Tokrat se bodo predstavili izključno otroški zbori, saj mladinski od letos nastopajo v okviru Mladinskega pevskega festivala Celje. Nastopilo bo 19 izbranih otroških zborov iz vse Slovenije.

Nastopajoče zbore bo ocenjevala petčlanska žirija, ki jo sestavljajo priznani zborovodje in pedagogi Damijan Močnik, Tadeja Vulc, Helena Fojkar Zupančič, Katja Gruber in Barbara Kovačič, so sporočili iz Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Žirija bo tekmujoče zbore ovrednotila po točkovalnem sistemu na zlate zbore z odliko (90 in več točk), zlate zbore (80 in več točk), srebrne zbore (70 in več točk) in bronaste zbore (60 in več točk).

Na sporedu bodo trije koncerti, podelitev priznanj in nagrad bo ob 19. uri pred Weibergerjevo hišo.

Pravico do tekmovanja imajo otroški zbori, ki so v sezoni 2022/2023 sodelovali na regijskem tekmovanju ali so bili na višjo raven razvrščeni na območni reviji v sezoni 2022/2023 ali 2023/2024.

Na reviji bodo nastopili otroški zbori, v katerem pojejo pevke in pevci, rojeni leta 2013 in mlajši.

Merila izbora za udeležbo so bila kakovost prijavljenega zbora, umetniška vrednost sporeda in primernost sporeda glede na zasedbo zbora. Sodelujoče zbore je potrdil organizacijski odbor prireditve na predlog umetniškega sveta tekmovanja.