Družina iz nadaljevanke BESEDA NA A. V ospredju je deček s slušalkami na glavi. Foto: arhiv TV Slovenija
Družina iz nadaljevanke BESEDA NA A. V ospredju je deček s slušalkami na glavi. Foto: arhiv TV Slovenija

Druga sezona nadaljevanke BESEDA NA A prikazuje družinski vsakdan družine Hughes, kjer ritem narekuje skrb za avtističnega sina. Zdaj 7-letni Joe se začenja zavedati svoje drugačnosti in nekega dne z odporom izreče besedo avtist. Usklajevanje dnevnih obveznosti in skrbi za Joeja vpliva na zakon Alison in Paula. 19-letna Rebecca se iz enoletnega popotovanja po Afriki vrne s fantom Jamesom, nad katerim pa starša nista najbolj navdušena. Nicola in Eddie sta se razšla in Eddie si je v Manchestru ustvaril novo življenje, vendar s starim ne more povsem prekiniti, saj ga Nicola neprestano kliče. Dedek Maurice se z učiteljico petja Louise, ki preživlja težko obdobje, dolgo ni srečeval. Zdaj, ko je njen sin Ralph zaprosil za službo pri Mauriceu, je priložnost, da se to spremeni.

1. del

Paula in Alison skrbi, da Joe ni srečen v šoli. Vse večkrat se umika in ne najde prijateljev, poleg tega prvič uporabi besedo »avtističen«. Nicolo nepričakovano obiščejo starši in z Eddiejem se pretvarjata, da sta še vedno par, čeprav Eddie že dve leti živi v Manchestru. Rebecca domov pripelje svojega fanta Jamesa, manj sreče v ljubezni pa ima Maurice, ki mu Louise ne pusti do sebe.

Na fotografiji je v prvem planu deček, ki stoji pri zloženih starinskih kovčkih, v ozadju pa so še drugi otroci. Fotografija je iz nadaljevanke Beseda na A. Foto: arhiv TV Slovenija
Na fotografiji je v prvem planu deček, ki stoji pri zloženih starinskih kovčkih, v ozadju pa so še drugi otroci. Fotografija je iz nadaljevanke Beseda na A. Foto: arhiv TV Slovenija

2. del

Joe začne obiskovati poseben oddelek za avtistične otroke v Manchestru, to pa pomeni, da z Alison večino dneva preživita na poti. Maurice v pivovarni zaposli Louisinega sina Ralpha, Paul pa v pubu najame Sophie, ki jo je Alison spoznala na srečanju staršev z avtističnimi otroki. Louise Mauriceu končno pove, zakaj ga odriva: zbolela je za rakom.

3. del

Paul Sophiejinega sina Marka odpelje na koncert in se precej zbliža z njo. Rebecca je strta, saj je James prekinil z njo kar po sporočilu. Alison v Manchestru spozna Eddiejevo novo prijateljico, ki se ji zdi natanko taka kot Nicola. Louise Mauriceu očita, da ji pomaga le zato, ker hoče obuditi svojo za rakom umrlo ženo, Paul pa Alison pove, da je skoraj poljubil Sophie.

4. del

Rebecca opazi, da sta se starša oddaljila, in ju za konec tedna pošlje v Manchester. Z Nicolo prevzameta skrb ja Joeja, pomaga pa tudi Eddie, čeprav bi moral za konec tedna s hčerko obiskati Holly. Maurice se med tekom zave, da je imela Louise prav. Ob njeni bolezni podoživlja ženino smrt, vendar si predvsem želi, da bi Louise raka premagala in da bi postala par.

5. del

Paul je jezen, ker je Nicola za nastop pred sodelavci snemala Joeja. Ob posnetku se jasno zave, kako močno sovraži Joejev avtizem, in to še bolj skrha njegov odnos z Alison. Eddie upa, da bosta s Holly naredila korak naprej, in je zbegan, ko mu ona pove, da se hoče raziti z njim. Pomembno odločitev pa sprejme tudi Rebecca, ki se odloči, da ne bo šla študirat. Maurice se ustraši, da ga Louise po bolezni morda res ne bo več potrebovala, in jo zasnubi.

6. del

Paul začne dvomiti, da imata z Alison še skupno prihodnost, Louise pa Mauriceu po spodleteli snubitvi predlaga, da bi obrnila nov list in začela znova. Rebecca z osnovnošolci pripravlja predstavo in vanjo vključi tudi Joeja. Ko Eddie privoli, da bo prevzel pivovarno, Nicola upa, da se bo vrnil k njej in Emily. Alison in Paul pa končno sprevidita, da Rebecca noče od doma, ker se boji zanju in za Joeja, in ji ne dovolita, da bi se zaradi tega odrekla študiju.

Vabljeni k ogledu!