Foto: Youtube
Foto: Youtube

Ljudje z okvaro sluha za zdaj še nimajo lastnega gledališča, vendar na državni ravni v okviru Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije že nekaj let deluje gledališka skupina Tihe stopinje.

Gledališka skupina Tihe stopinje

Gledališka skupina gluhih Tihe stopinje je nastala leta 1999. Na Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije so namreč z ustanovitvijo skupine, ki nastopa v slovenskem znakovnem jeziku, želeli strniti moči za večji razcvet kulturne dejavnosti na državni ravni.

Skupina Tihe stopinje ima za seboj že veliko uspešnih nastopov, uveljavila se je tudi v tujini. Pohvali se lahko z bogatim gledališkim repertoarjem, ki so ga predstavili ob različnih priložnostih na različnih prizoriščih.

Skupino vodi gluha režiserska Lada Orešnik, ki je diplomirala na Akademiji za glasbeno in gledališko umetnost v češkem Brnu.

Premiera gledališke igre Ostržek

V času epidemije koronavirusne bolezni so bili številni precej prikrajšani za medsebojna druženja in družabne dogodke. Ker sproščanje ukrepov poteka postopoma in za gledališča še vedno veljajo omejitve, so se pri Tihih stopinjah odločili za spletno premiero gledališke igre Ostržek v neposrednem prenosu na Spletni TV.

Med epidemijo je gledališka skupina Tihe stopinje pod režijsko taktirko Lade Orešnik namreč pripravila priredbo svetovno znane pravljice Ostržek italijanskega avtorja Carla Collodija v slovenski znakovni jezik.

Predstavo si boste lahko ogledali v petek, 5. junija 2020, ob 18. uri na www.spletnatv.si.
Vabljeni k ogledu. x