V kuhinji - TV studiu, kjer pripravlja svoje mojstrovine, se na delovni pult z rokami naslanja kuharski šef Grega Rozman. Foto: iz oddaje, arhiv TV SLO
V kuhinji - TV studiu, kjer pripravlja svoje mojstrovine, se na delovni pult z rokami naslanja kuharski šef Grega Rozman. Foto: iz oddaje, arhiv TV SLO

Od 1. decembra dalje boste ob sobotnih popoldnevih lahko obnovili ali pa celo izpopolnili svoje kuharsko znanje. Kuharsko oddajo s kuharskim šefom Gregom Rozmanom Kuharija na kubik boste lahko spremljali ob 18.10 na TV SLO 1. Ponovitve pa lahko spremljate ob sredah ob 16,10 na TV SLO 2. Oddaje je z zvočnim opisom za slepe in slabovidne opremila Mojca Mavec.

Radi kuhate domačo hrano, a nimate ideje, kako bi vaše domače in monotone pojedine nadgradili v kulinarične presežke? Na pomoč prihaja vrhunski kuharski šef in član slovenske olimpijske kuharske reprezentance Grega Rozman, ki bo vaše domače recepte nadgradil in vam predstavil trike in preproste korake do pravih kulinaričnih poslastic.
Vas zanima, katere jedi bo pripravljal Grega Rozman?
V prvi oddaji vas bo naučil,kako ocvreti dunajski zrezek bolje, kot to znajo vaše mame ali tašče, za prilogo pa bo predlagal bolj zdravo različico pireja iz pastinaka. Izvedeli boste tudi, kako Sacherjevo torto pripraviti v pičlih desetih minutah.
V drugi oddaji se bosta v pečici znašla svinjska pečenka in jabolčni zavitek; v tretji se bo ričet spremenil v ričoto s svinjskim trebuhom, čipsom peteršilja in pečenim korenjem; v četrti bo na krožnik poleg kranjske klobase postavil gorčični sladoled, medeno satje in žele iz karameliziranih hrušk; v peti se boste naučili postreči z lazanjo iz gomolja zelene, ragujem iz bikovega repa, na mizi pa boste lahko izbirali še med mlado špinačo, pokovko, ajdovo kašo in hrenovim sladoledom.
Na nove in inovativne načine se boste v petnajstih oddajah naučili skuhati še rižoto z morskimi sadeži, jetrca s pire krompirjem, ribji brodet, pa speči pico, postrv, slastni mesni burger ter še marsikaj okusnega.
Kuharija na kubik, ob sobotah ob 18.10 na TV SLO 1, sočasno tudi z gurmansko začinjenim zvočnim opisom Mojce Mavec na dodatnem zvočnem kanalu. Saj veste, tega si vklopite v nastavitvenem meniju svojega TV sprejemnika. Navodila so tukaj: http://www.rtvslo.si/dostopno/navodila/15

V. R.