Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Na današnji že 70. in zadnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 v Cankarjevem domu bosta sodelovala direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman, ki se bo odzval na včerajšnjo oddajo Tarča, in vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.
Od današnjega dne dalje bodo novinarske konference vlade po potrebi v prostorih vlade, neposredni prenosi pa na vladni spletni strani.

Povzetki aktualnega dogajanja

  • Državljani Avstrije lahko vstopajo v Slovenijo brez omejitev. Vlada je odločitev sprejela v četrtek, saj je Avstrija odpravila zdravstveni nadzor na mejah z vsemi sosednjimi državami, razen z Italijo.
  • Medtem ko člani aktiva delavk in delavcev v kulturi trdijo, da je "ministrstvo za kulturo svoja vrata pred kulturo zaprlo in ga besede na papirju ne dosežejo", državna sekretarka s tega ministrstva Ignacija Fridl Jarc zanika njihove trditve.
  • V sredo po 828 opravljenih testih ni bila potrjena nobena dodatna okužba. Dan je minil tudi brez smrti bolnikov s covidom-19. Na intenzivni negi se ne zdravi nihče, pet ljudi pa ostaja v bolnišnici. V Mariboru je v karanteni še vedno 42 ljudi.

Prenos novinarske konference s tolmačem v slovenski znakovni jezik lahko spremljate ob 11. uri na TV SLO 2.

Posnetek novinarske konference s tolmačem v slovenski znakovni jezik bo pozneje na voljo na ogled v spletnem arhivu 4D in na spletni strani www.dostopno.si.

Po predvajanju bo novinarska konferenca opremljena tudi s podnapisi. Ogledali si jo boste lahko v spletnem arhivu 4D in na spletni strani dostopno.si v rubriki PODNAPISI.