nagrajenci so postali podjetje za proizvodnjo toplotnih črpalk Kronoterm iz Braslovč,invalidski podjetji Kolektor Ascom iz Idrije in Birografika Bori iz Izole ter zaposlitveni center Zarja iz Ljubljane. Eden od nagrajencev je srednje veliko podjetje, ki zaposlujeinvalidetudi nad predpisano kvoto, s tem pa zagotavlja deloinvalidomiz lokalnega okolja, je navedel Destovnik. Prepričan je, da so tudi podjetja z zaposlenimiinvalidilahko poslovno uspešna. Kot je še ocenil, obstoječa zakonodaja omogoča dober razvoj pri zaposlovanjuinvalidov, bo pa še treba spreminjati stališča delodajalcev in jih ozaveščati tako s primeri dobrih praks kot z informacijami o spodbudah, ki jih država daje na razpolago.

V.P./STA