Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Novice RTVSLO.SI

Napovedujemo Briljantina za uvod v sedmo sezono kina drive-in na Viču

17.5.2024 15:52

Kino Bežigrad bo na parkirišču ljubljanskega Centra Vič sedmič postavil kino drive-in Bežigrad. Kot prvi bo zvečer na sporedu kultni filmski muzikal iz leta 1978, ki je zaznamoval generacije in postal simbol popkulture – Briljantina.

Glasba Festival Jazz Cerkno – ko se džez sreča z drugimi žanri

17.5.2024 15:50

Začel se je 29. festival Jazz Cerkno, ki letos prinaša deset koncertov džezovskih glasbenikov in glasbenic iz devetih držav. Festival se bo sklenil jutri.

Dediščina Valvasorjeva nagrajenca za življenjsko delo sta Verena Perko in Andrej Smrekar

17.5.2024 15:31

Pred mednarodnim dnevom muzejev je Slovensko muzejsko društvo razglasilo letošnje prejemnike Valvasorjevih odličij. Za življenjsko delo bosta letos nagrajena arheologinja in muzealka Verena Perko ter umetnostni zgodovinar Andrej Smrekar.

Zdravje Vodstvo psihiatrične klinike zavrača očitke o sistemskih nepravilnostih

17.5.2024 15:30

Vodstvo ljubljanske psihiatrične klinike je v odzivu na vmesno poročilo o sistemskem nadzoru ministrstva za zdravje vse očitke o sistemskih pomanjkljivostih zavrnilo kot neutemeljene.

Gospodarstvo Vasle: Že dolgo v EU-ju nastaja bančna unija, a smo še vedno na točki, ko se o njej še pogovarjamo

17.5.2024 15:25

Na mednarodni konferenci Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v Portorožu je direktor evropskega oddelka v Mednarodnem denarnem skladu Alfred Kammer napovedal znižanje evrskih obrestnih mer za 0,25 odstotne točke.

Zdravje Pet kirurgov odhaja iz šempetrske bolnišnice. Odziv na razmejitev javnega in zasebnega zdravstva?

17.5.2024 15:01

Pet kirurgov iz šempetrske bolnišnice je podalo odpoved. Njihovo odločitev naj bi spodbudila napoved premierja Goloba o strožji razmejitvi javnega in zasebnega zdravstva. Direktor bolnišnice napoveduje, da bo poskusil ohraniti sodelovanje s kirurgi.

Misija Malmö TV Slovenija od EBU-ja zahteva odgovore in pojasnila, tudi glede glasovanja Slovencev

17.5.2024 15:01

TV Slovenija od EBU-ja želi natančne podatke, kako je glasovalo slovensko občinstvo ter dodatna pojasnila glede izključitve Nizozemske, prepovedi zastav EU-ja, morebitnega vpliva sponzorja na vsebino dogodka in smiselnosti glasovanja "preostalega sveta".

Oder Nagradna igra za Eno pesem: Predstava, kjer v neskončnost ponavljajo isto pesem

17.5.2024 14:37

V Cankarjev dom prihaja belgijska vizualna umetnica Miet Warlop, ki v predstavi Ena pesem prinaša mojstrsko vajo v ponavljanju. Z nekaj sreče sta lahko vstopnici za ogled predstave lahko vaši.

Štajerska V Brežicah spoštujejo odločitev upravnega sodišča. Pritožbe ne bo.

17.5.2024 14:37

Občina Brežice spoštuje odločitev upravnega sodišča, ki je zavrglo njihovo tožbo zaradi predvidene postavitve izpostave azilnega doma na Obrežju. Na odločitev se ne bo pritožila. Sklep razume, da vlada ne sme izvajati aktivnosti v zvezi z azilnim domom.

Zdravje Družinski zdravniki: Največji izziv je kadrovsko pomanjkanje družinskih zdravnikov

17.5.2024 14:34

Družinski zdravniki iz ZD-ja Ljubljana so pred svetovnim dnevom družinskih zdravnikov, ki bo v nedeljo kot glavni izziv izpostavili pridobivanje novih specializantov družinske medicine, saj se s starajočo se populacijo povečuje tudi obseg dela.

Črna kronika V požaru hiše na Bledu huje poškodovana 59-letna stanovalka

17.5.2024 14:16

Na Bledu je zagorelo v prostoru stanovanjske hiše, kjer je bila peč. Huje poškodovano 59-letno stanovalko so z rešilnim avtomobilom odpeljali v ljubljanski klinični center. Požar so pred prihodom gasilcev pogasili prisotni, poroča center za obveščanje.

Glasba Prvi uradni dokumentarec o skupini Led Zeppelin kmalu tudi v kinematografih

17.5.2024 14:08

V kinematografe bo predvidoma še letos prišel težko pričakovani dokumentarec režiserja Bernarda MacMahona o britanski rockovski zasedbi Led Zeppelin. Becoming Led Zeppelin so že leta 2021 sicer prikazali na filmskem festivalu v Benetkah.

