Harry z očetom na igrah Invictus pred točno desetimi leti. Foto: EPA
Harry z očetom na igrah Invictus pred točno desetimi leti. Foto: EPA

49-letni Beckham se je s 75-letnim Karlom srečal, da bi se poučil o Kraljevi fundaciji (King’s Foundation), izobraževalni dobrodelni organizaciji, ki skuša opolnomočiti ljudi, da zgradijo svoje skupnosti, poroča londonski The Times.

39-letni princ Harry se je po drugi strani ta teden mudil na Otoku zaradi praznovanja desete obletnice iger Invictus. Harry se je udeležil spominske slovesnosti, na kateri je imel v sredo govor v katedrali svetega Pavla, ki je od Buckinghamske palače oddaljena le tri kilometre.

Harry naj bi na slovesnost povabil očeta, brata Williama in svakinjo Kate, a je nazadnje šel na dogodek sam. Po navedbah Harryjevega predstavnika je bil kraljev urnik prenatrpan, da bi vanj lahko umestil srečanje s svojim mlajšim sinom.

"V odziv na številne poizvedbe in ugibanja, ali se bo vojvoda Susseški ta teden med obiskom Združenega kraljestva srečal s svojim očetom, to žal ne bo mogoče zaradi nabitega programa njegovega visočanstva," je sporočil Harryjev predstavnik.

Družina v srečnejših časih. Foto: EPA
Družina v srečnejših časih. Foto: EPA

Igre Invictus, ki jih je leta 2014 soustanovil princ Harry, nekdanji pripadnik britanskih oboroženih sil, so mednarodni športni dogodek za ranjene in invalidne vojne veterane. Lani so igre potekale v Nemčiji.

Očeta obiskal ob diagnozi raka

Harry, ki z ženo Meghan živi v Kaliforniji, je bil pred tem v domovini februarja, ko so njegovemu očetu odkrili raka in je začel zdravljenje. Aprila je po zeleni luči lahko znova prevzel kraljeve obveznosti, čeprav naj bi imel urnik še vseeno okrnjen.

Ko je izvedel za očetovo bolezen, se je Harry hitro vrnil v London, a je srečanje trajalo manj kot eno uro. "Skočil sem na letalo in ga obiskal, kolikor hitro sem mogel," je povedal takrat Harry v oddaji Good Morning America. "Rad imam svojo družino. Za to, da sem lahko šel na letalo, ga videl in preživel nekaj časa z njim, sem hvaležen.”

Buckinghamska palača ne preživlja najboljših časov. Marca je po večtedenskih ugibanjih Kate sporočila, da ima raka tudi ona in se bo zato za časa kemoterapije umaknila iz javnosti.
Čeprav je Harry vse tri povabil na slovesnost v katedrali sv. Pavla, pa očitno napetosti v družini še niso popustile.