Dnevnik s tolmačko Tanjo Giuliatti. Foto: MMC RTV SLO
Dnevnik s tolmačko Tanjo Giuliatti. Foto: MMC RTV SLO

Vsak dan v tednu si lahko s tolmačem v slovenski znakovni jezik na TV MB sočasno s predvajanjem na TV SLO 1 ogledate dnevnoinformativni blok ob 19. uri.

Dnevnoinformativni blok
Dnevnik, ob 19. uri

Z ogledom DNEVNIKA ob 19. uri si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Slovenska kronika, ob 19.20

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Šport, ob 19.35

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura, ob 19.45

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme, ob 19.55

Ob koncu dnevnoinformativnega bloka pa boste izvedeli še vremensko napoved za prihajajoče dni.

Po predvajanju so oddaje na voljo na Dostopno.si v rubrikah PODNAPISI in ZVOČNI PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.

Spremljajte informativni program TV Slovenija!