Na fotografiji so volilne skrinjice, na katerih piše PREDSEDNIK in stoji grb Republike Slovenije. Foto: arhiv MMC RTV SLO
Na fotografiji so volilne skrinjice, na katerih piše PREDSEDNIK in stoji grb Republike Slovenije. Foto: arhiv MMC RTV SLO

Pred drugim krogom volitev boste na TV Slovenija lahko spremljali dve soočenji, na volilni dan pa bodo naši novinarji in komentatorji spremljali utrip volilnega dogajanja. Oddaje bodo tolmačene tudi v slovenski znakovni jezik, spremljali jih boste lahko na MMC TV ali na 3. programu TV Slovenija.

Prvo soočenje pred drugim krogom predsedniških volitev ste si lahko ogledali v četrtek, 2. novembra 2017, ob 20. uri na 1. programu TV Slovenija. Erika Žnidaršič je volivcem pomagala iskati razlike med kandidatoma – ali gre za tekmo novega obraza z izkušnjami, kako vidita pristojnosti predsednika, kako se opredeljujeta do aktualnih vprašanj doma in v svetu. Za gluhe in naglušne gledalke in gledalke je bila s tolmačem v slovenski znakovni jezik oddaja na voljo na ogled sočasno na MMC TV ter v ponovitvi ob 22. uri na 3. programu TV Slovenija.

Dvourno drugo soočenje bo na sporedu nocoj, v četrtek, 9. novembra 2017, ob 20. uri v živo na 1. programu TV Slovenija, s tolmačem pa si boste soočenje lahko ogledali ob 22. uri na 3. programu. Sklepno soočenje kandidatov za predsednika Republike Slovenije bosta vodila Manica Ambrožič in Dejan Ladika. Poleg aktualnih vprašanj čaka kandidata še nekaj posebnih izzivov.

Na volilni dan, v nedeljo, 12. novembra 2017, boste volilno dogajanje lahko spremljali od 18.10 do 21.30 na 1. programu, na 3. programu pa sočasno s tolmačem v SZJ. Ob 18.10 se bo začela Volilna oddaja, nato Dnevnik, Dnevnikov izbor in povolilna oddaja. Dnevnik bo na volilno nedeljo vodil Dejan Ladika, večerno volilno oddajo z gosti pa bo vodil Igor Bergant. Naši novinarji bodo na obeh štabih in v tiskovnem središču v Cankarjevem domu.
Spremljajte predsedniške volitve na TV Slovenija – tudi s tolmačem v SZJ!
V. R.