Na sliki je naslovnica oddaje Zgodbe iz školjke. Na narisani morski obali leži školjka, v mehurčkih je naslov Zgodbe iz školjke zapisan tudi v znakovnem jeziku. Foto: arhiv RTV Slovenija Foto: dostopno
Na sliki je naslovnica oddaje Zgodbe iz školjke. Na narisani morski obali leži školjka, v mehurčkih je naslov Zgodbe iz školjke zapisan tudi v znakovnem jeziku. Foto: arhiv RTV Slovenija Foto: dostopno

Ta teden si lahko ogledate epizode serije Ribič Pepe.

Ponedeljek, 24. januarja
Ribič Pepe: Kdo je glavni, 13/ 20

Kakadudu, Božiček prinese toliko daril, kot si jih zaslužiš. Ne glede na to, koliko tečnariš in kričiš, da si glavni. Pepe za vse tri dobre može pripravi presenečenje in v resnici je glavni on. Ampak v Malem pristanu, na Ptuju pa je glavni nekdo drug … Te zanima, kdo? To izveš v naslednji oddaji. Navihano praznična bo!

Torek, 25. januarja
Ribič Pepe: Kdo se boji psov, 14/ 20

Pepe nam zaupa skrivnost. Nečesa se boji. Ja, tudi Pepe ima strahove, boji se psov. Kakaduduja in Foksnerja to strašno zabava in lajata kot zmešana, Pepe pa se znajde in izdela psička, ki ne laja. Pravo presenečenje pa mu pripravijo otroci iz Idrije. Prepričani so, da lahko z njihovo pomočjo premaga strah … Jim bo uspelo?

Sreda, 26. januarja
Ribič Pepe: Kako obogateti, 15/ 20

Kako zaslužiti denar? Za sladoled, igrače in druge življenjsko pomembne reči. Kakadudu ima idejo! Postavil bo stojnico in prodajal Pepetove izdelke. Iznajdljivo! Vendar posel ne more uspeti, če ti izdelki izginjajo … Na srečo otroci iz Kopra dobro vedo, kaj se dogaja in kdo je tat. Zanima tudi tebe? To boš izvedel v naslednji oddaji Ribič Pepe.

Ribič Pepe z lisjakom Foksnerjem in Kakadudujem. Foto: MMC RTV SLO
Ribič Pepe z lisjakom Foksnerjem in Kakadudujem. Foto: MMC RTV SLO

Četrtek, 27. januarja
Ribič Pepe: kako je imeti uši, 16/ 20

Srbi, srbi, srbi! O ne … Saj to so uši! Kaj takega! In to v oddaji Ribič Pepe. Kdo gre na teren? Kdo bo ostal doma? In kako se znebiti teh malih tečnob? Morda lahko pomagajo gledališki fantom in ljubljanski otroci. V napeti ušivo-baletni oddaji boste na svoj račun prišli vsi gledališki navdušenci. Se vidimo!

Petek, 28. januarja
Ribič Pepe: Kako je biti prijatelj, 17/ 20

Prijatelji so povsod okoli nas! Tudi tisti iz Kočevja poskrbijo za Pepeta, ko potrebuje pomoč. In Pepe potrebuje dobro malico. Torej, gremo! Kakadudu že sedi v Pepemobilu … Pravi, da gre zraven! Dišeče pice in zabave sredi mesta ne bi zamudil za nič na svetu. Pica, prihajamo!

Sobota, 29. januarja
Ribič Pepe: Kako preživeti brez igric, 18/ 20

Raziskovanje podzemnega labirinta v Kranju je lahko nadvse razburljivo. Prava pustolovščina! In tudi igranje računalniških igric je zabavno … Vendar ne, kadar računalnik izgine! Je spet na delu zviti lisjak Foksner? To izveš v novi oddaji. In tudi, ali je nastop otrok in Pepeta v središču Kranja uspel.

Nedelja, 30. januarja
Ribič Pepe: Kaj, če zlomiš kitaro, 19/ 20

Vlada popolna zmešnjava. Ukraden krof, polomljena ukulela in strašne maske! Kdo se bo javil za pomoč? Ptujski otroci, z veseljem. Dobro vedo, kdo jim lahko pomaga popraviti ukulelo. En, dva, tri – in je kot nova. Potem pa na trg, na velik nastop. Se gledamo?

Vabljeni!