Tednik z voditeljico Jeleno Aščić. Foto: MMC RTV SLO
Tednik z voditeljico Jeleno Aščić. Foto: MMC RTV SLO

Po novem bomo lahko tudi pri nas pojedli hamburger iz zamrznjenih ličink hišnega mokarja ter čips, čokolado ali kruh iz zmletih hišnih murnov. To pa še zdaleč niso edine žuželke, ki jih lahko spustimo na svoj krožnik. So žuželke in ličinke tržna niša ali hrana prihodnosti, ki je okolju prijazna in bogat vir beljakovin, kot trdijo zagovorniki.

Potem ko so nekateri znani ameriški vplivneži v kratkem času zelo shujšali zaradi uporabe zdravila za diabetes, so se tega načina hujšanja lotile številne ženske in mladostnice, kar je privedlo do pomanjkanja tega zdravila. Kot čudežni recept za hitro hujšanje ga nekateri priporočajo tudi pri nas, med njimi naj bi bili celo zdravniki.

Zagotovo ste se že kdaj vprašali, zakaj ste na spletnih omrežjih ali elektronski pošti začeli prejemati reklamna sporočila za izdelek, o katerem ste se pred tem z nekom pogovarjali. Je res mogoče, da nam pametni telefoni prisluškujejo? Strokovnjaki pravijo, da je resnica o podatkih, ki jih imajo o nas, še veliko bolj zastrašujoča.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

Ponovitev Tednika s tolmačem je na sporedu TV Maribor ob torkih, ob 12.15.