Miro Cerar med podajanjem izjave o odstopu. Foto: STA
Miro Cerar med podajanjem izjave o odstopu. Foto: STA

Odstop predsednika vlade Mira Cerarja in posledice, ki jih ta prinaša, bodo osrednja tema današnjih informativnih oddaj. Zaradi pomembnosti dogodka bomo izjemoma v slovenski znakovni jezik tolmačili tudi Prvi dnevnik ob 13. uri, Poročila ob 17. uri, Tarčo ob 20. uri ter Odmeve ob 22. uri.
Prvi dnevnik ob 13. uri boste lahko s tolmačem v SZJ spremljali sočasno na 3. programu TV Slovenija.
Poročila ob 17. uri boste lahko sočasno s tolmačem v SZJ spremljali po MMC TV. Sočasno predvajanje na 3. programu TV Slovenija ni mogoče zaradi neposrednega prenosa sej parlamenta, h katerim smo zakonsko obvezani.
Dnevnik ob 19. uri boste sočasno s tolmačem v SZJ lahko spremljali na 3. programu TV Slovenija, če bodo do takrat seje državnih teles končane. V nasprotnem primeru bo sočasen prenos na MMC TV, na 3. programu TV Slovenija pa bomo Dnevnik predvajali z zamikom po Odmevih.
Izjemoma bomo tokrat v SZJ tolmačili oddajo Tarča, ki jo vodi Erika Žnidaršič. Voditeljica se bo s političnim vrhom pogovarjala o posledicah odstopa predsednika vlade Mira Cerarja. Oddajo v živo lahko spremljate na 1. programu TV Slovenija ob 20. uri ter sočasno s tolmačem v SZJ na 3. programu TV Slovenija.
V SZJ bomo tolmačili tudi nocojšnje Odmeve ob 22. uri, ki jih boste sočasno lahko spremljali na 3. programu TV Slovenija.
Vse oddaje bodo zatem na voljo na ogled v spletnem arhivu RTV 4D ter na spletni strani www.dostopno.si.
Bodite obveščeni – spremljajte informativne oddaje TV Slovenija!

Dogajanje spremljajo tudi novinarju na portalu MMC RTV SLO.

V. R.