Znanost in tehnologija Sindikati: Aris diskriminira mlade znanstvenice, ki se odločijo za materinstvo

17.5.2024 14:05

Sindikati SVIZ, Pergam in VSS so v odprtem pismu opozorili, da Aris diskriminira znanstvenike, ki se zaradi nosečnosti, materinstva, starševstva ali svojega zdravstvenega stanja določeno obdobje niso mogli strokovno udejstvovati.

Nogomet Xavi razjezil Laporto; ta naj bi že iskal novega trenerja

17.5.2024 14:03

Katalonski nogometni velikan Barcelona naj bi po poročanju več španskih medijev odpustil trenerja Xavija. Nepričakovana poteza naj bi sledila le nekaj tednov za tem, ko je predsednik kluba Joan Laporta potrdil Xavija tudi za naslednjo sezono.

Slovenija Maljevac: Boj za pravice oseb iz skupnosti LGBT+ ni izolirana bitka

17.5.2024 13:30

Ob današnjem dnevu boja proti homofobiji, bifobiji in transfobiji sta minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac in zagovornik načela enakosti Miha Lobnik opomnila na še vedno pogoste stiske istospolnih, transspolnih in nebinarnih oseb.

Vojna v Ukrajini Moskva opozarja Zahod, da se igra z ognjem. Ukrajina napadla rafinerije v Rusiji.

17.5.2024 13:28

Rusko zunanje ministrstvo je opozorilo Zahod, da se igra z ognjem, s tem ko Ukrajini dopušča uporabo zahodnega orožja za napade na Rusijo. Putin je medtem dejal, da ruske sile pri Harkovu ustvarjajo "tamponsko cono" za zaščito ruskih obmejnih regij.

Napovedujemo Z dijaško gledališko predstavo v Novi Gorici začetek festivala Vizije

17.5.2024 13:14

V SNG-ju Nova Gorica se bo danes z avtorskim projektom gledališke skupine ljubljanske gimnazije Poljane z naslovom Zadnja večerja ali perutničke in 13 avtorskih prizorov začel Festival mladinske kulture Vizije.

Oder Mariborska Opera sezono končuje z eno najbolj 'smrtonosnih' Puccinijevih mojstrovin

17.5.2024 13:10

Opera in Balet SNG Maribor sezono sklepa s premiero Tosce, četrte opere Giacoma Puccinija, s katero se skladatelju poklanjanju ob stoletnici njegove smrti.

Referendumi 2024 Nasprotniki legalizacije: Referendum spodbuja zmedo in podaja napačno sporočilo o konoplji

17.5.2024 13:04

Če v sklopu posvetovalnega referenduma o konoplji opozicija opozarja predvsem na kršitve v parlamentarnih postopkih, del strokovne javnosti izpostavlja izključevanje stroke in zanemarjanje potencialnih negativnih vplivov uporabe konoplje na mladostnike.

Sporočila za javnost TV Slovenija najostreje obsoja poskuse diskreditiranja in ustrahovanja naših novinarjev

17.5.2024 13:03

Voditeljica oddaje Tarča je znova žrtev poskusov diskreditiranja in osebnega obračunavanja z namenom oviranja in utišanja kritičnega novinarstva. TV Slovenija tovrstne napade najostreje obsoja.

Referendumi 2024 "Prohibicija konoplje povzroča izgubo perspektivne gospodarske dejavnosti in zdravja ljudi"

17.5.2024 13:03

Zdravilni učinki konoplje so svetu poznani že 4000 let. Zagovorniki legalizacije pravijo, da raziskave kažejo, da pozitivno deluje na zdravje, tudi pri hudih boleznih, njena legalizacija pa bi lahko prinesla tudi gospodarsko rast in nove zaposlitve.

Preostali športi Sava v Tacnu spet pokazala svojo moč

17.5.2024 13:03

Reka Sava je dodobra skrojila spored evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah na brzicah v Tacnu. Kot so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije, je bil danes, ki je sicer prost dan, pod vodo del tribun na prizorišču.

Napovedujemo Na Ptuju se začenja 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

17.5.2024 12:49

Do nedelje bo Ptuj v minoritskem samostanu gostil 35. kulinarični festival Dobrote slovenskih kmetij, v soboto pa v dominikanskem samostanu še 10. Salon Sauvignon.

Slovenija Skupno opozorilo ravnateljev, staršev in učiteljev: Smo na vlaku, ki je začel drveti navzdol

17.5.2024 12:44

Predstavniki ravnateljev, staršev in učiteljev so opozorili na vse večje težave šolskega sistema in politiko pozvali k ukrepanju. Minister Darjo Felda je v odzivu dejal, da se zavedajo, da je področje izobraževanja potrebno sprememb in podpore.

Stran 2 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov