Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Nekaj poudarkov današnjega dogajanja

Širjenje okužbe smo upočasnili, a razloga za pretirano veselje ni, pravi infektologinja Mateja Logar. Vladni govorec Jelko Kacin je znova poudaril, da so zaščitni ukrepi ključni, okužb je manj v krajih blizu Italije, kjer se ljudje bolj zavedajo okužbe.
Predsednik republike Borut Pahor je sklical izredno srečanje s predsedniki DZ-ja, vlade in DS-ja, Igorjem Zorčičem, Janezom Janšo in Alojzom Kovšco. Govorili so o delovanju političnih institucij v času epidemije. Strinjali so se, da je 'splošna atmosfera' v politiki ugodna. Vsi se zavedajo posebnosti razmer, zato je predsednik državnega sveta poudaril, da so se svetniki odpovedali možnosti veta na sveženj interventnih zakonov.
Vrhunec okužb naj bi po nekaterih napovedih dosegli čez približno štiri tedne. Koliko bo takrat okuženih, je težko napovedati, omenjajo se številke več tisoč, a pristojni se trudijo, da bi epidemijo zajezili.
Po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleša Cantaruttija v naslednjih štirih tednih pričakujejo dobavo več kot 470 respiratorjev. Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan je poudaril, da so »v preteklih dnevih v skladišču zalog zadihali, ker so dobili določene količine materialov, ki jih delijo na osnovi razdelilnika, ki ga pripravlja ministrstvo za zdravje, in sicer za bolnišnice, zdravstvene domove, domove za starejše, lekarne in zobozdravstvene ordinacije. To je njihova prva prioriteta.«

V neposrednem prenosu s tolmačem v slovenski znakovni jezik lahko današnjo 2. novinarsko konferenco spremljate ob 17. uri na TV SLO 3.

Po predvajanju bo novinarska konferenca opremljena tudi s podnapisi. Ogledali si jo boste lahko v spletnem arhivu 4D in na spletni strani dostopno.si v rubriki PODNAPISI.

Posnetek izjave za medije s tolmačem v slovenski znakovni jezik pa bo pozneje tudi na voljo na ogled v spletnem arhivu 4D in na spletni strani www.dostopno.si.

Trudimo se, da bi program čim bolj prilagajali tudi osebam, ki za spremljanje potrebujejo določene tehnike dostopnosti, kot sta tolmačenje v slovenski znakovni jezik za gluhe in podnaslavljanje za naglušne.

OSTANITE Z NAMI! Ostanite doma!

Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO