Tolmačka Dnevnika Tanja Giuliatti. Foto: MMC RTV SLO
Tolmačka Dnevnika Tanja Giuliatti. Foto: MMC RTV SLO

Vsak dan od ponedeljka do petka lahko s tolmačem v slovenski znakovni jezik spremljate dnevnoinformativni blok ob 19. uri: Dnevnik, Slovenska kronika, Šport, Vreme.

V soboto: Dnevnik, Sobotni Dnevnikov izbor, Utrip, Šport, Vreme.

V nedeljo: Dnevnik, Politično s Tanjo Gobec, Zrcalo tedna, Šport, Vreme.

Dnevnoinformativni blok ob 19. uri s tolmačem v slovenski znakovni jezik je sočasno na ogled na TV Maribor, na TV SLO 3 pa sočasno ali z zamikom.

Voditeljica Tednika Jelena Aščič. Foto: MMC RTV SLO
Voditeljica Tednika Jelena Aščič. Foto: MMC RTV SLO

Tednik s tolmačem, v ponedeljek, ob 20. uri, TV MB

Tokrat v Tedniku:

Ali so bolnika intubirali zato, ker s tem bolnišnica zasluži, je samo eno izmed nerazumnih vprašanj, s katerimi se v bolnišnicah poleg groženj in napadov soočajo vsakodnevno. Zakaj nekateri, kljub polnim bolnišnicam, še vedno ne verjamejo, da je covid nevaren?

Videli boste tragično zgodbo legendarnega slovenskega hokejista, ki so ga prejšnji teden deložirali iz hiše, ki jo je sam zgradil. Zdaj je zaradi goljufije in lastne naivnosti po 18 letih sodnih bitk postal brezdomec. Kdo se je okoristil na njegov račun?

Jezero, Rdeča kapica, Pogodba, Obsedenosti v času krize. To je le nekaj naslovov slovenskih kriminalnih romanov. Ta žanr postaja v zadnjem času izjemno priljubljen, nekatere kriminalke so doživele tudi televizijsko uprizoritev. Kje so razlogi za razcvet slovenskih kriminalk?

Tednik vodi Jelena Aščić.

Voditeljica Kode Ines Kočar. Foto: dostopno
Voditeljica Kode Ines Kočar. Foto: dostopno

KODA s tolmačem, v torek, ob 17.25, TV MB

V uredništvu oddaje KODA, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbirajo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh.

Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič. Foto: RTV SLO
Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič. Foto: RTV SLO

TARČA s tolmačem, v četrtek, ob 20. uri, TV MB

Tedenska oddaja Tarča se ob četrtkih posveča najbolj aktualnim temam. Izhodišča za pogovor so poglobljeni raziskovalni prispevki naših novinarjev, za pojasnila in komentarje aktualnega dogajanja pa v oddajo vabimo poznavalce in pristojne.

Po predvajanju so oddaje na voljo na Dostopno.si v rubrikah PODNAPISI in ZVOČNI PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.

Spremljajte informativni program TV Slovenija!